משפטי נירנברג

א77

New member
התייאשתי מלנבור. כי זה לא בעברית...

אבל התמונה שבדף הראשון מאד ממחישה וגם מצמררת. יושבים שם על ספסל הנאשמים בשורה הראשונה כעשרה נאצים נאשמים (אלה מהיושבים מאחור איני יודע מי הם. אולי משמשים כעורכי דין ואולי גם נאשמים). ועכ"פ נזכרתי שביצוע גזר הדין לתליית העשרה היה ביום הושענא רבה של שנת תש"ז/1946. וכבר בעבר הבאתי משהו מעניין: במגילת אסתר עפ"י המסורת כותבים על עמוד אחד ונפרד את שמות עשרת בני המן שניתלו. ויש לזה מקורות שנכתבו כבר מאז כתיבת המגילה ע"י מרדכי היהודי בשושן הבירה. ועפ"י אותה מסורת, בעמוד זה צריךכים להיכתב האותיות תי"ו [שבפרשנדתא], שי"ן [שבפרמשתא] ווי"ו [שבויזתא] קטנים וחריגים מהשאר. אז הנה האותיות תש"ז עם עשרה רשעים שניתלו. גם במשפט נירנברג ניתלו עשרה. וזה היה בשנת תש"ז. ועוד הערה: מלכתחילה היו 11 נאשמים במשפט נירנברג שגזר דינם יצא לתליה. אלא שעד למשפט התפגר לו אחד מהם בכלא. וכך נותרו עשרה. שנזכה לראות במפלת כל אויבינו. בקובץ: העמוד של עשרת במגילה. [אני כתבתי את זה לפני שנים, עם נוצה אמיתית של תרנגול אמיתי
] זאבי.

כוכה

New member
האתר בנירנברג בו התקיים המשפט

ביקרתי שם לפני 17 שנה, לקח לנו זמן למצוא את הבית שהוא היום בית משרדים רגיל ורק טבלת מתכת עלובה מציינת את מקומו בהיסטוריה. שאלנו עוברים ושבים (כמו ששאלו היום את ע.גבריאלי על הר הבית) ואיש מהם לא ידע על מה אנו מדברים. אח"כ נפגשנו עם קבוצת בני נוער במועדון שכונתי של (זה היה במסגרת סמינר של עובדי נוער) ומישהו שאל אתם מה הם יודעים על השואה. איש מהם לא הבין על מה אנו מדברים ורק ילדה בלונדינית אחת אמרה: אני יודעת היטלר וגזים ושבסוף היהודים עשו מזה הרבה כסף...

א77

New member
לצערינו זה לא חדש בשבילנו

אין זה סו שאיני נמנה על תנועות שלום עכשיו וכד'. והסיבה כי פשוט איני מאמין בשלום אמיתי, אני סמוך וסומך על הכתוב במדרש ספרי בהעלותך: אמר רבי שמעון בר יוחאי, הלכה היא בידוע שעשיו שונא ליעקב... גוי שכבר עושה טוב, הוא חושב טובת עצמו. ברור שתמיד יש יוצאין מן הכלל. אבל הנורמה היא זו שאמרתי. כך לענ"ד.

מסמכים ממשפטי נירנברג

ראיתי מסמכים רלבננטיים, התרשמתי, בכיתי, רשמתי ב"מועדפים", . תודה!! להתראות במפגש! לאה טייכר

למעלה