משפחת ליניק

lluri

New member
משפחת ליניק

שמי אורי ליניק, סבי יוחנן ליניק ואשתו ריזל גרו בעיירה בשם קוריץ באוקרינה. שם אבי מרדכי ואימי מאיה. אני מנסה ליצור את עץ המשפחה ואשמח לקבל כל עזרה. גם על מקור השם אם מישהו יודע, וגם על אנשים נוספים ששמם ליניק ויוכלו להיות קשורים לעץ המשפחה.

האם אתה קרוב של זוהר ליניק?

זה השם שצץ לי ישר בראש בהקשר לליניק,הוא היה במטכל ונהרג בתאונת אימונים עם עוד בחור. שלך חנה גונן

רק עכשו ראיתי שם הוריך

אז אני מבינה שאתה אח של זוהר ברוך הבא אלינו.

bilen

New member
בוקר טוב אורי וברוך הבא,

כדאי להתחיל מקריאת 3 המדריכים שמופיעים בצבעים בחלק העליון של הדף הזה (אדום, ירוק, כחול). שם תמצא קישורים למאגרי מידע שבהם תמצא מידע התחלתי שייקל עליך להמשיך הלאה. אתה מכיר שמות נוספים? שם הסבתא לפני נישואיה? בהצלחה !

lluri

New member
תודה

ניסיתי את המדריך וניסיתי להרשם אבל הגעתי לדף לא נמצא. שם נעוריה של סבתי הוא מישוק. אלה נישואים שניים של סבי יוחנן ונולדו להם שישה ילדים. אחד מהם הוא אבי מרדכי

מציעה לך לקרוא את...

"איך לשאול שאלה בפורום" במאמרים זה יעזור לך לנסח את כל הידוע לך כדי שינוכל לעזור לך. שלך חנה גונן

lluri

New member
שוב שאלה

ליוחנן סב היו מספר אחים ביניהם אח בשם יונה שבנו חיים גר בפ"ת.לסבתי היו מספר אחיות ביניהן פרומה וריסל שעברו לארה"ב. תודה על עזרתך

bilen

New member
קצת קשה ככה.....

אני רואה שיש לך הרבה מידע. כדי שנעזור, כדאי שתקרא את המדריכים השונים ואח"כ תנסח את השאלה כמו שחנה הציעה. רשום כמה שיותר, בעיקר שמות פרטיים, של בני המשפחה מהדורות הקודמים. והכי חשוב, נסה לרשום שמות של עיירות מוצא, כי אוקראינה זה ממש לא הגדרה! לא מבטיחה לך הצלחות ביום הראשון, אם כי זה קרה כבר בפורום הזה, אבל לאט וביסודיות תגיע ליותר מידע ממה שיש לך כיום.

lluri

New member
קוריץ

כולם נולדו בעיירה בשם קוריץ באוקרינה. חלק מהם עלה לארץ וחלק מהם נספו בשואה. בעיירה עצמה לא נשאר אף אחד אחרי המלחמה

עניתי במסר

אבא שלי חזר מקוריץ ממש לפני פחות מחודש, אני בטוחה שהוא ישמח לעזור. אני אישית לא ממש יודעת אבל הוא חזר עם תמונות ואפילו מצא שם עוד אנשים שזוכרים את משפחתו ואישה זקנה שמטפלת במסירות באנדרטה שנמצאת במקום. הוא נסע עם יוצאי דמידיווקה (דמידבקה? ) שיש להם ארגון מאוד פעיל בארץ. אמא שלו משם ואבא שלו מקוריץ, אז מי שזקוק לאינפורמציה על אחת משתי העירות הללו, מוזמן לפנות במסר.

lluri

New member
קוריץ

כל המשפחה שלי מקוריץ ואני אשמח להפגש איתו תודה אורי

למעלה