משפחת שליט. די!

stavnir

New member
אולי תגידי לי איזה ילד בן 18 יהיה מוכן

לסכן את חייו על מנת לעצור מחבל שבכל מקרה ישוחרר לאחר שנה? שחרור הרוצחים תמורת גלעד הוא פיתרון נהדר לטווח הקצר, אבל בטווח הארוך אנחנו נצטער עליו.

fliperit

New member
כל בן 18 שיש לו קצת ערכים.

תעשה סקר בין החיילים- כמה מהם היו רוצים את גלעד חופשי? אני בטוחה שהרוב הגדול...

טרה10

New member
כל הנימוקים האלה על חיילים שכן או לא ירצו

הם בשביל לא לעשות כלום בענין גלעד. איזה חייל רסכים ואיזה חייל לא. אז קודם כל שיגגיסו את כל המשתמטים כולל הדתיים, ואם לא שייכנסו לכלא. וחוץ מזה- בושה למדינה שלא מסוגלת להחליט ולעשות. זה התחיל בבושה הגדולה של נשיא שמזיין חפשי. ושלא הקימו ועדת חקירה להעיף את מי שבחר בו. כי דוקא את העיתונאי שאמר שידע הזיזו מהמסך..[..קוראים לו רביב.] זה המשיך בשר האוצר הגנב, שראש הממשלה שלו, לא התפטר עוד באותו יום. וזה המשיך באותו ראש ממשלה שלא הצליח לשחרר את גלעד. באיזה מו"מ או בדרך אחרת. וממשיך בביבי שלא מקדיש את עצמו לענין. וממשיך כמעט באותה דרך. ורק איזה מתווך גרמני- עשה מה שצריך.

student122

New member
חייל יעדיף להתגייס לצבא כזה

ולא להתגייס ביודעין לצבא שעלול להפקיר אותו בשבי האויב. הייתי מעדיפה למות ולא להיות בשבי רק מהמחשבות על מה יעשו לי שם. ובכל כיוון שלא תתכלו על זה - יהיו הפסדים. השאלה איך למזער אותם. אין נוסחא לצאת מזה חלק.

אם היינו מדינה של

עם חכם (מי תמיד אומר שכל היהודים חכמים אה??) חיילים לא היו עוצרים מחבלים אלא יורים בהם ואומרים "הוא ניסע לפגוע בי..התגוננתי"... ככה לא היה לנו מה להחזיר...נקודה אבל יש לנו מדינה מיוחדת..לכל מחבל יש רדיו,טי.וי.,עיתונים,השכלה,ביקורים... אני בן 22 חופשי ויהודי ואין לי ת'תנאים האלה רבאק !!!

אושרי 7

New member
די, די עם הבכיינות, צבא זה לא חברת ביטוח

חייל צריך להתגייס לצבא בידיעה שכמו שהוא לוקח סיכון שיהרג, כך הוא גם לוקח סיכון שייחטף, ושהממשלה לא תפקיר את בטחון אזרחיה רק כדי לשחרר אותו. אני מצדיע לברק שאמר לכם להפסיק להתבכיין, סוף סוף תגובה של מנהיג. חבורת נמושות הדור הזה זה לא להאמין.

מעסה11

New member
ואם לסבתא היו גלגלים?

גלעד לא צריך להיות תחליף להסדרי ביטחון טובים יש כאלה אפשר לשפרם וראוי שיעשו זאת ,ולא ישתמשו בגלעד כמגן אנושי חי ,שמתעללים בו. תתעוררו במציאיות שלנו בארץ מציאות של דו קיום עם האוייב הפלסטינאי,כול אחד יכול לפול בשבי...אז לפני שזה יקרה לכם חלילה,תצרו תקדים ונורמה להחזרת שבויים במחיר יקר ,כדי שיחזירו אתכם אם תפלו חלילה בשבי

מעניין אם הייתי חושב ככה,לו זה היה אחיך הקטן!

פשוט בושה לקרוא את הדברים האלה..!! חיים של בנאדם אחד שווים את כל האסירים המזויינים שלהם (שגם ככה עוד יחזרו לכלא ביום מן הימים..)

student122

New member
../images/Emo45.gif

פשוט מזעזע ומחליא לבוא למשפחה הזו בטענות! אתה חושב שהיא בחרה להקלע למצב הזה? על מה לשפוט אותה?! על זה שהיא מתנהגת כמו כ-ל משפחה שהייתה נמצאת במצבה ומנסה להחזיר את בנה הביתה בשלום?! ותסלח לי, אבל מי שיעז לומר שלא היה פועל ככה והיה נותן לבן שלו להרקב בשבי - לא ראוי להיות הורה.

אושרי 7

New member
אני מסכים.

אין ספק שמשפחת שליט נוהגת כפי שהיה נוהג כל אחד במצבם. כפי שאמר משאל הערב, העסקה הזו תעודד את חמאס לחטוף עוד שליט ועוד שליט ועוד אחד, ואת משפחת שליט זה לא מעניין בכלל כל עוד לא מדובר בשליט שלהם. שזה כמובן טבעי ומובן לחלוטין. תפקידם של משפחת שליט הוא לדאוג לבנם, קשה לצפות מהם לעשות חישובים בטחוניים, אבל תפקידו של ראש הממשלה הוא להתעלם מכל זה ולעשות חישובים בטחוניים נטו.

LightBoy8

New member
משפחת שליט דואגת לבן שלהם - לא לכל המדינה../images/Emo70.gif

הם לא בחרו מרצונם שגלעד ייפול בשבי, כדי לשמש כבן ערובה לרוצחים
חייו נמצאים כל דקה בסכנה, ולהורים שלו אין שום אפשרות לעזור לו, אתה יכול להבין כמה זה מקשה עליהם בכל יום? לא רק שהם סובלים מהיעדרותו, אלא הם יודעים כמה הוא בסכנה. אז איך לעזעזל הם אמורים לחשוב על מישהו אחר כרגע? הממשלה עדיין לא החזירה להם את הילד שהם מאוד אוהבים, ילד שהם גידלו. אז נכון שיכולים להיווצר חטיפות נוספות, אז בגלל זה צריך לוותר על גלעד? שהממשלה תעשה חישובים - וכמה שיותר מהירים, כי כבר נמאס שהם לא עושים כלום. הם לא מסדרים שום משא ומתן, כי על עוטף עזה יורים כל יום טילים, וגלעד עדיין יושב בכלא. אתה רוצה להגיד לי שאפשר לסמוך על הממשלה שלנו ?!?!

אושרי 7

New member
התגובה שלך לא ברורה לי

כי כתבת בדיוק מה שאני כתבתי. זה מובן וסביר שהם דואגים לבן שלהם - אבל על ראש הממשלה מוטלת האחריות לא לקחת את הדאגה הזו כגורם היחידי במשוואה.

מעבר לכך שאני מאוד מסכים עם הנושא

לשחרר אלפי אסירים תמורת חייל אחד אומר דבר אחד לגיטימציה לחטוף עוד חיילים בשביל לשחרר עוד שבויים על זה חשבת ?

HELL7

New member
יש ישראלים חלאות ומנוולים

פותח השרשור, מעניין איך היית מגיב אם זה היה הבן שלך נחטף ?!?! או אתה עצמך היית בשבי ?!?! צריך לשחרר את כל האסירים, ואם צריך: להוסיף גם מיליארד דולר למען השחרור.

ברני8

New member
../images/Emo239.gif../images/Emo244.gifפעילות לשחרור גלעד שליט

הבעיה היא שבתחילה המחיר היה זול. עם הזמן המחיר עלה עקב הנסיבות. אם מושכים את הנושא יותר מידי זמן, המחיר עולה. ומזכירה פעילות למען שחרור גלעד שחרור ביום שני. עדכון תאריך: http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=barni

כחלחל

New member
המחיר לא עלה עקב הנסיבות

המחיר עלה עקב החבלה במהלך המו"מ שגרם הפסטיבל שארגנה המשפחה. וכשמנהלים מו"מ ללא הפרעות ובצורה מושכלת המחיר יורד ככל שמושכים כי הצד השני מבין שלא יקבל כל מחיר.

למעלה