משפחת פרנק

אליגטור

New member
משפחת פרנק

אני מצטער אך פשוט מפאת קוצר זמני אין לי זמן להתחיל בחקירה ממושכת לגבי משפחתי. אז אם למישהו יש מידע שאינני יודע על המשפחה, שהיתה גדולה מאוד בירושלים העתיקה לפני מאה שנה, וגם כיום נערכו כנסים משפחתיים ענקיים שלה, אשמח לשמוע. הרב צבי פסח פרנק, אחד מגאוני הדור שלו ביחד עם הרב קוק, שמה שהוא כתב נאסף לספרים רבים בענייני הלכה, היה הרב הראשי של ירושלים וידוע לי שאביו עלה לארץ ושמו היה הרב יהודה לייב פרנק. המשפחה יסדה את חדרה שם יש גם רחוב על שמה (רחוב משפחת המיסדים- משפחת פרנק). תודה מראש, תני (תנחום שמואל) פרנק.

ornan

New member
בת כתה שלי, היא לבית פרנק מחדרה

יש לי אפשרות ליצור איתה קשר

כוכה

New member
זה לא הולך באינסטנט../images/Emo60.gif

הסיפור של גילוי המשפחה הוא ארוך, מייגע, לפעמים סזיפי לעתים מאד משמח, והעיקר צריך הרבה נחישות, סבלנות, סובלנות ואורך רוח. תתחיל להצטייד בכל אלה וכולנו נשתדל לסייע. (סליחה שדיברתי בשם כ-ו-ל-נ-ו-)

אני מכירה משפחת פרנק

מהישוב שריגים (ליד בית שמש). אולי יש להם קשר....

א77

New member
נו,,, באמת.

אל תגזים. הזכרת לי מאותה רעב שהגיע למסעדה, ומשהוגש לפניו האוכל, המתין וביקש, שיגישו לו בפה. ואוליי גם דרש שידחפו לפיו עם ה"פומפה". הגעת למקום הנכון. הרב צבי פסח פרנק אינו איזה סתם שם, לאתר יחוסו, ייקל עשרת מונים מקנפלמכר ושוחמכר. אז אם אין לך זמן, פנה לעסקיך, ובטח לכשתסיימם תשוב עם הרבה זמן. אנחנו לא "לא נחמדים" הנה אחד זאבי

ספרן

New member
הרבנית פרנק

אשת הרצ"פ מופיע בסספר הייחס של צאצאי ה"תוספות יום טוב". אני מתכוון לספרו (החלקי מאוד) של רוזנשטיין באנגלית.

גולס

New member
משפחת פרנק

הרב צבי פסח פרנק (1873-1950) היה קשור למש´ ריבלין דרך אשתו גיטה מלכה לבית שפירא. יש מספר אנשים שחוקרים אותה מש´ שפירא .אם יתקשר אני יכול להעביר לתני את השמות וכתובות שלהם ואפילו עץ משפחה. לרב צבי פסח פרנק ואשתו היו 14 ילדים. ג´ולמ

משה לרר

New member
משפחת הרב פרנק

ג´ולס, אתה יכול לזהות גם את הקשר בין אסתר לונדין (נכדת נחום וייספיש) ליעקב פרנק !

למעלה