משפחת אבלס Abeles

משפחת אבלס Abeles

אבי, ליאו אבלס נולד בוינה ב - 1923 להוריו הרמינה ואיזידור אבלס. הוא עלה לארץ מיד אחרי ליל הבדולח ונפטר ב - 1987. אבי מיעט מאוד לספר על משפחתו . אמו, הרמינה לבית וינר נולדה ב - 1882 בכפר בשם מודרה הנמצא, ענראה בגבול צ'כיה, הונגריה אוסטריה של היום (אז בתחומי הממלכה האוסטרו הונגרית). היא היתה אחת מ - 10 ילדים. שתי אחיות, מתו בשואה האושוויץ (לשם הגיעו מטרזנשטאט). אביו עבד בעירית וינה ונפטר עוד לפני המלחמה. אבי מיעט מאוד לספר על משפחתו ולא היו לו בארץ כל קרובי משפחה. אשמח לשמוע אם מישהו יודע דבר מה על אחת משתי המשפחות שאת שמן(אבלס או וינר).

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה לפורום../images/Emo39.gif

אם תרחיבי מעט על בני המשפחה עליהם את יודעת פרטים (למשל: מה שמן של שתי האחיות שניספו באושוויץ?), אני מניח שנוכל לסייע לך להתקדם במחקר. בכל מקרה, נראה שהתחלה טובה תהיה לחפש ב"היכל השמות" אחר תיעוד אודות המשפחה (ובפרט, אחר המתעדים). ארנון

להלן הפרטים הידועים לי../images/Emo26.gif

שתי האחיות שנספו באושויץ היו רווקות. שתיהן גרו עם סבתי ואבי (לאחר שסבי נפטר עוד לפני המלחמה). שמן היה אליזבט והדוויג ווינר, ואת הפרטים עליהן (המצויים בהיכן השמות) נתנה סבתי. החלל המוחלט הוא ביחס למשפחת אבי אבי, הלוא היא משפחת אבלס. לא ידוע לנו מי היו הוריו, האם היו עוד דודים ומה עלה בגורלם, ובגורל בני משפחתם. ישנה משפחה הקרובה באופן לא ברור למשפחת אבי אבי בוינה. הם נוצרים (לאחר כמה דורות שלנישואין ללא יהודים), אבל הדור הצעיר אינו יודע הרבה, ולא ניתן לקבל ממנו מידע. הדבר המענין ביותר הוא, האם ישנם בארץ אנשים שזה שם משפחתם, שמוצאם מאוסטריה והאם יש קשר משפחתי בינינו.

תפי

New member
שלום

שם משפחתי אובלס אבי השאיר את שם המשפחה של אמו (שרה), אני יודעת שהמקור שלה הוא מוינה. מחר אני אשאל אותו לגבי הפרטים שבררת לילה טוב

raananh

New member
אבלס זה שם נפוץ ליהודים

אבלס זה שם נפוץ ליהודים... יש לי הרבה ABELES במשפחה אבל הם מצ'כיה לא רחוק מגבול אוסטריה... רענן

למעלה