משפחה של הבעל

userapp25

New member
משפחה של הבעל

הבעיה שלי היא עם משפחתו של בעלי- לא, זה לא שהחמה לא אוהבת אותי...הלוואי וזה היה רק זה :) אמא שלו נפטרה כשהיה בן 12, אביו נשוי בשנית ויש ילדה משותפת לו ולאשתו. אני מרגישה שהם פשוט מתעללים בבעלי. אשתו מסיתה את אבא שלו נגד בעלי, יותר נכון הסיתה מזמן כי אבא שלו לא כל כך חכם והוא לא רואה את זה. במצב הזה בעלי תמיד אשם ותמיד חייב להם. הם לעומת זה לא חייבים שום דבר לאף אחד אף פעם. האשה מאוד קנאית בכל הסובבים. אני ובעלי מאז ומתמיד היינו עצמאיים כלכלית, מצב כלכלי יותר טוב משלהם. כשבעלי היה גר איתם היה עוזר להם בסכומים מאוד מאוד גדולים. הקנאה שלה התבטאה בזה שכשרצינו לקנות דירה הם עשו מזה דרמות מאוד גדולות, של איך בעלי מעיז לקנות לעצמו דירה (הוא מעל גיל 30). כשלהם עצמם יש דירה בלי משכנתא בזכות בעלי. שנינו משכילים, היא לא. אנחנו עובדים והיא לא. היא אפילו לא מנסה למצוא עבודה אלא יושבת בבית בטענה שהיא צריכה לטפל בבת. הבת בחטיבה, עצמאית לגמרי. היא לא מסוגלת להתמודד גם עם העובדה שאנחנו עובדים בעבודות טובות . אבא של בעלי מצדד באופן מוחלט וטוטלי באשתו, כך יוצא בעלי תמיד חייב להם. (לבעלי היה יום הולדת ואבא שלו הכריל אותו לבטל את החגיגה במסעדה כי אלחותו היה יום הולדת יום אחרי. אני חייבת לציין שהם לא תיכננו לחגוג לה במסעדה...זה מה שהם אמרו. כמה ימים אחרי הם הזמינו לה מקום באותה המסעדה. על כך הם לא טרחו להודיע לבעלי. האמא החורגת התקשרה להזמין את אמא שלי...כך זה נודע לנו. הם אפילו לא חשבו שאולי זה לא בסדר.) בעלי ניסה המון פעמים לדבר איתם על כל מיני דברים, הם אמרו שהבינו אבל הכל ממשיך כרגיל. אני מרגשיה שהאמא החורגת פשוט סובלת מהפרעה נפשית, היא חסרת אמפטיה לחלוטין, היא קנאית, איכפת לה רק מעצמה והיא נמצלת את כולם. הבעיה הכי גדולה, שבעלי מרחם עליהם והם מתעללים בו. אני מרגישה שהוא עובר התעללות נפשית, כל פעם מקבל סטירה ואחרי כמה זמן מוצא תירוץ להתנהגות שלהם. הוא לא רואה את המצב כמו שאני רואה אותו. השאלה שלי, האם כדאי ללכת לאיש מקצוע – פסיכולוג עם בעלי, שיעזור לו להבין את המצב ? (שנימשך כבר יותר מידי שנים). אני לא רוצה שימשיך להיות מוכה נפשית.

אם בעלך מוכן ללכת

לפסיכולוג, אז למה לא? אולי הפסיכולוג יוכל לעזור לו לפתח תובנות על המצב, אולי יחזק אותו ויאפשר לו להגיע להבנות עצמאיות.

גרא.

New member
userapp25,כדאי שתלכו שניכם לטיפול משפחתי/זוגי

שיקרב בינכם,על מנת לקבל כלים ויכולת להתמודד עם מועקת המשפחה הסבוכה שלו.אחרי הכל גם אם לא כתבת כך למצבו הנפשי של הבעל יכולה להיות השפעה קטלנית גם על הזוגיות שלכם,וטיפול משפחה טוב,עשוי להוות חיסון וחיסום מפני תוצאות לוואי של היחס כלפיו מצד משפחת אביו.

userapp25

New member
אני מנסה לשכנע את בעלי ללכת

הוא עוד לא הסכים לכך...הוא אומר שהוא לא יודע איך מישהו יכול לעזור. למען האמת גם אני לא יודעת... איך באמת הטיפול עוזר ? איזה כלים יכולים לתת לנו ?

למעלה