משפטים או הנדסה?

• פותח הנושא mccm
  • פורסם בתאריך

mccm

New member
משפטים או הנדסה?

שלום לכולם, תמיד חשבתי שאני אלמד משהוא ריאלי - הנדסת חשמל ... לאחרונה גם התחלתי להתעניין במשפטים ... תואר כפול עם כלכלה השילוב נראה לי מאוד מעניין, וככה גם יש שילוב של מקצוע ריאלי - כלכלה . במחשבה קצת קדימה יש 3 דברים שמפריעים לי: 1. באופי אני די שקט , ונראה לי שמקצוע כמו עריכת דין חשוב להיות כאלה ש``עושים הרבה רעש`` כדי להצליח. אולי אבל זה משהוא שלומדים עם הניסיון והזמן ...? 2. העובדה שהשוק מוצף ושכר עורכי הדין. האם בתחום המשפטים\עריכת דין מגיעים לאחר כמה שנים למשכורות של מהנדסים? 3. ניסיון מול בוגר טרי: במקצוע כמו עריכת דין הגיל מהווה דווקא יתרון , ניסיון, לעומת זאת במקצועות ההיטק, נראה לי שבשלב מסויים מעדיפים להעסיק עובדים צעירים על חשבון ``מבוגרים `` יותר ואני מדבר על גילאי 30-40 .. זה שיקול שכדאי לקחת בחשבון? במצב כזה האם משפטים בעצם כדאי ללמוד כהשקעה לטווח ארוך?

לידול

New member
היי

במשפטים בוגרי אוניברסיטאות לרוב מוצאים עבודה. בוגרי מכללות, לפעמים מוצאים עבודה ולפעמים לא. אי אפשר לדעת איזה מקצועות יהיו יותר מבוקשים בעוד עשר שנים. לא נראה לי כרגע שבעתיד יהיה בעייה עם גילאים בוגרים בתוכנה, שני ההורים שלי בני 60 פלוס ועובדים כמתכנתים. מה יקרה בעתיד, אני לא יודעת. בעיקרון, גם תוכנה וגם משפטים הם מקצועות טובים. לגבי זה שאתה שקט, השאלה היא עד כמה אתה שקט והאם אתה מסוגל להתגבר על זה כשצריך. אתה מכיר את עצמך, וצריך לדעת. במשפטים, תצטרך לפעמים להתגבר על הנטייה שלך לביישנות. בתוכנה, זה יהיה פחות בעייה.

למעלה