משפחת מגדל/מגדול???

משפחת מגדל/מגדול???

שלום לחברי הפורום- במקרה הגעתי לפורום וגיליתי מטמון עם הרבה מידע ודרכי חיפוש. לפני מס' חודשים התחלתי לחפש את השורשים המשפחתיים שלי ואני רוצה להתמקד בענף אחד בשלב זה. סבתי- בילה (הנדלסמן) מגדל או מגדול שנולדה בשנת 1894 בביסקוביצה והם התגוררו ב-piaski luterskie שבאזור לובלין, פולין. היו לה עד כמה שידוע לי ומה שגיליתי 6 אחים ואחיות בנוסף לה- דבורה פלצמן, הרש, שמעיה, יעקב, חיה וגו, אלקה שפירא כולם לבית מגדל. חוץ מבילה ואלקה, כל השאר נרצחו בשואה וגם בני זוגם וילדיהם. ממה שגיליתי, להורים שלהם קראו- אברהם מגדל ולובה (איני יודעת את שם משפחתה). להורים של לובה קראו- נפתלי ורויזה (שושנה).(שם משפחה ??) חקרתי כבר בדפי עד של יד ושם, ובאתר ה-jri אך עדין חסר לי מידע. אם מישהו יודע משהו על המשפחה ועל מקום מגוריהם, אשמח על כל מידע.

אנחנו נשמח אם תעשי קצת סדר בדברים

שלום רב לך
ציינת בהודעתך כי כבר חיפשת ב"היכל השמות" וב - JRI הפולני, אך עדיין חסר לך מידע. אם כן, מהו המידע שמצאת? ומה חסר? כדי להתקדם בצורה מושכלת, ספרי באופן כללי על ממצאייך, ונסי להתמקד בפרטים שחסרים לך: האם מידע על ענף מסוים? העם חומר רקע על העיירה? האם אודות ההיסטוריה של המשפחה? וכו'... ארנון

הסבר../images/Emo2.gif

אני מנסה לגלות את שם המשפחה של סבא וסבתא של סבתי- נפתלי ורויזה כדי שאוכל להמשיך ולחקור את הענף המשפחתי ולרדת לשלבים הקדומים יותר. חוץ מזה אם יש מישהו שבמקרה חקר או גילה משהו על המשפחה שכתבתי אשמח לכל מידע. (כדי להצליב מידע או להוסיף).

talia olav

New member
האם מדובר ב-Biskupice, מחוז לובלין?

- אם כן, קיים קובץ PSA הכולל אינדקסים ללידות, נישואין ופטירות בעיירה זו, בערך לשנים 1860-1904. תוכלי לחכות 1-3 שנים עד שהקובץ יעלה ל-JRI. לחילופין, תוכלי לתרום סכום מסויים ל-JRI ובתמורה לקבל באופן מיידי את הקובץ המלא. באמצעות הקובץ תוכלי להזמין תעודות רלבנטיות (אם תמצאנה) דרך מערכת ההזמנות של ה-JRI. בכל מקרה מיגדל הוא אחד מהשמות הנפוצים ביותר בקובץ. לפרטים צריך לפנות אל רובין מגיד, אשר פרטיה בדף העיירה ב-JRI.

למעלה