משפחות וחולים יקרים

• פותח הנושא leef
  • פורסם בתאריך

leef

New member
משפחות וחולים יקרים

אנו חולי הנפש ומשפחותינו יכולים לחולל מהפכה במצב הקיים כיום בבתי החולים ובסטיגמה החברתית שפוגעת בנו יום ביומו . כנסו לקישור הבא קראו אותו היטב ולעבודה . כולנו יחד נצליח לשנות את המצב, אם תחשבו כמה אנשים כיום חולים במחלות נפשיות כתוצאה ישירה מהאנטיפאדה או מהמצב בארץ בכלל חלקם לא מודעים כלל לכך שהם חולים . כנסו לקישור הבא המתיחס לנכי צה"ל פורום ציפור הנפש עיקבו אחרי ההודעות שם יש מה לעשות בעניין . בהצלחה לכולנו תודה ורפואה שלימה לכולם .

סמסרה1

New member
to leef

בוקר טוב אמנם הבן שלי שרת 3 שנים באחת הסיירות. הוא לא התלונן בשרותו הצבאי. לקראת הסוף הוא קצת השתנה ... אך סיים את כל השרות. הספיק לעשות מילואים ברצועת עזה. באיזה שהוא שלב לאחר כמה שנים לאט לאט הוא התנהג מוזר יותר ויותר עד אשר חטף התקף פסיכוטי ולמזלו עוד לפני שהספקתי לבקש אישפוז בכפיה לצורך אבחון, הוא מיוזמתו פנה אלי בבקשה לעזרה. הוא כבר כשנה מקבל זריקות והמצב הרבה יותר טוב. הנקודה היא, שאין לי אפשרות להוכיח שזה מהשרות הצבאי, במיוחד בגלל העובדה שמעולם הוא לא התלונן ולא סיפר כלום.( חוץ מהקטע של מסלול הסיירת שבחלקו היה קשה מנשוא.) דבר שני, הוא לא ישתף פעולה ויטען מה פתאום... זה היה יכול לעזור לו אם אכן הוא היה מוכר כנכה צה"ל.

leef

New member
חלק גדול מהבעיות שגורמות למחלות אלה

נגרמות בשרות הצבאי ופורצות מאוחר יותר לרב עד 12שנה ואף יותר לאחר הטראומה הראשונה . לגבי נכות צבאית , תוכלי להגיד לו שכבר היה תקדים ואנשים שנפגעו נפשית במהלך השרות הצבאי והמחלה פרצה מאוחר יותר זה לא אומר שהיא לא פרצה כבר אלא לא אובחנה מסיבות שונות . טוב תעשי אם תפני למשרד הביטחון תבקשי טופס תביעה להכרת זכויות נכה ותחלו בתהליך . אחד הדברים שמפריעים לי אישית שבכדי להתמודד ולהגיע לתוצאות במדינה שלנו צריך עו"ד טוב וכזה עולה כסף רב מצב זה בלתי נסבל כמובן וחייבים לשנותו . תוכלי להיות עם מנהל פורום ציפור הנפש של ארגון נכי צה"ל בחור נחמד מאוד שהיה מ"פ באנטיפאדה כשפרצה לו המחלה , הוא ישמח לעזור לכם ,גם אני נעזרתי בו . מאוד קשה להוציא את מה שדחקנו פנימה ולכן ההתפרצות יכולה להיות פסיכותית אך חשוב מאוד להוציא את זה מול הפסיכיאטר זה מאוד מקל ועם בעתיד תהיה לכך מודעות כמו לאיידס למשל הדבר יקל מאוד על החולים . פעם היינו מתבישים לומר את המילה קונדום , והיום אפילו יש פרסומות בעיתונים ובכלי התקשורת האחרים על כך. גם בתחום הזה זה יגיע . מומלץ לטפל בנושא כמה שיותר מהר ולא לדחוק אותו זה יחזור כמו בומרנג בהדחקה ,אני אומר זאת מנסיון .. רפואה שלמה לבנך ובהצלחה .

סמסרה1

New member
to leef

בוקר טוב תודה על התשובה וההתייחסות. הטיפול שהבן שלי מקבל הוא מאחד הפסיכיאטרים הטובים, באופן פרטי. במפגש הראשון שלי עם הפסיכיאטר אני העליתי את האפשרות, שאולי ההתקף הפסיכוטי נבע מהשרות הצבאי. מפגש זה נערך עדיין מבלי שהפסיכיאטר בכלל ראה את הבן שלי. זה היה לפני כשנה. א ב ל, הפסיכיאטר שלל טענה שלי זו לחלוטין. לדבריו דוקא חולי סכיזופרנייה מצטיינים בצבא, כי טוב להם במסגרת נוקשה שאומרת להם מה לעשות. יוצא איפוה, שאם ארצה לפעול לא אוכל להיעזר בפסיכיאטר המטפל ובנוסף נכון להיום גם הבן עצמו לא ישתף פעולה. כך שדי הרמתי ידיים.

leef

New member
סמסרה אחת שלום

לכל אדם יש נפש לחלקם חזקה יותר ולחלקם לא , צלקות נפשיות נשארות מכל מהלך טראומטי לא עלינו ומי כמו תושבי מדינתנו ראו גם בתקשורת את הפיגועים עם התמונות הקשות או נכוו כנפגעי הלם . תארי לעצמך מה קורה למשהו שהיה בשבי בסוריה , חיזבאאלה , מצרים , ירדן וכד' איזו מסכת של ייסורים הוא עובר כדי שיוכלו להוציא ממנו סודות צבאיים . ומי שיבוא ויומאר שלאחר שחזר מהשבי לא נשארו לו צלקות ,וטראומות פשוט שקרן . במהלך החיים של משהו שנפגע אם הוא מודע ומטפל בעצמו יהיה לו קל יותר להתגבר ולהתמודד עם החיים , מי שלא מודע ופוחד מהסטיגמה פשוט יהרוס את החיים שלו . תסבירי לבנך שזו לא בושה ללכת לפסיכיאטר ואפשר אפילו ללכת במסגרת קופות החולים כדי לא לקרוע גם את הכיס . מחלות פסיכיאטריות כיום הן פשוטות יותר מבעבר היות והקידמה בטיפול בהן יעיל יותר מהיר יותר ומאפשר חיים רגילים , ללא העזרה הזו הוא יסבול יותר בחייו בכל מקרה אם את מרגישה שמשהו לא כשורה כחי אותו לרופא ותגידי לו שיבדוק את עצמו אם אין לו כל בעיה הרופא ימליץ לו לא לקחת תרופות אם יש לו הרופא יעזור לו וכדאי מוקדם מהמאוחר , ישנם אנשים שמודעים למחלתם ומטפלים בה וישנם שלא מודעים ולא מטפלים לבסוף זה חוזר כמו בומראנג , ושהבומראנג מגיע חזרה הפגיעה שלו מאוד כואבת .... מנסיון תהיו בריאם

סמסרה1

New member
to leef

ערב טוב, לא הבנת , הבן שלי כן מטופל. כבר כשנה הוא מבקר אצל פסיכיאטר אחת לחודש ומקבל אחת לשבועיים זריקת ריספרידל. והוא ממש מתקדם ובסדר. העניין הוא, שאני לא פעם חושבת, האם הארוע הפסיכוטי לא ארע בגלל שרותו הצבאי באחת מהסיירות , למרות שהוא אף פעם לא התלונן??? אין לי אפשרות להוכיח זאת וכפי שאמרתי הבן לא ישתף פעולה בנושא.

למעלה