משפחתית "קומפקטית"

תקליטן

New member
משפחתית "קומפקטית"

האם המשפחתיות הקומפקטיות באמת מתאימות למשפחה (אמא, אבא, ילד קטן, תינוק). האם ההבדל במרחב הפנימי בין המכוניות האלו משמעותי לעומת המכוניות הקטנות (פיסטה למשל). איזה מכונית עדיפה (עלות/תועלת/"משפחתיות") מבין אלו: סקודה פביה, סיאט קורדובה, סיאט לאון.

גרמי

New member
הקומפקטיות אכן מתאימות למשפחה

והן נותנות תמורה עדיפה מאוד על סופרמיני מבחינת מרחב פנים ונפח הבגאז´. מספרים שהסיאט לאון קצת צפופה מאחורה, מישיבה קצרה בפאביה, המימדים שלה יותר קרובים לסופרמיני מאשר משפחתית, והסיאט קורדובה היא סתם סופרמיני עם בגאז´ גדול. הייתי ממליץ לך לחפש קומפקטיות מודרניות יותר ומרווחות יותר כמו פג´ו 307 (אם אתה מכוון למכונית חדשה) או רנו מגאן/פג´ו 306/סיטרואן קסארה אם אתה קונה משומשת.

teen17

New member
לפי ניסיוני הקצר הייתי ממליץ לך על:

ללכת או על סקודה אוקטביה 1.9TDI או על הסיאט טולדו 1.8/1.9TDI. הן מבוססות על אותה הפלטפורמה והן הרבה יותר זולות משאר המתחרות הן חזקות מאוד ונוחות גם מאחורה. אם אתה הולך על הדיזל הייתי ממלית לך על הטולדו דיזל כי לה יש 110 כ"ס בניגוד לאוקטביה דיזל שלה יש 90 כ"ס. אני ממליץ לך על מכוניות אלו ולא על מה שרשמת כי לפי דעתי אתה תהנה מהן הרבה יותר, הן יותר נוחות, יש באגז´ יותר גדול ופחות צפוף מאחורה.

תקליטן

New member
מדובר על רכב שירכש בעסקת ליסינג תפע

לכן נפח המנוע יכול להיות עד 1600 סמ"ק בלבד. הרכבים שציינתם יקרים משמעותית מהרכבים שאני ציינתי, השאלה היא היא אם ההבדל הוא גדול.

teen17

New member
לפי דעתי כן ואני יסביר גם למה:

מכיוון שדבר ראשון המנועים הרבה יותר חזקים והם מפיקים כוח רב יותר וההבדל במחיר זה סך הכול עוד 10,000 שאני חושב שזה לא פער גדול בשביל המקום עבודה להוסיף. דבר שני האיבזור הרבה יותר עשיר בדברים. דבר שלישי זה שבעליות לא יהיו לך בעיות משיכה של האוטו. למשל: אם תעלה את העליה הראשית לחיפה עם טולדו 1600 תעלה אותה בסביבות ה-50-60 עם כל המשפחה ואם זה עם הטלדו דיזל 110 כ"ס אז אתה תעלה את העליה כמו גדול ב-80-90 גם בלי שהמנוע יתאמץ ועם מזגן. מקווה שעזרתי לך.

גרמי

New member
נו באמת!!!!!!

עלייה ראשית לחיפה ב 50-60 קמ"ש? אני לא יודע לאיזה עלייה אתה מתכוון, אבל אני מבטיח לך שגם עם פיאט אונו 1100 אפשר לעלות אותו על 80 קמ"ש. זה הכל עניין של כמה אתה לוחץ על הגז. אין מכונית היום שלא מסוגלת לשמור על קצב סביר גם בעלייה ההכי קשה. הבעיה היא שהנהג הממוצע בדרך כלל לא משתמש ביותר מ 1/3 מהלך דוושת הגז ("זה לא בריא למנוע") ללאון הקומפקטית עם מנוע 1600 יש בדיוק אותו מנוע כמו לטולדו 1600, ששוקלת הרבה יותר. אז מי תסחוב יותר טוב בעליות?

sronis

New member
הוא התכוון לפרויד, אני מאמין

ואכן, עם דוושה על הרצפה כל אוטו יעשה את העלייה הזאת על 80-90 בלי בעייה. יש כמה רכבים חלשים במיוחד ביחס למשקלם שאם תגיע לעלייה לאט מדי לא תצליח להגביר מהירות במהלך העלייה, אבל אני עדיין לא נתקלתי ברכב שלא עובר את ה-60 קמ"ש בעלייה הזאת. (שים לב - בכל המכוניות המודרניות ההילוך השני נמצא בשיא כוחו על 60 קמ"ש וכל הדרך עד 80-90 ואפילו 100 בחלק מהמכוניות, כלומר עם דוושה עד הרצפה המכונית תעלה את העלייה על 90 בשני כל הדרך). ללאון ולטולדו שלדה זהה ואותו מרחב מאחור. אני לא בטוח שהטולדו שוקלת כל כך הרבה יותר, לא בדקתי אבל אני מאמין שההפרש קטן יחסית. בכל מקרה, למשפחה עם שני ילדים קטנים הלאון תהיה מצוינת לדעתי. רוני

itzik93

New member
רוני

אני רק מקווה שיש תחנת דלק בקצה העליה - כי עם דוושה עד הריצפה במשך כל העליה זה לא בריא כל כך לכיס
סתאאאאאאאאאאאאאם איציק - מעביר את הזמן...

teen17

New member
מניסיוני עם 2 מכוניות: אחת ישנה

ואחת חדשה אז החדשה ב-1/3 מהגז עם מזגן ועם עוד 3 אנשים באוטו הוא סוחב מעולה את פרויד ב-80-90 (סקודה אוקטביה דיזל) והאוטו הישן זה אופל קורסה והוא סחב עם מזגן ועם עוד בן אדם אחד שישב לידי גם בסביבות ה-80-90 למרות שהרגשתי שאפשר היה להפיק יותר כוח משמע מהירות יותר גבוהה אבל זה כבר היה מסוכן מידי בשבילי. teen17, חוויות מהשטח.

sronis

New member
אזהרה קטנה לטין17

קודם כל - החלמה מהירה. דבר שני - בקשר לפרויד, אני לא יודע כמה אתה מכיר את הקטע כביש הזה, אבל הוא מאוד מסוכן, במיוחד בירידה. קל נורא להתפתות לעשות אותו מהר, אבל זה באמת מסוכן, והיו שם הרבה תאונות בגלל זה. בעלייה מהירות נורמלית שאפשר לעשות עם כל מכונית זה 80-90 ואפילו יותר מ-100 בחלק מהסיבובים (ובמכונית ספורטיבית עוד יותר) אבל בירידה צריך להזהר כי יש סיבובים שגם ב-70 אפשר להחליק איתם. לתשומת ליבך רוני, שנסע בבית אורן פעם ראשונה לפני כמה ימים ולא חושב שהוא יחזור לשם

hal9k

New member
הקומפקטיות עדיפות על סופר מיני

ומכעט ואין הבדל מבחינת מרחב בינן ל"משפחתיות" (מיצובושי, אימפרזה וכד´). לדעתי הסקודה נותנת תמורה מצויינת, אך רק בגירסאות הידניות והפחות מפוארות. האוטומטיות והמאובזרות עולות משום מה הרבה יותר מהבסיסיות. אם תקציבך עד 75-80 אלף, לך עליה. אם יותר, למשל 90, הייתי בוחר בלאון

רק טיפונת סדר...

סקודה פאביה וסיאט קורדובה= סופר מיני בתצורת שלוש קופסאות. סיאט לאון= קומפקטית ("משפחתית-קומפקטית") בתצורת האצ´בק 5 דלתות.

למעלה