משפטי IF ן – WOULD

• פותח הנושא tul1
  • פורסם בתאריך

tul1

New member
משפטי IF ן – WOULD

יש לי בעיה בהתנסחות במשפטים שמכילים IF. בכל הזמנים. לדוגמא: אם הייתי יודעת אז הייתי הולכת (בעבר) אם אני אדע אז אני אלך (בעתיד) ויש עוד ווריאציות. מתי משתמשים ב – WOULD בחלק השני של משפט IF? ואיך אז עובד הדקדוק? תודה מראש!!

Xboy123

New member
אני יודע שמנסחים את זה כך:

If I knew I would have gone החלק של IF פה הוא בעבר פשוט(אבל לא תמיד), ואחרי הwould זה עם PAST PERFECT. פסט פרפקט בגלל שאם ידעתי, הייתי לפני כן הולך, ולא אחרי. כלומר זה פסט פרפקט כי זה משהו בעבר לפני עבר. אם לא הבנת תשאלי, כי אני לא יודע להסביר טוב כל כך, וגם אני שכחתי קצת את הכללים. בעתיד: If I know I will go כלומר פה החלק של IF במשפט, הפועל יהיה בצורת זמן הווה פשוט PRESENT SIMPLE ומה שאחרי IF, כלומר ה-THEN, יהיה בעתיד.

הסבר: (conditionals(

יש שלושה סוגים של משפטי תנאי (conditionals). כל משפט, לא חשוב הסוג שלו, ניתן לחלק לשני חלקים: החלק של התנאי (פסוקית תנאי אם את רוצה), והחלק של התוצאה. 1. מתייחס להווה ולעתיד. משפטים כמו: אם ירד גשם, לא נצא לטיול, או אם אני אדע אז אני אלך. החלק של התנאי (IF): תמיד בpresent simple החלק של התוצאה: future simple )will( או present simple או can, may למשל: If it rains, we won't/can't go 2. מתייחס להווה (דמיוני). משפטים כמו: אם הייתי רוטשילד, הייתי עשיר , או אם הייתי יודעת, הייתי הולכת. החלק של התנאי: past simple החלק של התוצאה: would, could 3. מתייחס לעבר. אלו מקרים שכבר קרו, ולא ניתן לשנותם. למשל: אם הייתי מתעורר בבוקר, הייתי מגיע לעבודה בזמן. החלק של התנאי: past perfect simple החלק של התוצאה: modal perfect )would have, could have...) למשל: if i had woken up in the morning, i would have come on time. מקווה שעזרתי לך

dbura

New member
יש כאן קישור מצוין

עם הסברים טובים ותרגילים. מומלץ.

למעלה