משפחתו של הבעל

משפחתו של הבעל

גם אני כמו נשים אחרות חיפשתי את השקט והשלווה של המשפחתיות, פינטזתי על משפחה קטנה עם בעל אוהב ותומך יציאה לטיולים משותפים וחוויות וזכרונות טובים רבים. לבסוף יצא ההפך!!!!!!!! קיבלתי משפחה מורחבת פרמיטיבית שלא יודעת לקבל דעות שונות משלהם. לצערי אני גרה ביחידה שקרובה אליהם ככה שאני כרגע לא יכולה להתרחק. ובעלי עליו נאמר שלא יודע כיצד לצודד באישתו ולתמוך בה כמו שכתוב "באש ובמים".

אריאלז

New member
תראי, בדרך כלל אצל אנשים שבוחרים את בני זוגם

זה מתחיל מעניין משותף ביניהם, והיחסים ביניהם, ואחר כך גם נקודת מבט על המשפחה שלהם, פינטזת על משפחה קטנה, אבל ידעת מראש שלא תהיה לך, הרי בעלך לא הסתיר את משפחתו המורחבת ממך, הוא הילד ה-13 , כך שהפנטזיה כבר לא היתה פנטזיה כשהכרת את משפחתו ויכלת לתת לעצמך דין וחשבון ולחשוב אם בא לך משפחה רועשת רחבה ופרימיטיבית כהגדרתך או להמשיך לחפש , ושקט ושלווה אפשר גם למצוא במקומות רועשים, ודווקא יש כאלה שיש להם חוויות וזכרונות טובים רבים מטיולים עם המשפחה המורחבת . בעצם מה חשבת לעצמך, שאם תתחתנו הוא יזנח את משפחתו המורחבת? למה ? את זנחת את משפחתך? ואולי תגדירי מה זו פרימיטיביות בעיניך? לפעמים דווקא האנשים שמוגדרים בהתנשאות "פרימיטיבים" הם אנשים חמים, מחבקים ישרים פשוטי דרך שקל מאד לאהוב ולכבד. לא לדעת לקבל דעות זו לא פרימיטיביות , תכונה שגם תמצאי אצל האינטילגנטים, ענין של אופי. לצדד ולתמוך בך, זה לא אומר להגיד כן לכל הדברים שאת אומרת לפעמים תמיכה היא להבהיר לך שגם את טועה לפעמים. אז אולי התכונה שמצאת במשפחתו הרחבה של בן זוגך גם את לא ניחנת בה?

משפחה מורחבת

אין לי בעיה עם משפחה מורחבת,גם לי בעצמי יש משפחה מורחבת שאנחנו זורמים בכיף ביחד. לא יצאתי הרבה זמן עם בעלי וזה היה טעות כי לא הבנתי את המנטליות ואת הקושי שאליו אני נכנסת. הם עושים אפליות בין ילד לילד ועליי זה לא מקובל,מרכלים מאחורי הגב שאני נגד דבר זה. וכן כופים חגים משמעותיים כמו ראש השנה ופסח לעשות אצלהם. זה לא פייר ולא מוצדק.

נונה17

New member
בתור דבר ראשון

למה אתם גרים ביחידה קרובה אליהם? אתם לא יכולים לנסות לעבור משם ולהתרחק קצת? בנוגע לראש השנה ופסח - אין כזה דבר "כופים". אתם אנשים בוגרים ובזוגיות צריכים צרכיהם של שני בני הזוג לבוא לידי ביטוי. אם את מרגישה שאין למילה שלך משקל כמו לזו של בן זוגך ואם את מרגישה שהרצון שלך לא בא לידי ביטוי כמו זה של בן זוגך והכי חשוב - אם בן הזוג שלך עדיין מחובר למשפחה ורואה אותה בעדיפות מעלייך, אז הבעייה היא איתו. לא עם משפחתו המצומצמת והמורחבת.

תגובה

כרגע אנחנו בחיפוש אחר דירה,לא מצאנו עדיין דירה. הלוואי שהייתי יכולה להתרחק ,אולי הדברים היו נראים אחרת. בקשר לכפייה: אין דבר כזה כופים זה נכון בקשר אליי,אני לא אתן לאף אחד לכפות עליי והוכחה לכך היא שאני עושה חגים לבד עם הבן שלי והוא אצל אמא שלו.

קפצילי

New member
אני אומרת לכם,

אם הבן אדם הזה היה נופל לי בידיים, הייתי פשוט מכסחת לו ת'צורה. סליחה. בדר"כ אני לא אלימה. אבל יש דברים שפשוט מוציאים אותי מדעתי. ואפילו שהבן אדם הזה הוא לא בעלי, ואפילו שאני לא מכירה אותו בכלל, אני פשוט מסוגלת להרוג אותו. ואת, אשתו, איך את יכולה לחיות ככה ?

לא בקטע גזעני בכלל אבל זה מזכיר לי ערבים

שהולכים אחר הגבר והכל תחת משפחתו.

לא בקטע גזעני בכלל אבל זה מזכיר לי ערבים

שהולכים אחר הגבר והכל תחת משפחתו.

התגובה שלו ושלהם מסורת

אצלם נהוג במשפחה שהבנים עושים בראש השנה ופסח אצל האימא. כאילו לי אין משפחה. אני צריכה לוותר?

לצערי לא ראיתי זאת

הלוואי שהייתי רואה זאת לפניי זה היא חוסך לי המון עוגמת נפש. אבל משפחתו של בעלי שידרו לי בהתחלה משפחה חמה ומגובשת,רק שעברתי לגור שם נגלה לי האמת.

אצלי אותו סיפור...

האמת היא שאני גם גרה ביישוב של ההורים של בעלי,כבר קרוב ל-3 שנים ועכשיו החלטתי לעבור,זה שווה לעבור אפילו אם זה יותר יקר! מה אני אומר לך יקירתי,זה הרס לנו קצת משהו בזוגיות שלקח לנו תקופה ארוכה ולא קלה כדי לתקן את מה שנפגם-העצמאיות,הפרטיות וכו'... הכי היה מעצבן שחמותי נון סטופ הייתה אצלי עד שרמזתי לה... אבל אני מנסה להסתכל על הטוב: למדתי להיות יותר אסרטיבית כלפי חמותי וכלפי כל אדם. אל תפחדי לומר לחמותך את האמת(אבל להיזהר).זה יפריע לה יום או יומיים ואח"כ יעבור.חוץ מזה,אני חושבת שאם למישהו מותר לפגוע בי גם לי מותר לפגוע בו,כך שכבר לא מזיז לי לומר לה כל מיני דברים דוגרי. בהצלחה אחות יקרה,ותמצאו מקום אחר לגור בו,זה שווה!!

עכשיו אני יודעת שאני לא לבד

תודה רבה לך את צודקת כשאמרת שזה פגע משהו במערכת היחסים עם הבעל. הקשר החם שהיה בהתחלה נפגע וכן התקשורת ועוד המון דברים נוספים. הגעתי למסקנה שאני צריכה לעשות דברים לבד בלי לצפות לכלום מבעלי. זה חבל אבל אין ברירה. אני התחלתי לחפש בית ,מאוד מאוד יקר היום לקנות דירה,אבל אין הרבה ברירות. למשפחה של בעלי אני כבר הגעתי למצב שלא דופקת חשבון.

לא חשבתי וזו האמת

סיכמנו לפני החתונה שחג פה חג שם,כנראה שלא ראיתי את המנורות האדומות שהיו בדרך

פרצלה

New member
אבל,אם בעלך הולך לאימו

מדוע את נישארת לבד ולא הולכת בלעדיו עם הילד שלכם לחגוג את כל החגים עם הוריך?

למעלה