משפחת שטרנברג

משפחת שטרנברג

שלום שמי שפרה ואני מחפשת קרובים למשפחת אבי וילי זאב שטרנברג.
הורי התגרשו בשנת 48 כאשר הייתי בת שנתיים ולכן אין לי פרטים עליו, אימי סירבה לדבר עליו.
שמות הוריו אלזה\ אלסה וארנולד שטרנברג. לא ידוע לי על מקום לידתם אך אבי וילי עלה לישראל מהולנד ויכול להיות שגם נולד שם.
ידוע לי שישנה משפחה יתכן בסביבות חיפה\ טבעון ותל אביב, בקרבה של בני דודים ראשונים שלו. וילי שירת בבריגדה היהודית בתקופה שלפני שנת 46.
הוא היה שוטר במשטרת ישראל וגר בתל אביב כתובתו האחרונה היה רחוב אוליפנט.
עד כמה שידוע לי בשנת 53 הוא עזב לצרפת ומאז נעלמו עקבותיו.
אשמח אם מישהו יכול לשפוך אור או לתת מידע.
תודה רבה
שפרה.

חוה3

Member
שוטר

אם היה שוטר כדאי לפנות לארכיון המשטרה שנמצא במטה הארצי בירושלים וכן לארכיון המדינה.

בהצלחה,

חוה

חוה3

Member
תמצית רישום ועוד

1.במידה שבתעודת הזהות שלך רשום שם אביך או שאת יכולה להוכיח את הקשר שלך אליו, הרי שאת יכולה לנסות לבקש תמצית רישום במשרד הפנים. אולי שם יהיה מידע נוסף.

2. אפשר לפנות גם לאיגוד החיילים המשוחררים אולי להם מידע, או למוזיאון בית הגדודים.

http://veterans.haifa.ac.il/index.php?option=com_content&view=article&id=193&Itemid=29

חוה

חוה3

Member
במידה שיתקבל-

מידע נוסף מכל המקומות הללו כאשר תפני אליהם, אולי ימצא עוגן, כמו שם העיירה בה נולד . משם יהיה יותר קל להתחקות אחר בני משפחה נוספים ולהגיע למידע נוסף אודותיו.

בהצלחה,

חוה

גם שם משפחתי שטרנברג

אמנם השם אינו נדיר כל כך אך בכל זאת אין הרבה ...
משפחתי הגיעה ממספר עיירות בגליציה שבפולין , היו וישנם כמה מתוכם שעברו משם בעבר לשוויץ אנגליה בלגיה אך לא להולנד.
ישנם משפחות אחרות בשם זה שמקורן מרומניה ומהונגריה. במקור השם כנראה הינו מגרמניה.
השם זאב או וילי לא מוכר אצלינו וכאמור לא קיים קשר להולנד כך שכנראה אין קשר :)
בהצלחה

אצלי במשפחה היה שטרנברג

דודה של סבא שלי התחתנה אחרי מלחמה עם מיכאל (משה) שטרנברג , הוא היה יהודי פולני, שברח מפולין לפני המלחמה. אין לי הרבה אינפורמציה אליו, אני ידעת שהוא היה נגר. יש לי תמונות גם.

תודה

קיבלתי אי מייל על כך אך כאשר נכנסתי לא היה שם.
אשמח אם תוכל לשלוח שוב.
תודה רבה.

ofergrin

New member
ההודעה נשפחה למסרים שלך בתפוז

את מקבלת התראה למייל, אבל התוכן נמצא במסרים בדף האישי שלך

לא נמצא

התכוונתי שכאשר לחצתי על מסר אישי במייל וזה שלח אותי למסרים האישיים בדף האישי לא היה שם מסר אישי.
סליחה על הטרחה ותודה על העזרה.

Ohle74

New member
באשר להולנד

פני לעמותה הגניאלוגית ההולנדית היהודית (באנגלית) ספרי את הסיפור ואולי תקבלי מידע. הם אמנם מפרסמים שהם לא מספקים מידע בדוא"ל אבל לי יש נסיון חיובי אחר
כמובן במידה ואכן יש מידע:

http://www.nljewgen.org/

[email protected]

בהצלחה

עיתונים

מישהו יודע איזה עיתונים היו קיימים בארץ ב 1953 ואיך ניתן למצוא ארכיון שלהם.
תודה

יש התקדמות משפחת אטלס

גיליתי שבעיתון הצופה יש פרסום נישואין שלו משנת 49.
הוא נישא בתל אביב לאישה בשם אדלה אטלס מברלין שם אביה הוא דוד.
אם מישהו מכיר או יודע מידע אשמח שתצרו קשר.

למעלה