משפחת מתיישבי קטאן

urielson

New member
משפחת מתיישבי קטאן

טוב אתמול בערב הגיע החבילה שהוזמנה לפני כחודש בארה"ב החבילה הכילה את הספר של קטאן - בגרמנית (יש חוברת תרגום לאנגלית) הכולל גם את שלל התוספות שאיתו -והספר פשוט מדהים איזו השקעה ואיזו איכות וכאן אני חייב לומר שלמרות ש Puerto Rico ו Tigris & Euphrates הם משחקים מדהימים ומובילים בטבלת המשחקים גם ב Boardgamegeek וגם באתר הבא: http://scv.bu.edu/~aarond/top100/list.txt ויש כמובן משחקים נוספים מתיישבי קטאן הוא בעיני המלך הבלתי מנוצח הוא ממוקם יחסית בראש טבלאות משחקי הלוח מאז שפותח ב 1995 המשחק לא קשה מידי ומתאים גם כמשחק פתיחה לחדשים בתחום משחקי הלוח יש אפשרות לשחקו ב3-4 שחקנים ואם תוספת קטנה גם 5-6 שחקנים יהנו ממנו ויש עוד שלוש תוספות רשמיות (כן יש תוספת חדשה למי שעדיין לא מעודכן) ותוספת של ספר שלם עם עשרות חלקים שמאפשרים לשחק בצורות שונות ומשונות על בסיס המשחק הראשי כאן המקום לציין שחלק מהאפשריות בספר הם פתוחים של שחקנים מהשורה שהחברה יחד עם מפתח המשחק אימצה כאפשריות רשמיות ויש עוד עשרות פתוחים פירטיים והנחיות איך לשחק כולל במצב של שני שחקנים. פשוט ללא סוף אפשריות וזה מה שעושה את העניין עוד יותר מיוחד אני מודה אותי זה תפס ולא רק אותי... וכמובן אני לא מתייחס לעובדה שיש גם משחק קלפים ומספר משחקים חדשים המבוססים על קטאן וגירסה לילדים ועוד.. חג שמח לכולם (החג הזה אני לומד גרמנית (-: )

ycyclop

New member
מסכים בערבון

אכן משחק טוב בגלל הרבה סיבות 1: יחסית פשוט 2: הרבה אינטרקציה בין האנשים 3: DOWN TIME קטן לכל שחקן 4: ההרכבות אכן מוסיפות ומשנות (למרות שלא כולם אוהבים את CITIES & KNIGHTS בגלל שהם מאד משנים את מהות המשחק) 5: טוב לאנשים חדשים בתחום המשחקים (וזה דבר מאד חשוב) וגם הספר עם ההרכבות נראה ממש חביב (יש לי רק לא הספקתי לשחק) אבל מתישהו הרגשנו שהוא מיצא את עצמו ואנחנו חושבים שפשוט ישנם משחקים טובים יותר. אז מידי פעם אנחנו משחקים אותו, אבל לא בתדירות מאד גבוהה.

urielson

New member
אני מבין את ההסתיגיות

אני חושב שיש משחקים טובים ממנו ואפילו הזכרתי אותם. אבל העובדה שיש תוספות כמעט ללא הגבלה וחלקם הוצעו ע"י שחקנים רגילים מן המניין ו"גוירו" ע"י החברה וחלקם אכן משנה פלאים את המשחק זה מה שהופך את העניין למעניין יותר ומביא אותי להכתיר אותו כמשחק הטוב ביותר

TheHock

New member
ספר?

טוב אנ לא כתב פה הרבה אבל קורא לא מעט.... לא הבנתי... איזה ספר יש לקאטן??

למעלה