משפטים\רפואה

roniel

New member
משפטים\רפואה

אני מעוניין ללמוד משפטים\רפואה בחו"ל... איך ומאיפה מתחילים ??? יש מבחני כניסה?? אני עושה פסיכומטרי עכשיו האם מישהו בחו"ל מסתכל על זה?? יש לי אזרחות אירופאית לא מהאיחוד אמנם אבל אירופאית אז נורא קוסם לי ללמוד באמסטרדם... יש לי תעודת בגרות סבירה... חבר,ה אני מצטער על אי הסדר פשוט שפכתי כל מה שיש לי בראש ואני נורא ממהר.... תודה, רון

berlinale

New member
משפטים/רפואה

קודם כל, יש קצת הבדל בין משפטים לרפואה, לא? יש בטח גם הבדל אחר-כך ביכולת שלך לעבוד בארץ עם תעודה במחו"ל וכדאי שתברר מה הפרוצדורות כדי שתוכל אחר-כך לעבוד בארץ. למשל, ידוע לי שמי שקיבל תואר במשפטים מחו"ל צריך לעבור - מעבר לבחינות הרגילות של לשכת עורכי-הדין - גם בחינת ידע על חוקי מדינת ישראל ובעצם על מה שלומדים בארץ... לגבי השאלה שלך על מבחני כניסה ופסיכומטרי - לכל אוניברסיטה ומדינה יש נהלים משלה וכדאי שתהיה קצת יותר ממוקד. בכל מקרה, לא ידוע לי על מקום שבו פסיכומטרי ישראלי יעזור לך (חוץ מישראל...). ואם נורא קוסם לך ללמוד באסמסטרדם, אז תתחיל בלבדוק בגוגל איזה אוניברסיטאות יש שם (אולי למשל בחיפוש amsterdam universities), בדיקת האתרים שלהן - מה התנאים לקבלת סטודנטים מחו"ל ואיזה תארים באיזה נושאים הן מציעות. ברור לי שזה לא בשמים ואין לזה שום קשר לאזרחות אירופית - גם ישראלים בני ישראלים לומדים ולמדו באמסטרדם עם אשרה של סטודנט זר.

berlinale

New member
מבחן טופ"ל צריך לעבור

רק מי שרוצה ללמוד באוניברסיטה שדורשת את זה (כי צריך הוכחה לכמה אנגלית אתה יודע) - בדרך-כלל בארצות הברית. לכן - דבר ראשון בודקים מה האוניברסיטאות שאליהן אתה רוצה להתקבל דורשות, כי בהולנד, הגיוני יותר שיבקשו ממך לעשות בחינה בהולנדית - לא באנגלית...

למעלה