משפטי פתיחה

prizman

New member
פתיחה וחצי

כני לי מוזה, הגבר זה רב הנסיון. האודיסיאה בתרגום טשרניחובסקי. מה הטעם בספר אם אין בו תמונות. עליסה בארץ הפלאות, אבל משפט שלישי בערך.

renjintso

New member
לא משפט

כל קטע הפתיחה של דיוקן האמן כאיש צעיר עוצר נשימה ממש. לצערי הבפר לא איתי ואני לא יכולה לצטט

דיאנה1

New member
לא זוכרת משפטי פתיחה אבל יש ספר

מקסים של עמוס עוז "מתחילים סיפור" שדן כולו בפתיחות של ספרים. לא ממש משפט הפתיחה אלא יותר פסקה או כמה פסקאות, עד כמה שאני זוכרת.

"אני אוהב את תמיר" אלי להר

משפט פתיחה. "קוראים לי דני ואני הומוסקסואל".

פאביאן

New member
הפתיחה החביבה עלי

"אמר חכם אחד: אם יש בר מזל יותר מילד שמת עליו אביו, הרי זה ילד שמתה עליו אימו. ואף שאיני מסכים חלילה בלב שלם עם חיווי שכזה, ודאי וודאי שאיני דוחה אותו מכל וכל." מ"גם הדג ישיר" של הלדור לאקסנס, הוזכרה בפורום לפני מעט יותר משנה בשרשור פתיחות שהיה גם הראשון בעקבותיו התחלתי לקרוא ולכתוב בפורום.

prizman

New member
מזכיר לי את

"אשרי יתום אני" של שלום עליכם. בבוקר, שלי, אמצא את ההקבלה.

prizman

New member
הגיע הבוקר והרי הציטוט

"מיום שעמדתי על דעתי לא זכיתי לגדולה כזו שעליתי לה עכשיו. ומה היא גדולתי? אבי, פייסי החזן, הלא ידעתם, מת ביום הראשון של חג השבועות ואני נשארתי יתום." סיפורי מוטיל בן פייסי החזן. שלום עליכם.

קופסה שחורה/עמוס עוז

שלום אלק. אם לא השמדת את המכתב הזה ברגע שזיהית את כתב ידי על המעטפה, סימן שהסקרנות חזקה אפילו מן השנאה או שהשנאה שלך זקוקה לדלק טרי. זהו משפט פתיחה של ספר שאני קוראת כעת. איך אפשר שלא להתענייןבספר אחרי משפט פתיחה שכזה.... למה הוא כל כך שונא אותה?? אגב, מישהו קרא את הספר? יש המלצות? בינתיים הוא ממש ממש מעניין.

דיאנה1

New member
הספר האהוב עלי ביותר של עמוס עוז

ואחד הספרים האהובים עלי בכלל. הכל מתברר בהמשך... זה ספר שאני קוראת שוב ושוב מדי פעם. עכשיו עשית לי חשק לקרוא אותו אבל הוא לא נמצא איתי

begonia

New member
בהחלט

"לוליטה, הילת ימי, להט לילותיי. חטאי, חיי. לו- לי- טה." נהדר.

סיפור אהבה של אריק סגל

מזיכרון " מה אפשר להגיד על בחורה בת 30 שמתה מסרון". או משהו דומה.

למעלה