משפחת הולצמן

dana2401

New member
משפחת הולצמן

מחפשת מידע אודות דבורה וחיים הולצמן אשר נישאו בורשה בשנת 1884 והיגרו לארגנטינה עם ילדיהם: הלנה שלה נולדו 10 ילדים,חיל,לוניה

dana2401

New member
מנסה המון זמן להתקדם במחקר שלי

אך לא מתקדמת. סבתי לא סיפרה על משפחתה, ממה שידוע לנו אמה נפטרה כשהייתה ילדה קטנה, אביה סלומון דרולוביץ הגר לארגנטינה והקים שם משפחה חדשה. סבתה שגידלה אותה, דבורה הולצמן אף היא עזבה את סבתי והגרה לארגנטינה. מנסה לחפש איזה חוט, למצוא את משפחת הולצמן או דרולוביץ.

אנא, סייעי לנו לסייע לך...

שלום, דנה, וברוכה הבאה לכאן. לי, אישית, יש בעיה עם הביטוי "מנסה המון זמן להתקדם במחקר שלי". לכל אחד מאתנו תפיסות שונות לגבי הדרכים בהן ניתן לפסוע בשבילי המחקר ומה יש לעשות כדי להתקדם בו. בנוסף, התקדמות קטנה בכיוון קצת שונה יכולה, לעתים, לקדם אותנו גם בכיוונים שלנו. מה אני רוצה להגיד בכך? עלייך לשתף אותנו בשני תחומים עיקריים:
במידע שיש לך לגבי המשפחה;
במה שעשית עד כה כדי להתקדם. קראי כאן את המדריך העוסק בשאלה: "כיצד לשאול שאלה בפורום?", חזרי אלינו עם כל הפרטים - ונשמח לסייע. ארנון

dana2401

New member
הנה הפרטים

סבתי אנדג'ה (חנה) דרולוביץ ז"ל נולדה בין השנים 1910-1916 בפולין, כנראה ורשה. אמה סולקה(הולצמן) התחתנה עם סלומון דרולוביץ . כשאנדג'ה היתה כבת 3-4 אמה נפטרה מאיזהשהיא מחלה ואביה נטש אותה. סבתה- דבורה הולצמן( אם סולקה )גידלה אותה מספר שנים עד אשר דבורה,בעלה ר' חיים היגרו עם ילדיהם לארגנטינה. את אנדג'ה הם "נתנו" לבית יתומים בפולין. נדבן ידוע בשם אייזיק הוכברג שלח כ200 ילדים רובם אוקראינים לדרום אפריקה, שם פגשה את סבי יצחק אבין ,ושם הקימה את משפחתה. ברישומים של הוכברג מופיע שמה של סבתי מהעיר לינדברג, אך ייתכן וזוהי טעות,איני יודעת- סבתי טענה שהם מורשה. אנדגה מעולם לא דיברה על משפחתה, כנראה בגלל שהרגישה נטושה. אביה ניסה ליצור עמה קשר אך קיבלה ייעוץ כנראה מהסוכנות היהודית שיש לו משפחה חדשה בארגנטינה,3 ילדים ולא כדאי ליצור קשר. אני חיפשתי באתר של POLAND JRI ומצאתי את תעודת נישואין של הסבא וסבתא שלה-דבורה וחיים הולצמאן משנת 1884, הם נישאו בורשה. אך לא מצאתי פרטים על הוריה של סבתי או על סבתי. חיפשתי חוקרים בJEWISHGEN של דרולוביץ והולצמאן וגם פה לא הצלחתי. איך אני מתקדמת?

dana2401

New member
אני ממש לא יודעת

סבתי היגרה בגיל צעיר לדרום אפריקה. כך שזה רשום רק באנגלית DERALOWITZולא פולנית, אין לה קרובי משפחה עם השם כך שאין מקור להשוואה.

יעקב 1948

New member
דרלביץ'

הצלחת לבלבל אותי או אולי את עצמך.בהודעותיך הקודמות דברת על ארגנטינה. בהודעה מעל את כותבת על דרום אפריקה. אם בארגנטינה מדובר הרי שבבתי הקברות היהודיים שם קבורים לא מעט אנשים ששם משפחתם DRELEVICH או DRELEWICZ. אפשר לחפש לבד באתר הבא http://www.amia.org.ar/difuntos.asp יש למלא השם בקופסא העליונה ואח"כ ללחוץ BUSCAR שזה לחפש בספרדית(אני לא יודע ספרדית).התוצאות נותנות את שם בית הקברות,גוש,חלקה ותאריך המוות.הצ'ופר הגדול הוא שמציינים גם שם נעורים של הנפטרת שזה חשוב במקרה שלך. יעקב רוזן

למעלה