משפחת LEJZERZON ו TENENBAUM

משפחת LEJZERZON ו TENENBAUM

שלום לכולם .
אני כתבתי בעבר בפורום , לפני כמה שנים שאני מחפשת משפחת טננבאום מוורשה.אז לא היו לי פרטים חשובים ,כמו שנות לידה ומקום לידה. לפני כמה ימים קיבלתי מייל מ- Biuro Informacji i Poszukiwań PCK מפולין.
קודם כל אני ממליצה לכולם מי שמחפש שורשים שלו בפולין לפנות אליהם . במקרה שלי הם יתרו את הפניה של סבא של בעלי לצלב האדום בשנות ה-50 עם בקשה לחיפוש קרובים. שם הוא ציין את כל הפרטים. מהיום יש לי כמה פרטים חדשים :
שם של סבא של בעלי (אני מחפשת את האחים ואחיות שלו או צאצאים שלהם)
משה טננבאום בן אברם וריבה, נולד ב-1917, ב 1939 ברח לברית במועצות , לפני,אחרי ובזמן המלחמה עבד בכריכת ספרים.
שמות ההורים :
אמא : טננבאום Riwa הבת Berka , נולדה ב- 1890, Kamienka, Lubartów,

אבא : טננבאום אברם, בנו של החיים , נולד ב- 1888, Chełm

אחים ואחיות :
אח : TENENBAUM Giersz, נולד ב- 1912, Warszawa,
אח : TENENBAUM Jakow, נולד ב- 1914, Warszawa ,
אח : Benjamin Tenenbaum נולד ב- ?, Warszawa,
אחות: TENENBAUM Sara , נולדה ב- 1916 , Warszawa,
אחות: LEJZERZON Leja,מבית Tenenbaum ,נולדה ב-1910 , Warszawa.

בילקוט הפרסומים , בקובץ שינוי שמות ראיתי : ליזרסון לאה שינתה את השמה ל: אדורם לאה, לא הצלחתי לאתר מידע יותר מזה.
ביד ושם חיפשתי ולא מצאתי שום מידע רלוונטית.
ב גיויש גן גם לא מצאתי.
אולי למישהו יש רעיון?
תודה מראש,
לובה.

y נ ת

New member
Biuro Informacji i Poszukiwań PCK

האם מדובר על הצלב האדום הפולני?
אם פניתי בעבר לבאד ארולסן (ITS), האם יש טעם לפנות גם אליהם?
אשמח לפרטים נוספים - לאיזו כתובת פנית, והאם פנית אליהם באנגלית?

ענת

y נ ת

New member
תודה

עדנה53

New member
שאלת הבהרה

האם הכתובות האלה רלוונטיות גם עבור אנשים שגרו לפני המלחמה בפולין והיום השטחים בהם גרו שייכים לבלרוס?
השאלה היא כללית גם עבור ארכיונים אחרים. האם ניתן לפנות לאיזשהו ארכיון מרכזי בפולין המחזיק חומר על אנשים שגרו בגבולות פולין כמו אזור גרודנו שהועבר לבלרוס?
תודה
עדנה

מה המטרה?

המטרה שלי הייתה למצוא שאילתא ששלח את הסבא של בעלי לאחר המלחמה לצלב האדום.
בגלל המידע המדויקת, המכילה את השמות מדויקות ותאריכי לידה המדויקים.כי לא היה לי.... כלומר, אני חושבת, אם קרובי המשפחה שלך אחרי המלחמה חפשו את קרוביו בפולין, יש סיכוי שהנתונים נמצאים בארכיון בצלב האדום הפולני.
הם גם הציעו לי לחדש את החיפוש אצלהם. למרות שאם אני הייתי שולחת בקשה לחיפוש חדש (לא לחדש את הבקשה משנות ה-50 שסבא שלח), אז הייתי צריכה לעשות את זה בישראל.

עדנה53

New member
תודה לובה

המטרה למצוא מידע כלשהו על משפחת אבי שאגב שם משפחתו היה טננבוים מקוברין. נסיתי לחפש בארכיון בבלרוס בגרודנו ולא מצאתי דבר.
חשבתי לתומי שאולי נשאר חומר כלשהוא: מפקדים,רשומי לידה נישואין וכו'.אולי באיזה ארכיון מרכזי בפולין, אולי בוורשה.
יש לציין שמצאתי לא מעט צאצאי טננבוים או טננבאום מקוברין אך לא מצאנו בנתיים שום קשר משפחתי כי חסר לי נתונים על סבי סבתי וילדיהם שלא שרדו את השואה.

מה את כן יודעת?

עדנה שלום.
מה את כן יודעת?
אולי אני יכולה לעזור לך?
ברשימות הפליתים (ברוסית) יש טננבאום מעזור קוברין , גם כתובת שלו לפני. זה תרגום :

טננבאום אברם Rafailovich

(שמות גרסות: Tonenbaum))
נולד בשנת 1895,
במחוז Ruhovichi קוברין; יהודי,
חינוך ראשוני,
עובד, Dnieper-Bug Canal.
כתובת: Kobrin, st. Soviet 14.

הוא נעצר ב- 4 אפריל, 1940
נידון: 05/07/1940, - סוכן המשטרה פולנית
עונש: 8 שנים במחנה Sevzheldorlag,
שוחרר : 29/08/1941
שקם 15 יוני 1989 ואזור תביעת הקג"ב ברסט.

עדנה53

New member
אשלח לך מסר אישי

לובה,
אשלח לך מאוחר יותר מסר אישי.
אוסיף לך פרטים הידועים לי.
אגב נכנסתי ללינק שרשמת כאן ולא קבלתי התאמה.
תודה על הנסיון לעזור.
עדנה

תודה על רצון לעזור

כן אנחנו בדקנו. דיברנו עם צאצאים של איש שמילה את הטופס , לצערינו (או שימחתיינו ) זה צירוף מקרים, הם לא קרובים שלנו.

למעלה