הארות קטנטנות למאמר הנפלא
אי"ש הורוויץ, יש שמועה שאי"ש הורוביץ, אי"ש ע"ש שלושת אבות המשפחה, א´ברהם י´שעיה ש´עפטיל. [בעל החזון איש קרא ספריו בשם זה, כי לא רצה לפרסם עצמו בענוותנותו, ולכן החזון אי"ש, ר"ת א´ברהם יש´עיהו] בהמשך המאמר הגעת לבעל המאור. אז מהבעל המאור אפשר לטפס עד רבינו ש"ט ממשפחות היצהרי. (יצהר היה בנו של קהת בנו של לוי בן יעקב אבינו, וכאן מקור להיותו לוי.) וכעת לדבר חדש. כתבת שכל טברסקי [כל משפחות האדמו"רים לבית זה, כותבים טוורסקי, או טווערסקי] יוכל לייחס את עצמו לטשערנוביל. אכן. ולדאבון ומגינת לבנו, יש במוסקבה משפחת גויים הנקראים טברסקי, ואף הם מגזע טשערנוביל, שאחד מהצאצאים גר עם בת אל אחר רח"ל. בקשר לאדמור"י לעלוב - בידרמן, ראיתי לנכון להוסיף מקרה שהיה עם האדמו"ר רבי משה מרדכי מלעלוב זצ"ל. הכרתיו, והיה מלאך אלוקים כפשוטו. מר יחיאל קדישאי מנהל לשכתו של ראש הממשלה דאז מנחם בגין ז"ל. היה מזכיר עצמו לברכה אצל האדמו"ר מידי פעם. הסיפור היה בערב חג השבועות כמדומני של אותה שנה, כשהוא נכנס אל האדמו"ר, אמר לו האדמו"ר: אמור לבוס שלך שאני מברכו שיהיה בהצלחה. קדישאי רץ לדווח לבגין, ובגין נבהל, אכן נודע הדבר, (כך חשב) כי זה היה ממש לפני הפצצת הכור העיראקי, כמדומני שההפצצה היתה במוצאי שבועות. קדישאי כמובן לא היה בסוד התכנית הסודית, ולכן הוא לא ידע הכוונה. אבל הוא ידע מה שכל מי שהכיר את האדמו"ר ההוא ידע, וגם מה שבגין למד לדעת, שהרבי מלעלוב בעל עיניים צופיות למרחוק בקדושתו. {נראה דמיוני, אבל ניתן לבירור, ולאו דווקא אצל דתיים וחסידים} בקשר לטשרנוביל, הנה תמונה שצילמתי לפני כשלוש שנים בשעה 4.00 לפנות בוקר, בכפר האוקראיני אנאטיבקא, חסידים מבקרים באוהל שעל קברו של רבי מרדכי מטשרנוביל, ולסיום, אני מלא הערכה לפעלך, וודאי אני כותב דברים הידועים לך, אבל בין השיטין אוליי תוכל ללמוד משהו. כי אמרו חזל ש"הוי לומד מכל האדם". כל הכבוד, אשריך. בסגולת סיפורי הצדיקים יש הרבה הרבה מעבר לסיפור עצמו, וכן ביחוסיהן.