משפחת גלס מדוקשיץ

מטיקה

New member
משפחת גלס מדוקשיץ

השבוע הבנתי שיש לי גם שורשים שם. אף אחד לא יודע כלום מעבר לעובדה שסבתי, קריינדל (עיברתה בארץ לעטרה) עלתה לארץ בשנת 1921 והתחתנה עם זאב פרידמן בתל אביב. על הפרידמנים יש לי קצת מידע אבל על כל המשפחה של סבתי לא ידוע כלום. אבי אומר ש"לא דיברו" והוא לא שאל. אחד הדברים היחידים שידועים הוא שהסבתא ה"פולניה" תמיד התגאתה בכך שהיא נצר לרבי הלברשטם מצענז. אשמח לדעת אם יש למשהו קצה חוט.

friend9

New member
מגילת יוחסין של הרב חיים מצאנז.

בספריית בית אריאלה בתל אביב יש צילום (תשנ"ב) של מגילת יוחסין של הרב חיים מצאנז (1876-1793), אבי זקנו של הרבי מבאבוב. המגילה נכתבה בשנת תרפ"ח, והצילום נמצא אצל הספרן. בקטלוג של הספרייה הוא רשום כ: מגילת יוחסין כוללת משפחות מיוחסות בישראל / מאת אברהם צבי הירשפרונג אם חשוב לך הדבר, תוכלי לגשת לספרייה ולבדוק.

מטיקה

New member
תודה רבה. אייך מתחילים לברר על.....

נכנסתי לאתרים לפי ההנחיות בקישורים ולא יצאה שום תשובה אולי אני לא כותבת נכון את שם העירה dokshitz זו הדרך?

friend9

New member
כתיבת שם העיירה

כיום העיירה בבלרוס. צורות הכתיבה המקובלות: בבלרוסית Dokshytsy בשפות שונות Dokshitzy, Dokshitse, Dokshytse, Dokshitsya, Dokszyce, Dugscitz ביידיש Dokshitz, Dokshits כדאי לך לעיין כאן http://www.shtetlinks.jewishgen.org/dokshitz/dokshitz.html ולשים לב גם לקישורים שם.

עמי60

New member
"משפחות מיוחסות" ?צאצאי דוד המלך ?

מהיכן נטל המחבר את התואר הזה ? וכי אנחנו הכותבים בפורום ושאר בני ישראל איננו מיוחסים ?

למעלה