משפחת פרחי.

בן הצבי

New member
משפחת פרחי.

שלום לכם! אני אמנם גדלתי כאשכנזי, על השפה הרומנית והיידיש, אבל סבתי ע``ה מצד אימי נולדה בבולגריה, משם היגרה בהיותה בת שלוש לרומניה יחד עם הוריה ומשפחתה. היא דיברה לאדינו (ספאניולה בלשונה) מצוין, ואימי ודודתי גם דוברות את השפה, בעוד שאני לצערי קלטתי מילים ספורות בלבד. (כמו ``קרידו``, ו``סרה לה בוקה``...) שם משפחתה של סבתי מהבית היה לורר, אך רציתי לברר בקשר לשם משפחתה של אם-סבתי מהבית - משפחת פרחי. אביה של אם-סבתי היה לפי ``חקירות משפחתיות`` הרב רפאל פרחי, שהיה רב בעיר רושצ`וק (שנקראת כיום רוסה) שבבולגריה. האם ידוע לכם היכן אפשר למצוא מידע כל-שהוא עליו? כמו גם - היכן אפשר למצוא מידע על מנהגי יהודי בולגריה, נוסח התפילה שלהם, וכד`. תודה מראש!!

אשר ליהדות בולגריה

לפני כשנתיים יצא ספר בשם הרכבות יצאו ריקות של מיכאל בר זוהר. הספר מתאר את השתלשלות הצלת יהודי בולגריה במהלך מלחמת העולם השניה, עובדה שלא הייתה קלה באותם הימים. מתוך חיפוש בגוגל ניתן למצוא חומר רב על יהדות בולגריה. מעבר לזה אני אנסה לשאול את ההורים שלי על הרב פרחי אולי הם מכירים למרות שאינם מאזור זה של בולגריה. מוטי

faridi

New member
יש לי סידור תפילה בולגרי

סבי ז"ל מצד האם, אהב ספרים למרות שלא ידע לקרוא. הוא אמנם יליד צפון אפריקה אך היה בידידות עם הרב "אברמיקו" בכר זצ"ל. יום אחד, סבי ביקר אותו בבית כנסת "סיני" בשד' ירושלים ביפו, שם הרב שימש כרב הבי"כ. סבי שם עין על סידור תפילה והרב אמר לו:"מוצא חן בעיניך? קח" וכך הסידור הזה אצל הסבתא תבל"א. בצד הימני של הסידור כתוב בעברית עם הנחיות בלאדינו בכתב רש"י ובצד השני תרגום לבולגרית. בכל מקרה, נוסח התפילה הבולגרי הינו לרב ספרדי. יש לציין כי בבולגריה לא היה שד עדתי ושתי העדות התמזגו לעדה אחת. האשכנזים "הסתפרדו" והספרדים "השתכנזו".

בן הצבי

New member
לא היה שד עדתי?

לפי הסיפורים של סבתא שלי, ההורים שלה לקחו מאוד לא טוב שהיא התחתנה עם אשכנזי.. בקשר לסידור התפילה - זה מעניין. האם יש לך אפשרות לסרוק עבורי את דף השער, וכן מספר עמודים מתפילת שמונה-עשרה, וברכות קריאת שמע?

faridi

New member
אין שם חידוש או הברקה

מדובר על נוסח תפילה שהיה מקובל על רב קהילות הספרדים (לא מזרחיים) בליוורנו,בצפון אפריקה בטורקיה ובאזור הבלקן. הנוסח ידוע בכינויו "ליוורנו". תוכל למצוא אותו בסידור "תפילת בני ציון" של הוצאת "סיני". לסרוק וכד', אבדוק אם אין בעיה הלכתית או חוקית.

faridi

New member
יש לי סידור תפילה בולגרי

סבי ז"ל מצד האם, אהב ספרים למרות שלא ידע לקרוא. הוא אמנם יליד צפון אפריקה אך היה בידידות עם הרב "אברמיקו" בכר זצ"ל. יום אחד, סבי ביקר אותו בבית כנסת "סיני" בשד' ירושלים ביפו, שם הרב שימש כרב הבי"כ. סבי שם עין על סידור תפילה והרב אמר לו:"מוצא חן בעיניך? קח" וכך הסידור הזה אצל הסבתא תבל"א. בצד הימני של הסידור כתוב בעברית עם הנחיות בלאדינו בכתב רש"י ובצד השני תרגום לבולגרית. בכל מקרה, נוסח התפילה הבולגרי הינו לרב ספרדי. יש לציין כי בבולגריה לא היה שד עדתי ושתי העדות התמזגו לעדה אחת. האשכנזים "הסתפרדו" והספרדים "השתכנזו".

דב הכהן

New member
משפחת פרחי

מידע על ענפים שונים של המשפחה תוכל למצוא באתר גניאלוגי של משפחת פרחי. כדאי ליצור קשר עם אלן פרחי, יוזם ומתחזק את האתר. אדם מאוד נחמד. כל טוב ובהצלחה, דב

may55

New member
דב הכהן גראסייאס קישור ניפלא

ביליתי שעות בחיפוש

may55

New member
קישור נוסף לחיפוש גניאולוגי

ואני מבינה מהכתבה שניסן, תשס”ז (20 במרץ 2007 - 18 באפריל 2007) הוגדר כחודש הגנאולוגיה (חקר הדורות). היהודית הבינלאומי (גנאולוגיה - חקר השורשים המשפחתיים). כמו כן יש כתבה של ארנון הרשקוביץ מפורום שורישי בתפוז ובכתבה הסבר לחיפוש שורשים ברשת.

למעלה