משפחת קליין

משפחת קליין

מתנצלת מראש- הודעה ארוכה.בדרך כלל אני משתתפת די סבילה בפורום. נהנית לקרוא ולהיעזר ברעיונות ובעצות של חברי הפורום. מפעם לפעם (לעתים רחוקות) שואלת שאלה ונענית מייד. הפעם ברצוני לשתף את חברי הפורום גם בטוב וגם במתסכל. הטוב: לפני כחודש מצאתי די באקראי ענף שלם של משפחת אבי -משפחת קליין-שלא ידעתי על קיומם. מייד מיהרתי וכינסתי את הצאצאים. . היה ערב מרגש מאד כאשר כל אחד סיפר על החלק המשפחתי שלו. עד כאן הטוב. מכאן- המתסכל. ההסטוריה המשפחתית שלי בענף הקשור למשפחת קליין מתחילה בעיר לוגוש ברומניה. הפרטים הידועים לנו: אבי סבי-פרנץ קליין נולד בעיר לוגוש בשנה לא ידועה, היה סוחר בדים. נשוי לאתל לבית דויטש, גם היא מלוגוש. אתל נפטרה בלוגוש בשנת 1922 .הענף החדש אותו גליתי הוא אח של סבא רבא שלי בשם מיכאל, על כל צאצאיו. לפרנץ קליין (סבא רבא שלי) היו ארבעה ילדים: מקס שהיה נשוי גם הוא לאשה בשם אתל, אנטוניה שנישאה לרוברט סאמט וחיו בבודאפשט, אלויז(סבא שלי) שנישא לעוד אתל -אתל טלץ' מליפטובסקי מיקולש, ואתלברט שנישא אי אילו פעמים. כל צאצאיו של פרנץ קליין ידועים לי ואנחנו בקשר (אלו שחיים). אינני מצליחה למצוא כל פרט בכל אתרים המומלצים , לא על הוריו של פרנץ קליין ואף לא פרט על אתל דויטש. ומכאן פנייתי לעזרה. מאד רציתי להדגיש את השמות אבל לא הסתדרתי עם הטכניקה.מקווה שעד הפעם הבאה אלמד.

אין צורך להתנצל. יש צורך למקם

את ההודעה ואת החיפוש בהקשר הנכון של מקום וזמן. אני מניח שאת יודעת היטב היכן נמצאת העיירה/עיר לוגוש, אך לא כולם כאן יודעים. אני, למשל, לא יודע, וקשה לי לאתר אותה אם אין לי הכתיב הלועזי המקובל. בנוסף, איננו יודעים מתי חיו הורי הסבא-רבא בעיירה. לאחר שתספקי שני פרטים חשובים אלו (כולל תעתיק לועזי של שם המשפחה), ההמלצה הראשונה תהיה, ככל הנראה, לפנות לארכיון המקומי המחזיק ברישומים מאותה תקופה. האם ניסית כבר לעשות זאת? ארנון

משפחת קליין

העיר לוגוש (ברומנית Lugoj , בהונגרית Lugos ) נמצאת בחבל Banat ברומניה דהיום. אני משערת שהורי הסבא רבא שלי חיו בעיר במחצית הראשונה של המאה ה-19 (זו השערה המבוססת על כך שסבי נולד בשנת 1878 כך שאני עורכת חישוב אחורנית) לא, לא פניתי לארכיון המקומי. איך אפשר לקבל פרטים על דרכי התקשרות עם ארכיון כזה (אם קיים)? בפנקס הקהילות של יד ושם כתוב בערך של העיר לוגוש שרבני העיר ניהלו את רישום הלידות, המיתות והנישואין לא רק ללוגוש אלא גם לשאר הישובים היהודים במחוז. בבית התפוצות לא מצאתי רישומים כאלה. האם יש מקום נוסף בו ניתן אולי למצוא רישומים אלה? ציפי

מקומות נוספים לחיפוש

איני יודע היכן חיפשת עוד מעבר לבית התפוצות, ובכל מקרה היתה הפרדה בין הרישום היהודי (שנעשה על ידי רבני העיר או האיזור) לבין הרישום האזרחי, שנעשה על ידי השלטונות. את זה האחרון (אם נעשה במקרה שלך) יש סיכוי למצוא בארכיון המקומי. בקשר לארכיונים - ראי הודעתי מלפני שבועות מספר, עם הדרך בה ניתן לבקש חומר מן הארכיונים ברומניה. ההליך עצמו פשוט מאוד, לגבי קבלת החומר - זה כבר סיפור אחר...
אם טרם מיצית את המידע הקיים ב - JewishGen, כדאי לך להירשם לרשימות התפוצה של רומניה ושל הונגריה (אם איני טועה, לוגוש Lugoj היתה בחבל טרנסילבניה, ואם כן - שתי הרשימות הללו מטפלות באיזור) ולחפש בין דפיו הרבים. למשל, ב - JGFF רשום אדם החוקר משפחת Klein מאותה העיר. ארנון

עב

New member
הארכיון הלאומי ההונגרי

כיוון שהעיר הייתה תחת שלטון הונגרי עד 1920 יתכן שחלק מהמסמכים של הקהילה נמצאים בארכיון הלאומי בבודפשט. יש גם מסמכים מרומניה אבל לא מצאתי את העיר לוגוש. יתכן שהיא מתחבאת בתוך עיר אחרת גדולה ממנה. בהונגריה השיטה היא שמסמכים עד 1895 (עד תחילת הרישום האזרחי) נשמרים בארכיון המחוזי והחדשים מאוקטובר 1895 נשמרים ברשויות המקומיות. יתכן שהפרקטיקה הזאת נהוגה גם ברומניה, לרומנים פתרון.

עב

New member
ניסיון שני

לא הולך לי. הנה הלינק לארכיון הלאומי. לכי שמאלה ל DATABASES תבחרי ב PARISH בדת תבחרי Jewish ואז תראי את רשימת המיקרופילמים של הקהילות היהודיות. תגללי למטה עד שתגיעי לרומניה. עוד אפשרות - סביר כי היהודים באותו אזור נפקדו במפקד 1869. כדאי לברר אם הספרים נשמרו בארכיון הלאומי בהונגריה. בהצלחה.

מקומות נוספים לחיפוש

תודה. אנסה את מזלי בארכיונים. (האמת היא שאני לאחר יאוש אבל בכל זאת...). האדם הנוסף שמחפש את קליין בלוגוש ב-JGFF היא בת דודה שלי מאוסטרליה . אעדכן אם תהינה לי בשורות. ציפי

bilen

New member
קליין מ-סיביו או אלבה-יוליה מעניין?

אם זה רלבנטי עבורך, אעביר לך פרטים במסר.

קליין מ-סיביו או אלבה-יוליה

לפי הכיוון המסתמן כעת-לא נראה לי רלבנטי. בכל אופן-תודה ציפי

ענתר

New member
קליין מקלוג'

האם יש לך קליינים מקלוג'? לי יש קליינים בעץ, אבל עם חורים רציניים. אשמח להחליף אתך

קליין מקלוג'

היכן נמצאת קלוג'? בענף שלי-ככל הידוע לי לא מופיע מקום בשם קלוג'. אשאל את נציגי הענף השני ואשיבך דבר. ציפי

למעלה