משפחתון לגיל 4 חודשים

נושקית3

New member
משפחתון לגיל 4 חודשים

הי, מקוה שאני כותבת במקום הנכון.
אני בחודש תשיעי ועתידה ללדת בימים הקרובים או בשבועיים הקרובים.
מדובר בבת ראשונה במשפחה.
רציתי לברר מה הדברים החשובים לגבי בחירת משפחתון? אני רוצה כבר להתחיל לברר את כל הבירורים לגבי משפחתון (מתכוונת לתת למשפחתון בסביבות 4-5 חודשים ולחזור לעבודה).
בבקשה אל תשפטו אותי שאני מתחילה מעכשיו לברר, ושיש עוד זמן ...
כרגע אני בחופש ויש לי זמן וכשתיוולד לא יהיה לי כוח להשוואות סיקרי שוק ובירורים . מה גם שאני ובעלי הורים מתוכננים ומתוקתקים בגלל זה מעדיפים שיהיה בידינו את כל המידע וכשיגיע הרגע נבחר בין המשפחתונים/גנים.

אז מה אני צריכה לדעת לגבי גן/משפחתון?
מה חשוב לשאול את הגננת?
מה חשוב שיהיה במשפחתון?
על מה לשים דגש?
בקיצור, אשמח לכל מידע והכוונה .

hilli10

New member
ממש לא

למה לשפוט? זה צעד נכון והלוואי שאני הייתי חושבת עליו קודם ללידה.
למרות שהשנה החלה והגנים הממש ממש ממש טובים כבר בטח בתפוסה מלאה,
יש כמראה עדיין מקומות בגנים טובים אחרים. ככל שמחכים המקום הולך ואוזל ואז צריך להתפשר.

לשאלותייך:
אני לא בעד משפחתון: לפעמים מדובר הגננת אחת ואז זו בעיה: מה אם היא חולה? מה אם צריכה גיבוי(אפילו לכמה דק׳) וכו׳ וכו׳.

מעבר לכל השאלות הכי חשוב זה להרגיש נוח עם המקום:
מבחינת אסתטיות , חיבור לגננות האינטראקציה עם הילדים ועוד.

בשאלות היבשות , תתרכזי ב:
שעות פעילות כמובן
האם עשו קורס החייאה
איזה הכשרה יש לגננות
כמה גננות על כמה ילדים
מה הגילאים של התינוקות בתינוקיה(כדי שתדעי היכן בתך ממוצבת . תמיד טוב להיות באמצע ולא הגדול או הקטן ביותר)
איזה אוכל ניתן מבחינת מוצקים(האם פירות נטחנים במקום, מה יש במרק שניתן )
האם יש מצלמות (זהירות זה ממכר!!!) ?
מה עושים בזמן העירות(בתינוקיה לא משהו יוצא דופן כנראה)
תבקשי לראות את לוח החופשות כדי להבין האם הגן מפרגן לעצמו המון חופש או סביר מבחינתך

שיהיה בהצלחה

מצטרפת ומוסיפה

גם אני לא בעד משפחתון.
מעבר למה שנאמר בנושא, הרגשתי היא שבמשפחתון זה יותר כמו בייביסיטר כזה, להעסיק את הילד במשהו כדי להעביר את הזמן. אמנם בגיל 4 חודשים לא צריך יותר מזה, אבל בהמשך הייתי כן רוצה שתהייה איזושהי אג'נדה חינוכית. מה גם שאם בשנה הבאה הוא יוכל להמשיך באותה מסגרת זה עדיף. אז כדאי לחשוב גם על זה.
וזה מביא אותי לנקודה שצריך לברר בגן מה הגישה החינוכית של הגננת. שוב, לא לגיל 4 חודשים אבל בהחלט אפילו לקראת גיל שנה.
הייתי מבקרת בגן ומתרשמת מהיחס של הצוות לילדים, מנסה לראות איך הילדים מתייחסים לצוות (האם נראה שטוב להם בגן?). את יכולה גם לבקש לדבר עם הורים לילדים בגן, לעמוד כמה דקות מחוץ לגן ולהקשיב לפעילות בתוכו.
בודקת האם יש סדר יום קבוע ומהו. ארוחות- מה נותנים, כמה ואיך?
מבחינת גילאי הילדים בקבוצה - דווקא לא הייתי בודקת היכן הילד ביחס לאחרים (את זה מן הסתם יהיה לך קשה לבדוק... כנראה שהוא יהיה הכי קטן כשיצטרף אבל תמיד מצטרפים תינוקות חדשים במהלך השנה אז זה משתנה..), אלא בודקת מה טווח הגילאים של הקבוצה (האם מגיל 3 חודשים עד שנה? עד חצי שנה? עד שנתיים?). זה, בגלל שבכל גיל הם זקוקים לגירויים שונים שמתאימים להם וככל שטווח הגילאים בקבוצה גדול יותר יהיה למטפלות קשה יותר לתת לכל גיל את מה שהוא זקוק לו.
נדמה לי שבתינוקיה בד"כ הקבוצה היא עד שנה ככה.
יש טעם לעשות גם השוואת מחירים. כבר יצא לי להגיע לתינוקיה מומלצת והכל שלוקחים שם 400-500 שקל בחודש יותר מכל מקום אחר ביישוב, והגננת טרחה להגיד לי ש"היא יודעת שזה קצת יותר יקר אצלה אבל בשביל התינוק שלי מגיע הטוב ביותר (=אצלה..) ולא יקרה כלום אם אני אקנה לעצמי פחות ג'ינס בחודש". רק על ההערה הזו פסלתי אותה...
לי היה חשוב גם שלא תהייה טלוויזיה בגן. ראיתי גן שבו כל הילדים שכל הקבוצות היו (לפחות בזמן הביקור שלי) צמודים לטלויזיה. היה לי מאוד עצוב לראות את זה.
גם אם את מבקרת פעמיים שלוש ורואה שהתינוקות כל היום בטרמפולינה או בנדנדה זה היה חשוד בעיני.
דבר אחרון שעולה לי בראש זה העושר מבחינת הגירויים: האם יש שם מגוון מספיק רחב של משחקים מסוגים שונים, שיפתחו את הילד בשלבים השונים? תשאלי את הגננת ותתרשמי האם בכלל הושקעה בכך מחשבה או שסתם קנתה כמה צעצועים בלי לחשוב... (למשל צעצועים שמפתחים מוטוריקה גסה ועדינה, כל מיני סוגים של גירויים לחושים שונים)

אם אחשוב על עוד משהו אוסיף...

לא יודעת איפה את גרה אבל יש בהרבה מקומות פורומים באינטרנט או בפייסבוק קבוצות של היישוב אז את יכולה גם לבקש שם המלצות שיצמצמו לך אולי קצת את הבחירה (אם את גרה בעיר עם הרבה גנים בלי מיקוד והמלצות אי אפשר לצאת מזה...)

שיהיה בהצלחה!

Cafe Latte

New member
אני גם ממליצה, ללכת לתצפת על הגן/משפחתון, בכל פעם בזמן שונה

ולראות מה קורה שם, ואיך ההתנהלות. זמנים שונים בהם תגיעי, יתנו לך אינדיקציה סבירה על המקום. תבדקי -
האם התינוקות נינוחים כשאת מגיעה? או האם יש תמיד בכי?
איך המטפלות מתנהגות בהרדמות? איך הן מרדימות את הילדים?
איך המטפלות מחליפות חיתול?
איך הן מאכילות?
והכי חשוב
הייתי גם מצותת חופשי. בעיקר אם זה משפחתון בתוך דירה. עומדת מאחורי הדלת, ומקשיבה.. ומקשיבה..

נושקית3

New member
המון תודה על העצות

אני גרה בבת ים. יש באזור שבו אני גרה המון גנים . הבעיה היא שאין שום מידע באינטרנט, די כמו לגשש באפלה. האם אני יכולה להיכנס ולהתרשם מהגן/משפחתון? מרשים להיכנס? וגם איזה גירויים יכולים להיות לתינוק בן 5 חודשים? הרי הוא לא יכול לשבת או לעמוד, אז הגיוני שיהיה בטרמפולינה או בלול, לא? אולי אני טועה.

בכל מקרה אבדוק, המון תודה.

למעלה