משפחת טויבש (טואבס) Tabubes

ראם ערן

New member
משפחת טויבש (טואבס) Tabubes

Hello & shalom דבר ראשון: ברכות על היוזמה היפה והמבורכת בפתיחת פורום זה. כה לחי!! שמי ערן ראם ואני סטודנט בטכניון חיפה. אחד הדברים החשובים ביותר הינו לדעת מאין באת (כפי שציין ארנון מייסד הפורום) ועל כן אני מתכוון לפרסם ארבע הודעות (כמספר המקורות למשפחתי) בתקווה למצוא שותפים למשפחה. השורש הראשון של העץ שייך למשפחת טויבש (טואבס) Tabubes. המשפחה מקורה ב פולין ,רומניה (יאסי) ולאחר מכן התפצלה לפולין, אוסטריה, ישראל, ארה"ב, דרום אפריקה ואלוהים יודע לאיפה עוד. מקור המשפחה הינו רבי אהרון משה אשר ראשי התיבות שלשמו מהווים את שם משפחתי כיום (ראם). מצורפת הרשומה של משפחתי כפי שמובאת מאנציקלופדיה עברית (מס´ 5 רבי חיים הינו סב סבי) את כל שמות המשפחה הרלבנטיים אדגיש. אני יודע כי המידע מפרט גם מידע כללי ולא רק שמות ועל כן ההודעה מעט ארוכה וטרחנית ,אולם ייתכן כי מידע זה יעזור בחיפוש. טויבש (טואבס) - Tabubes - משפחת רבנים ואנשי-ציבור ברומניה וגאליציה. (1) ר´ אהרון משה ט´(1787, לבוב - 1852, יאסי), מצאצאי ר´ יואל סירקיש, היה מחשובי רבני זמנו, אב"ד בסניאטין ואח"כ ביאסי. פעל לאיחוד המתנגדים והחסידים למלחמה בהשפעות ההתבוללות והכפירה וטעם נגד חכמת-ישראל. מחיבוריו נדפסו: תועפות ראם (1855); קרני ראם, על הש"ס, האלפסי והמהרש"א (כלולים בש"ס וילנא), ועל התורה (1880). (2) ר´ שמואל שמעקלא (מת 1856, יאסי), בנו של (1), אב"ד בשינאווה, ואחרי מות אביו - ביאסי. מחיבוריו: הגהות על הש"ס; חיי עולם, הגהות על השו"ע או"ח (1864). (3) ר´ אורי שרגא פייבל, בנו של (2), אב ביאסי, מחבר שו"ת אורי וישעי (1886). (4) ר´ שלום, בנו של (2), אב"ד בבוטושאני; נודע כמגן על המקופחים בקהילות. (5) בנו, ר´ חיים (1847-1909), ממלא מקומו בבוטושאני. מחיבוריו: הנהגת-אדם (1890) - בבעיית הסתירה בין המדע לדת-ישראל; חיים של שלום - לשו"ע או"ח ויו"ד (1894); עטרת ישועה - להגדה של פסח (1896). שלוחה אחרת היא: (6) ר´ יחיאל מיכל (1815-1877), בנו של (1), רב בוואסלי. (7) בנו, ר´ יצחק אייזיק (1837, סניאטין - 1920, בוקארשט), רב בברלאד ואח"ב בבוקרשט; לוחם למען זכויות-היהודים ברומניה. ב - 1872 ייצג את יהודי רומניה בוועדית האירגונים היהודים הגדולים בבריסל במאבק למען המנאנציפאציה ליהודי רומניה וב - 1878 - בקונגרס-ברלין. חיבר ספר (ברומנית): "באמנם היהודי הוא סכנה לאומות שבתוכן הוא יושב", וכן חיבור נגד השבועה היהודית המיוחדת בבתי-המשפט הממלכתיים. (8) בנו, ר´ שמואל, רב בקארנסבס ובברלאד, פעל להחדרת חכמת ישראל ברומניה, חיבר ספרים ברומנית. שלוחה שלישית: (9) ר´ יעקב (מת 1890), בנו של (1), אב"ד בזידיטשוב ואח"כ ביאסי. (10) בנו, ר´ יצחק אייזיק יששכר (מת 1911), אב"ד אוטיניא בגאליציה. (11) אריה לייבל ט´ (1863, בנדר - 1933, וינה), בנו של (10), מראשוני הציונות המדינית בגאליציה ובבוקובינה; נואם עממי, הטיף לרעיון שיבת-ציון ולהכרה לאומית יהודית; בין השאר תבע מיהודי גאליציה לרשום במיפקד-האוכלוסיה כשפת-אמם את השפה היידית. ב - 1896 קיבל את הסכמת הרצל להדפיס את "מדינת היהודים" בכתב עברי לקוראי יידית. בוינה פירסם חיבור (ביידית) על היסודות התלמודיים בפתגם היידי, וכן השתתף בהוצאת ה"שנתון ליהודים באוסטריה" (בגרמנית) וכתב בו סקירה על "מקורות מקראיים של שמות גרמניים" (תרצ"ג). מבניו של (11): (12) ישראל ט´ (נולד 1887), מראשי "איגוד יהודי מזרח-אירופה" בגרמניה; ב - 1933 נמלט להולאנד, ולאחר כיבושה בידי הנאצים הוגלה למחנה ריכוז; לאחר המלחמה עלה לישראל. (13) שמואל יעקב ט´ (נו´ 1898), סופר ומשורר יידי; בין השאר פירסם את קובץ החמשירים הראשון בספרות היידית (1962). (14) ר´ חיים צבי ט´ (נו´ 1900), רבה הראשי של ציריך; ראש תנועת המזרחי בשוויץ. מחיבוריו: "הנשיא בסנהדרין הגדולה" (תרפ"ה); "ליקוטי ר´ יצחק אבן גיאת לברכות" (תשי"ב); מאמרים בבעיות הציונות והיהדות בימינו. על פי הכתובים צריכה להיות עוד משפחת טואבס בישראל צאצאי מספר 12 (ענף 3). את ענף השוויצרי הצלחתי לאתר דרך חיפש בjewishjen , כנראה גם כן נצר לענף 3. ממספר 4 (רבי חיים) ידוע לי למעשה על שני ענפים ששרדו את השואה: הראשון הינו סבי חיים ומשפחתנו אשר מרוכזת בישראל השני הינו אחיו של סבי (אברהם) אשר חי בדרום אפריקה וכיום יש המשך למשפחה זו בדרום אפריקה ובאנגליה (משפחת בליימן) ואנקדוטה לסיום (וקצת שחצנות): אני הוא נצר ישיר (דור 12) לבעל שם טוב . אבל על כך בהודעה נפרדת להתראות ובהצלחה ערן נ.ב: אני מקווה שכל ההדגשות יצאו בסדר

כל הכבוד, ערן ../images/Emo54.gif

מאוד שמחתי לפגוש אותך גם פה! כל הכבוד על החומר הרב שהקלדת עבורנו מה -
. מאוד שמחתי לשמוע על הקשר שלך ישירות לבעש"ט, ואני בטוח שבעקבות הסיפור הזה - נשמע כאן עוד סיפורים של "צאצאים של" מפורסמים. אולי שווה לפתוח שרשור על הנושא הזה. מקווה לפגוש אותך פה בקרוב עם עוד אינפורמציה מעניינת. ביי, ארנון

לארנון וערן-גם אני צאצאה ל.........

לבעשט(יש ברשותי אילן יוחסין מפורט). שלכם חנה גונן

ראם ערן

New member
הי חנה

האם תוכלי לשלוח לי אותו בצורה מתומצת כך שאוכל לראות את הקירבה בי ערן

לראם-הנה מה שביקשת........

הקוים מסמלים המשכיות בין הורים לילדים באילן: הבעש"ט-אדל-פייגה-נחמן מברסלב-שבע גיטל(נכדה)-שרה ביילה הלמן-שלום יחזקל הלמן-מרים שפרינצה חלמר. מקווה שיעזור לך. שלך חנה גונן

friend9

New member
לערן

איני יודע אם אני מחדש לך, אך מכיוון שרבים מאבותיך היו רבנים, תוכל "לעבות" את אילן היוחסין שלך, הן בשמות בני משפחה נוספים, והן בפרטים עליהם, בעיון בשני ספרים קלים (יחסית לאחרים) לשימוש: מאורי גליציה. אוצר הרבנים. מאחר ואתה לומד בחיפה, אני שמח להודיע לך שהם נמצאים גם בספריית הטכניון וגם בספריית אוניברסיטת חיפה. המשך הצלחה.

הספרים אינם בספריות הטכניון

איפה ראית שיש עותקים שלהם בטכניון? חיפשתי שקטלוג המאוחד ובקטלוג הטכניון - והם אינם מופיעים שם. ארנון

friend9

New member
נכון.

תהיתי מה לספרים כאלה בטכניון, אבל זה לא מנע אותי מן הטעות: בקטלוג המאוחד רשומים הספרים ב TUC, אונ´ ת"א. בטעות חשבתי שזה TEC, הטכניון. בכל אופן יש באונ´ חיפה.

למעלה