משפחתונים-עד 5 ילדים

doron62

New member
משפחתונים-עד 5 ילדים

האם ידוע למשהוא על הסדר מיסוי מיוחד לגבי משפחתונים בהם עד 5 ילדים. האם יש פטור מדיווח למס הכנסה או משהוא כזה? אם למשהוא אנפורמציה בנושא אנא הפנה אותי לחוזר/תקנה רלונטים.

לא רק שלא ידוע לי

מאוד אופתע אם יש הסדר כזה. ממה נפשך- מטפלת בילד אחד חייבת בדיווח ובתשלום מס ומשפחתון לא? נשמע לך הגיוני?

doron62

New member
בהחלט נראה לי מוזר

אבל יצא לי כבר לשמוע על העניין ממספר אנשים. אולי יש הסדר שההפעלה היא מול עיריות/רשויות מקומיות. ד.א אני גם רואה חשבון.

אם תשמע משהו, תספר

אבל כבר יותר מפעם אחת רצתי "אחרי הרוח" כי אנשים טענו ש"היה כתוב בעיתון" שלמשל, נשים היוזמות עסק חדש פטורות ממס...

doron62

New member
כן אבל כאן לא מדובר בקראתי בעיתון

מדובר במישהוא שהעניין נוגע לו אישית (אשתו מחזיקה משפחתון כזה). אבל כמובן שלא יכול היה להסביר לי מה בדיוק ההסדר ומה הנוהל המדויק. כול מה שהוא יודע שאשתו רשומה במע"מ כעוסק פטור.שבפועל היא מקבלת סכום גבוהה מהסכום המדווח ושהיא אישית לא נדרשה להגיש דוח למס הכנסה בסוף שנה. את הכספים היא מקבלת מהעיריה.מאחר ומדובר בגוף כמו עריה הרי שחייב לעמוד מאחרי זה אשהוא הסדר חוקי.

זה מתחיל להיות מסובך

אז בוא נפרק את זה א- עוסק פטור זה רק למע"מ ולא קשור למס הכנסה. לעיריה זה לא משנה כי בין כך אין לה מה לעשות עם התשומות כי העיריה זה לא עוסק מורשה. ב- אם היא מקבלת יותר מה- 64000 היא בצרות. אם היא לא מדווחת על זה, גם אתה בצרות כי אפשר לעלות על זה בקלות (העיריה רושמת את הכל). תזכור את פסק דין פדלון- יועץ מס שהלך לכלא כי עשה בשביל הלקוח שלו שטויות ג- למס הכנסה כל אזרח צריך לדווח (אלא אם יש לו פטור) כולל אותה גברת וממש יפתיע אותי לשמוע אחרת. גם אם הם לא שלחו לה דרישת דו"ח זה לא פוטר אותה כי החוק ברור בנושא ד- לעיריה לא אכפת אם היא מדווחת לשלטונות או לא, הם מנכים לה מס במקור כפי שנקבע באישור שהביאה להם ומה קורה אחרי זה לא מעניין אותם אם יש עוד פרטים, אשמח לשמוע וללמוד

doron62

New member
לא מדובר בלקוחה שלי כך שאן לי בעיה

אבל שאלתי כדי ללמוד ולברר את העניין,כי גם לי הספור נשמע תמוהה והנחתי את בהבחור לבדור=ק טוב יותר במה מדובר ומה קורה אם חבות הדיווח. אבל כמו שהבנתי ממנו לא מדובר במקרה בודד מדובר בהסדר שחל על קבוצה גדולה של משפחתונים. ההכנסה המדווחת היא נמוכה טאנה חייבת במס ,אבל כפי שגם אני יודע בכל מקרה יש חבות דיווח. אם משהוא מכיר את הספור אשמח לקבל אנפורמציה מדויקת.

PINIZ

New member
למיטב ידיעתי

קיים הסדר עם נציבות מס הכנסה הקובע כי 37% מהסכום יוכר כהוצאה להחזקת המשפחתון.

doron62

New member
תודה

האם יש לך מושג אפה ניתן לראות משהוא כתוב בעניין.פרסום של מס הכנסה,חוזר הוראת ביצוע או משהוא אחר?

למעלה