משפט מעניין

האגס 1

New member
משפט מעניין

שנרשם אתמול בסדרה 'פרשת השבוע': "אהבות לא מתות מוות לא טבעי". בואו נהפוך ונדון

צימעס

New member
רגע, תרשה לי לתרגם -

אהבות מתות מוות טבעי בלבד. ולשאול: מהו מוות לא טבעי של אהבה, זה שאתה טוען שלא קיים?

האגס 1

New member
מרשה לך לתרגם... ../images/Emo3.gif

זה אומנם לא אני שטוען שזה קיים או אל קיים אלא תסריטאי הסדרה דרך אחת הדמויות שם, אבל לצורך העניין: מוות "טבעי" של אהבה הוא אובדן הרלוונטיות של ההתאמה בין בני הזוג. זה דבר שמתרחש בהדרגה, כתהליך ולא כאירוע פתאומי. מוות "לא טבעי" הוא כשבעקבות מילה לא נכונה או מעשה מוטעה נקודתי אחד הצדדים חותך מיד. כשזה כן קורה - זה אומר שיש ברקע סיבות אחרות לא לרצות להשאר, וזה לא המקרה הנקודתי המוצהר. במקרה המוצג בסדרה - מדובר בנסיבות. ריחוק פתאומי שנעשה כאילוץ חיצוני, לא באמת הורג את האהבה. גם אם אחרי-כן בני הזוג מתראים אך כבר אין ביניהם אהבה כה חזקה, זה משום שהריחוק היה כה ארוך והם עברו בינתיים תהליכים בחיים, אך ריחוק לזמן מוגבל לא הורג (לטענת הסדרה, לפחות) אהבה שיש לה בסיסים מוצקים.

ובנושא תרגום...

מוות "טבעי" אני חושבת תופס עבור דרכי המוות שלא תלויות בשום גורם מלבד הטבע...משמע זמן(גיל) שהוא בעיקר עייפות החומר(הגוף) וטפילים למיניהם(מחלות ושוט') אני כן חושבת שיכול לקראות מצב של "עייפות החומר" שזה נוגע לאהבה... תקראו לזה "חוסר רלוונטיות" או "התרחקות נפשית" בתהליך הדרגתי. אבל!!! כמו במקרי מוות "טבעי" יש דרכים להימנע "ממוות" ולשמור על "החומר" כמו אנשים ששומרים על מה שהם אוכלים,עשים ספורט ולא מעשנים...הם מעקבים את זמן "המוות הטבעי שלהם". אני חושבת שזוג שמאמת רוצה לשמר מערכת יחסים(אהבה) בריאה ומתפקדת... עובדים עליה כמו כל דבר אחר.

ובטלנובלה שלי אתמול אמרו

ש"הקישוט הכי יפה לאישה הוא מבטם של גברים אחרים". האמנם?!
זאת ההזדמנות לשמוע מגברי הפורום משהו על אהבה וקנאה.

האגס 1

New member
לא נשמע לי כמו משהו שהייתי אומר

אבל צריך להבין את הקונטסט שבו זה נאמר. איזו טלנובלה זו?

maybesure

New member
לא צופה בטלנייבלה למיניהן

אבל במקרה בספר שאני קוראת עכשיו נכתב שדווקא מבט השתאות והערצה של אשה לאשה הוא המפרגן ביותר. אולי מהסיבה שבין נשים יש תמיד תחרות. גבר רעב יביט בכל אשה בתאבון
(בלי לפגוע בזכויות הגברים)

למעלה