משפחת הסקל פביאניץ

פוקסי99

New member
משפחת הסקל פביאניץ

אני פונה שוב אחרי שנה מכוון שאימי לא סיפרה לנו מאומה על משפחתה אין לנו מידע כלל כמה אחיות היו? במה עסקה המשפחה? ידוע לי שהיו גם שתי אחיות תאומות ואחד נקראה שושנה כמו כן הם גורשו מפביאניץ לגטו לודז' שמה שלי אימי היה אסתר הסקל מצרף תמונה משנת 1946 כאשר כבר עברה לגור בווישוגרוד ונישאה לצבי פוקס אשר נקרא גם הינג וגם הירש בתודה פוקס משה כפר יונה

yaelag

New member
פוקסי שלום

אני זוכרת את הכינוי שלך אבל לא מה שאלת בעבר. מהי שאלתך או שאלותיך באופן ספציפים ומה כבר עשית עד כה ומצאת? צריך לדעת מה בדיוק מחפשים ולראות מה כבר התגלה או ידוע כדי לדעת איך להמשיך. ובפן האישי - גם לי משפחת פוקס אבל מהונגריה וכנראה גם מסלובקיה.

פוקסי99

New member
השאלות

כמו שכתבתי מיידע כל שהוא, אפילו הקלוש ביותר על משפחתה של אימי משפחת הסקל מפיאניץ לפני מספר חודשים הוקרן סרט על אחד מניצולי פביאניץ בסינימטק ואכן הלכתי מתוך תקוה לקבל מידע והיה אולם מלא, אבל איש לא ענה. ואומר בעדינות לא ראיתי כל רצון לעזור מצידם. מתבייש לומר שמעבר למה שכתבתי אין לי מידע על אימי ז"ל כל טוב ותודה פוקסי

ט א

New member
הסקל מפביאניצה

ראשית אסתר הסקל מתועדת במאגר גטו לודז'. האם אתה מכיר את הרישום? CHASKIEL, Ester , ילידת 15/02/1921, Origin: Pabjanice כתובת בגטו: Alexanderhof Strasse 13 Flat 34 באותה כתובת התגוררה גם סימה הסקל, ילידת 25.1.1925., מקצוע: Schneiderin (כמו אסתר). סביר להניח שסימה היא אחותה של אסתר. קיים תעוד גם על פרנצ'סקה הסקל, שנפטרה בגטו. מספר הבית ברחוב שונה, אך הייתי שוללת את האפשרות שאין זו טעות הקלדה (33 במקום 13). CHASKEL, Franziska-S. Alexanderhofstr. 33 -------------------------------------------------------------------------------- ohne 1881 Rummelsburg 05-Mar-1942 -------------------------------------------------------------------------------- Zuckerkrankheit Hospital Records 02-Mar-1942 11 342

פוקסי99

New member
תודה תודה על התגובה

אני שולח את צידה השני של התמונה בכתב ידה אשר אימי שלחה לקרוב בארץ בשנת 46 שים לב כיצד היא כתבה את שם משפחתה בתודה פוקסי

ט א

New member
האם תאריך הלידה

מתאים לתאריך הלידה של אמך? האיות לא היה עקבי ולכן פחות חשוב כרגע...

פוקסי99

New member
תאריך הלידה אכן תואם

לתאריך הלידה אשר מופיע בתעודת הזהות של אימי

ט א

New member
מ.ש.ל

אם כך, בחיפושיך ב-JRI התייחס גם לאיות הנ"ל. האם ידעת על / הכרת את סימה? מאחר שהתגוררה עם אמך באותה כתובת בגטו, סביר שזו היתה אחותה (תאורטית היא יכולה היתה גם להיות גיסה, אך אם תאריך הלידה של סימה נכון, היא היתה בת 17 בלבד). הצעד הבא הוא לבדוק במאגר נתוני הגטו מי עוד התגורר באותה הכתובת.

ט א

New member
ממצאים מעניינים (ומטרידים )

אני מצרפת לך קובץ עם רשימת כל האנשים שגרו באותה כתובת בגטו. יתכן כמובן שחלקם גרו באותה כתובת בתקופות שונות, ואינם קשורים זה לזה כלל. אך יתכן שחלקם הם בני משפחה בעלי שמות אחרים - כדאי לבדוק בעיון. אך הממצאים המעניינים: א. ביד ושם ישנו דף עד על אסתר הנדליש לבית חסקל מפביאניצה, אשר בעלה היה אברהם אליהו. ואמנם, כפי שתראה באותה כתובת התגורר גם אברהם אליהו הנדליש. תוכל ליצור קשר עם מוסרת העדות (כתובתה מופיעה בדף העד) ולברר פרטים נוספים. אברהם אליהו הנ"ל היה יליד 1882 - מבוגר למדי מאמך. ב. זכור לי שאתה בן דוד של רחל ויטלסון - אך לא ידוע לי אם הקשר הוא דרך אמך. באותה כתובת בגטו התגוררה משפחה עניפה בשם וויטלסון. האם זוהי המשפחה המשותפת לך ולרחל?

פוקסי99

New member
משפחות הנדליש וויטחסון

את התמונה אשר צירפתי בתחילה קיבלתי מחתנם של משפ' הנדליש אשר היה בן דוד של אימי ואותם היכרתי אישית בילדותי. גם אביה של רחל ויטלסון היה בן דוד של אימי וגם אותם היכרתי בילדותי לפני כשנה נוצר קשר מחדש אבל לא קיבלתי מידע מעבר למעט אשר ידעתי. לא זכור לאחיי אחות בשם סימה, הייתה אחות בשם שושנה אשר הוזכרה מפעם לפעם ע"י אימי תודה על המידע והרצון לעזור פוקס משה כפר יונה

ט א

New member
הנדליש, ויטלסון

משפחת הנדליש היתה ידועה מאד בלודז' והסביבה - היו להם שורשים רבניים מיוחסים, רבים מהם היו שוחטים, והם החזיקו בתפקידי מפתח בקהילות השונות.ישנו חוקר חרוץ הממפה את כל המשפחה. בעץ שלי הם מופיעים פעמיים. מאחר שגם לפחות נציג אחד מבית ויטלסון היה בעל תפקיד מפתח בקהילה - לא אופתע אם זוהי אותה משפחה.

ט א

New member
../images/Emo207.gif האם גם משפחת פוקס שלך

מאזור לודז'? אם כן אשמח לשמוע פרטים אודותם.

פוקסי99

New member
משפחת פוקס

משפחתו של אבי ז"ל היא מפלונסק רק אבי הירש ואחיו הקטן אברהם שרדו את השואה ושניהם נפטרו. אני יודע ששמואל פוקס אשר היה בן דוד של אבי עלה יחד עם בן גוריון אז גרין לארץ כל טוב פוקסי

ט א

New member
תודה על המידע -

בינתים זה לא מתחבר אך אשמור להמשך.

למעלה