משפטים וחשבונאות

משפטים וחשבונאות

היי האם מישהו למד את השילוב הזה או מכיר מישהו שלמד?
מעניין? מה אתם חושבים הסיכויים למצוא עבודה בסיום הלימודים?
אני מאוד הומנית וגם המתמטיקה שלי לא רעה בכלל אז חשבתי לשלב בין השניים ..העניין הוא שאני לא רוצה לבזבז ארבע שנים מהחיים ולצאת עם תואר שלא יעזור לי במציאצ עבודה מכובדת .
אשמח לכל עצה,תודה:)

תגובה

ראשית כל, אני רוצה להפריך משהו -אין שום קשר בין חשבונאות למתמטיקה. לחשבונאות מספיק לדעת חשבון שכולל ארגז כלים מצומצם של ילד בכיתה ו' : חיבור, חיסור, כפל, חילוק, חזקה ושורש וגם אותם עושה המחשבון. הדבר הכי מורכב שיש שם זה פתרון של מערכת של שתי משוואות עם שני נעלמים רחמנא ליצלן וגם זה אולי פעמיים בכל התואר.

מתמטיקה -http://he.wikipedia.org/wiki/משפט_סטוקס

חשבונאות - http://bizlearn.colman.ac.il/שיעור-10-רוח-גיא-זכריה/

אחד השקרים הכי גדולים באקדמיה וברחוב הוא שאנשים שלומדים חשבונאות נתפסים כאנשים ריאלים עם חוש מתמטי מפותח. הדבר היחיד שצריך להיות מפותח כדי להצליח בתחום הזה הוא האיבר שעליו יושבים.

לגבי שאלתך, מדובר בתחומים המוצפים ביותר כיום במשק. אמנם, השילוב בינהם יכול לתת לך יתרון בעיקר אם תרצי לעבוד בתחום המיסים. איני ממעיט בערכו של תחום המיסים אבל מדובר בשילוב עמוס עם המון נקודות שבסוף נותן יתרון לנישה. סביר להניח שבסוף תצטרכי לבחור אם להיות רואת חשבון או עורכת דין. תשאלי את עצמך עד כמה תחום המיסים מעניין אותך, תעשי חיפוש ביוטיוב לסרטונים שעוסקים במיסים ותראי אם את מרותקת או מפהקת. אם מדובר באפשרות השניה, תחסכי ממך את השילוב. אגב, אפשר להכנס לתחום המיסים גם בלי משפטים אבל שוב, לא אתכחש לכך שמדובר ביתרון לא קטן.

oromer

New member
מנהל
שילוב בין משפטים וחשבונאות

כמו שציינו, הרמת מתמטיקה שמצופה מימך בחשבונאות לא גבוהה במיוחד. התואר נחשב לתואר קשה אבל רמת הקושי לא נובעת מהמתמטיקה. כי היא די בסיסית. הקושי יכול להתבטא בלהבין איך לשייך כל סעיף, איזה חישוב מתאים למה שביקשו. יש הבנה וחשיבה. אבל בסוף המתמטיקה לא אמורה להיות בעיה. חשיבה מתמטית זה דבר שתורם. אם תלמדי קורסים בכלכלה: קורסים מתקדמים דורשים קצת יותר מתמטיקה וחדו"א זה מתמטיקה
אבל לא רמה מטורפת.
אני בוגרת כלכלה, וחשבתי שהשוק מוצף מבחינת עו"ד- ואני עדיין רואה מדי פעם שמחפשים עו"ד וזה בלי שהאמצתי לחפש.
לפעמים מחפשים מישהו שיש לו ידע גם בחשבונאות וגם במשפטים. זה יכול לעזור לך ולתת לך עדיפות. במיוחד בנק' ההשקה בינהם כמו מיסים אבל לא רק.
אם תרצי להיות עו"ד פלילי אז חשבונאות לא תקדם אותך.
זה שילוב מאוד קשה ותובעני. ובשתיהם את צריכה לקבל ציונים טובים כדי להשיג התמחות טובה.
קשה למצוא עבודה. אבל בתחומים נוספים קשה. עם למשל תעשי טרום התמחות במשפטים זה יעזור לך. מה גם שבגלל שיש צורך בהתמחות זה יכול להקל במציאת עבודה. יש סיכוי שישאירו אותך במשרד, ויש סיכוי שתכירי עו"ד/ רו"ח אחרים והם יצטרכו עובדים למשרדים שלהם.
קשה לנבא סיכוי כי הוא מושפע מהרבה דברים. יהיה לך תחרות וזה לא שהשוק צמא לבוגרים. מה גם שכל שנה מסיימים בוגרים. אבל אם זה מעניין אותך ותראה לך שאת תהיי טובה בזה אז תלכי על זה

למעלה