משפחות רבניות

א77

New member
ואני עומד על כך

שיש שם שאינם יהודים, צאצאי בית טשרנוביל בשם טוורסקי, כי אני יודע על מי אני מדבר. והתייחסתי למאמרו של שטמון על כך שכל הנקרא טוורסקי מתייחס לבית טשרנוביל.

שטמון

New member
משפחות רבניות

בהמשך לפרוייקט "המאמרים למתחילים" שנזנח קצת עם כל ההתרגשות (המוצדקת מאד) סביב האירוח, הנה מאמר נוסף בסידרה (אחרי "ראשי תיבות" ו "הייחוס מדוד" שפרסמתי כאן לפני כמה שבועות). מי שישים לב למוטיב חוזר בביבליוגרפיה, אז בדרך כלל המקורות הטובים ביותר (שאני שואב מהם) הם "מאורי גליציה" אנציקלופדיה בת חמישה כרכים של הרב מאיר וונדר, "אלף מרגליות" של הרב מאיר וונדר, "החסידות" של אלפסי, "משפחות עתיקות בישראל" של שפירא, ו"לא נותקה השרשרת" של ניל רוזנשטיין. חמשת הספרים האלו נותנים תמונה נהדרת של המשפחות הרבניות החשובות. כמובן שמי שרוצה להעמיק ולחקור יכול לחפש את המקורות של הספרים האלו (שהמוקדם מביניהם הוא משנות השבעים). במאמר עצמו פירטתי מהיכן לקחתי את המידע על כל משפחה, ואם קיים ספר טוב לתולדות המשפחה הזו באופן ספיציפי, הפניתי אף אליו. כמובן אשמח להערות ולתגובות.

א77

New member
הארות קטנטנות למאמר הנפלא

אי"ש הורוויץ, יש שמועה שאי"ש הורוביץ, אי"ש ע"ש שלושת אבות המשפחה, א´ברהם י´שעיה ש´עפטיל. [בעל החזון איש קרא ספריו בשם זה, כי לא רצה לפרסם עצמו בענוותנותו, ולכן החזון אי"ש, ר"ת א´ברהם יש´עיהו] בהמשך המאמר הגעת לבעל המאור. אז מהבעל המאור אפשר לטפס עד רבינו ש"ט ממשפחות היצהרי. (יצהר היה בנו של קהת בנו של לוי בן יעקב אבינו, וכאן מקור להיותו לוי.) וכעת לדבר חדש. כתבת שכל טברסקי [כל משפחות האדמו"רים לבית זה, כותבים טוורסקי, או טווערסקי] יוכל לייחס את עצמו לטשערנוביל. אכן. ולדאבון ומגינת לבנו, יש במוסקבה משפחת גויים הנקראים טברסקי, ואף הם מגזע טשערנוביל, שאחד מהצאצאים גר עם בת אל אחר רח"ל. בקשר לאדמור"י לעלוב - בידרמן, ראיתי לנכון להוסיף מקרה שהיה עם האדמו"ר רבי משה מרדכי מלעלוב זצ"ל. הכרתיו, והיה מלאך אלוקים כפשוטו. מר יחיאל קדישאי מנהל לשכתו של ראש הממשלה דאז מנחם בגין ז"ל. היה מזכיר עצמו לברכה אצל האדמו"ר מידי פעם. הסיפור היה בערב חג השבועות כמדומני של אותה שנה, כשהוא נכנס אל האדמו"ר, אמר לו האדמו"ר: אמור לבוס שלך שאני מברכו שיהיה בהצלחה. קדישאי רץ לדווח לבגין, ובגין נבהל, אכן נודע הדבר, (כך חשב) כי זה היה ממש לפני הפצצת הכור העיראקי, כמדומני שההפצצה היתה במוצאי שבועות. קדישאי כמובן לא היה בסוד התכנית הסודית, ולכן הוא לא ידע הכוונה. אבל הוא ידע מה שכל מי שהכיר את האדמו"ר ההוא ידע, וגם מה שבגין למד לדעת, שהרבי מלעלוב בעל עיניים צופיות למרחוק בקדושתו. {נראה דמיוני, אבל ניתן לבירור, ולאו דווקא אצל דתיים וחסידים} בקשר לטשרנוביל, הנה תמונה שצילמתי לפני כשלוש שנים בשעה 4.00 לפנות בוקר, בכפר האוקראיני אנאטיבקא, חסידים מבקרים באוהל שעל קברו של רבי מרדכי מטשרנוביל, ולסיום, אני מלא הערכה לפעלך, וודאי אני כותב דברים הידועים לך, אבל בין השיטין אוליי תוכל ללמוד משהו. כי אמרו חזל ש"הוי לומד מכל האדם". כל הכבוד, אשריך. בסגולת סיפורי הצדיקים יש הרבה הרבה מעבר לסיפור עצמו, וכן ביחוסיהן.

נחי

New member
ספרות עזר ל"מקצוענים"

חוברת בשם "בית רבנן" מאת חיים פרידמן (מחבר ספר "ענפי אליהו") מכיל ביבליוגרפיה די טובה (אך לא מלאה)של ספרים העוסקים בגיניאולוגיה רבנית.ניתן להשיג אצל המחבר בפתח תקוה.(החוברת כתובה באנגלית, שמות הספרים בעברית).

א77

New member
אמש היה אתי בקשר טלפוני

יהודי מפתח תקוה אף הוא. אך בעל שם שונה. הוא עוסק בגניאולוגיה, הוציא תוכנה הנקראת רעבישע קינדער. הוא עובד במרץ על הוצאת ספר שאמור לכלול לדברי את כל צאצאי רבי אלימלך מליזענסק. אני לא מאמין שהוא יצליח לכלול את כל הצאצאים. ומה עוד שחלומו זה לממש את זה עד ליום הזכרון, שזה דיי קרוב.

../images/Emo45.gif בחזרה לקידום הפרוייקט המבורך

אכן, בגלל ענייני האירוח (ועוד קודם לכן, הסיור) ועניינים אחרים שמעסיקים אותי לאחרונה, הזנחתי מעט את נושא המאמרים למתחילים - אך לא שכחתי ממנו
המאמרים של שטמון ייכנסו בקרוב לגירסת ביטא, שתכלול את שאר המאמרים שפוזרו פה ושם ועוד מאמרים מדף ה"מאמרים" של הפורום שיהיו רלוונטיים. השגתי לנו שטח אחסון וירטואלי באתר "תפוז", כך שסגירת החשבון שלי בטכניון (שתקרה מתישהו בקרוב, אני מקווה...
) לא תפריע לאף אחד... ארנון

../images/Emo124.gifועוד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אייגר,
דרימר,
לאנדא(ו),
ליוואי,
סופר,
רבינזון,
שכטר ועוד ...

שטמון

New member
בבקשה...

עד שהמאמרים יעלו לאתר, אני אשמח לכל הרחבה. אני כתבתי את הידוע לי, והמשפחות שנראו לי חשובות ורלוונטיות. אשמח לקרוא על כל תוספת רלוונטית.

למעלה