משפחה שכזאת

noga ke

New member
משפחה שכזאת

כל החגים האלו והמשפחתיות הזאת, לפעמים זה קצת יותר מידי ולפעמים זה גורם לחשוב והגעתי למסקנה שאני כמעט לא מכירה את אחותי. אין לי מושג מי החברים שלה היום, אין לי מושג איפה היא מבלה. יש לי מושג כלשהו לגבי כמה דברים, אבל אין לי מושג על היום יום שלה. גם היא כמעט לא מכירה אותי, בערך אותו מצב.

אתן בקשר טוב עם האח/יות שלכן? ואם יש לכן כמה אח/יות- למי אתן יותר קרובות?

turtles falling

New member
=)

לצערי הסיטואציה שאת מתארת מאוד נפוצה =\

אצלי זה קצת שונה, משום שאחותי רק בת 9, ואנחנו דיי קרובות אבל ההרגשה שיוצא לי להרגיש בזמן האחרון היא חוסר השליטה על העתיד שלה.
במובן של אני מפחדת שהיא תושפע לרעה בעתיד ותלך בדרך הלא נכונה\תעשה שטויות פשוט כי היא מושפעת הרבה מהחברה, כבר היום וזה מפחיד :S

4 בנות

כולנו החברות הכי טובות,

הן מדהימות

תתאמצי ותחזקי את הקשרים, אין כמו משפחה.

מממ ככה

זה די מורכב
מצד אחד אני חושבת
שההורים שלי יחד עם אחותי מצד אבא שלי ואני מאוד מגובשים וצוחקים וזה. היה באמת חג סבבה. זה נכון שאנחנו לא מעמידים 19 סירים ו20 סלטים וכל ארוחת החג שלנו הייתה בערך קערת תבשיל אורז לאדם, אבל מי צריך יותר? בשביל מה כל הכמויות האלה? סתם מכביד על ההכנות ועל הגוף!
העובדה שאחותי השניה לא באה אולי יש בה משהו עצוב אבל מצד שני מורידה המון מטח כי תמיד צריך לעשות שאוו ולרצות וזה אז בשביל מה?
מעניין שטיב היחסים שלי איתה התהפך!
פעם כשהייתי קטנה היינו דבק והיום אנחנו בנתק ואם היא לא צריכה תמיכה טכנית ממני היא לא תתקשר אפילו לשאול מה שלומי!
עם האחות השניה אני בבעיה הפוכה, מרוב שהיא אוהבת אותי אני נחנקת ולא רואה איך היא תפתח קשר זוגי או איך אני יכולה לפתח קשר זוגי. זה או שהיא מרעיפה אהבה בטירוף או שהיא פתאום חוטפת איזה עצבים וצורחת בעע!
נשבעת לכן איך שהיא נסעה היום אני ואמא נשמנו לרווחה!

יש לי אח בכור ואחיות תאומות

ומשפחה באופן כללי שמוגדרת כמשפחה מאד חמה ומשתפת,
לפעמים אפילו קצת יותר מדי...

עם אחי יש לי יותר חיבור (באופן לא משמעותי מדי) כי שנינו סוג של free spirit על כל המשתמע מכך... הוא גם זה שקיבל אותי באופן מוחלט ופתוח יותר מהאחרים.
אחיות שלי קצת יותר שמרניות
אבל גם בנינו יש קשר מאד חזק.
עם אחת מהן קצת יותר כי כשהיא גרה בזמנו במרכז הייתי אצלה לא מעט, אז זה היה מתבקש.

הגרה182

New member
אנחנו רק שניים

ואחי הקטן בצבא. הוא מתקשר פעם בשלושה שבועות בערך (לפני שהוא יוצא, מתקשר לוודא שאני באה להורים לשבת), מדברים קצת- אני לא אוהבת לדבר בטלפון..
כשהוא בבית תמיד יש לו כל מיני מפגשים עם הגרעין שלו, אז הוא רק חצי איתנו.. אני מחכה שזה יעבור

לפעמים קצת מצטערת שיצאתי מוקדם מהבית, חושבת שפיספסתי כמה שנים איתו, אבל זה לא היה נשלט..
מידי פעם אנחנו מארגנים 'זמן איכות' ועושים משהו רק שנינו. זה כיף, אני אוהבת אותו, הוא חמודי כזה

FDFE

New member
יש לי שני אחים

יש לי אחות שקטנה ממני ב 11 שנים!, ולמרות פער השנים ביניינו אנחנו מאוד קרובות, ואני מאוד מעורבת בחיים שלה.
זה דבר שמאוד חשוב לי ובעצם בא לי טבעי, כי מעבר לזה שהיא אחותי , אפשר להגיד שדי גידלתי אותה כשההורים עבדו, אז אני סומכת עליה והיא עלי, והיא גם יודעת שאם היא אי פעם תצטרך את עזרתי/עצתי, תמיד אהיה שם בשבילה.
ויש לי אח הגדול ממני בשנתיים וחצי (כמשתמע אני הסנביץ') , שלמרות שגדלנו ביחד הקשר שלנו לא מאוד הדוק, אבל עדיין טוב, אני חושבת שזה נובע מכך שלו כבר יש משפחה (אישה וילדים) והאנרגיות של היומיום מופנות אליהם, האמת שגם כשהיינו קטנים לכל אחד הייתה את הנישה שלו ולא התערבבנו יותר מידיי אבל תמיד אדע שאפשר לסמוך עליו ולהפך.
אנחנו נפגשים כל המשפחה בכל יום שישי לארוחת ערב , כולל הזוגה שלי, ככה שזה נחמד ומאוד קל לשמור ככה על קשר.

x just me x

New member
אין כמו המשפחה

יש לי מליון אחים (בערך)..
עם כולם אני בקשר טוב חוץ מאחד שגר בניו יורק (אני שנים אומרת לעצמי להדק איתו את הקשר ולטוס אליו למנהטן...)

אני הבת היחידה והכי צעירה.. אין ספק שאני בקשר טוב עם האח היחיד מאותה האמא שלי שגדול ממני ב-3 שנים..
לא יכולתי לחשוב אי פעם שיהיה לנו קשר כ"כ טוב, למרות שעם כל האחים אני בקשר ממש טוב..

רק לאחרונה שקרה אסון (שיכל היה להיגמר בטרגדיה) במשפחה, הבנתי כמה שיש לי משפחה לתפארת, וכמה שאני גאה להיות שייכת..

וואי, אחות זה מוזר.

תמיד תהיתי איך חיי היו לצד אחות. אבל אין לי, אז זה לא משנה. יש לי שני אחים; אח גדול ואח קטן, ההפרשים בנינו של שנתיים / שלוש. אפשר להגיד שבערך כל הילדות וההתבגרות שלי עברה תוך כדי מריבות קשות ואין סופיות איתם. להיות בת יחידה וסנדוויץ זו מלחמה בבית.

עם אחי הקטן(כבר לא כזה קטן, מתחיל באוקטובר שנה א') יש לי קשר טוב, הוא אחראי ורציני ודואג ותמיד אפשר לסמוך עליו. יש לו אופי שאני מאד מתחברת אליו וההתנהלות שלנו ביומיום היא די טובה. לקראת הלימודים שתכף מתחילים הוא עוזב את הבית לראשונה ונכנס לתקופה יותר אינטנסיבית, ואני מקווה שהקשר לא יתרופף.

אחי הגדול זה סיפור אחר. בשום יקום לא הייתי יכולה להסתדר איתו. אנחנו משדרים על גלים שונים לגמרי, לעתים נדמה לי שאחד מאיתנו מאומץ. הוא מתנהל, חושב וחיי בדרך ייחודית לו שאני אישית לא מתחברת ולא יכולה לסבול. המריבות שהיו לנו בעבר חצו כל רף הגיוני מריבות בין אחים וזה התדרדר למקום כזה רע שבתיכון היינו חולפים אחד על פניי השנייה ולא מיישרים מבט. קשה לגשר על תהום כזו. הקשר כרגע הוא די שטחי, אבל יש עזרה הדדית ובכיף כשאחד/ת מאיתנו צריכ/ה.

אמנם לאחים יש קשר דם וזה פרמטר מכריע, אבל אחים הם עדיין אנשים ואנשים שונים. טבעי מצב שאת לא מסתדרת עם X, אפילו שהיא אחותך, כמו שאת לא מסתדרת עם כל האנשים שאת פוגשת. אני בעד לחזק קשרים עם אחים כי זה חשוב ואולי הכרחי, אבל גם להבין ולקבל בסלחנות אם זה לא קורה בטבעיות.

אוססונה

New member
משפחה שכזאת ועוד איך, "כזאת"!!.

שנה טובה יותר מקודמתה!

*דיעה אישית בלבד. לא לציטוט ולא לייחוס*

זוגתי ואני, בקשר די טוב, עם שתי המשפחות שלנו. משפחות "ברוכות" אחים והורים, שיהיו בריאים לעולמים. (איני מונה את מספר האחים, מחמת "עינא בישא", רחמנא ליצלן).

מי, מהאחים והאחיות שלי ושלה, המתעניינים בנו, אנו מתעניינות בהם, כפל כפליים. היתרון במשפחות מרובות אחים ואחיות, תמיד ניתן למצוא את האח או את האחות, אף יותר, אשר יתמכו בנו, על אף השונות שלנו. עם אלה, אנו מחוברות היטב, על אף הבדלי "אורח החיים", עם כל המשתמע מכך, מעצם היות שתי משפחותינו, חרדיות למהדרין. ואילו זוגתי ואני, חצינו את "הגדר". אנו צועדות בין "הטיפין", לא להרגיז ולא להשקיט.

"עקב אכילס" המשפחתי עולה וצץ במלוא חריפותו, בעיקר "בשבתות וחגים". כאשר אנו נפגשים בחבורה גדולה. זה עולה בכל המשפחות של העם היהודי שבעולם. אפילו במשפחות "ההרמוניות" ביותר, לכאורה ולמעשה.

די לזוגתי ולי, כי נולדנו שתי בנות בכורות, בשתי משפחות חרדיות. בזוגתי ובי, התקיימה אימרתם של חז"ל, במלוא חריפותה, אימרה האומרת: "בת ראשונה, סימן לבנים".

הפירוש האישי שלי, לאמרתם הנ"ל של חז"ל, הוא: כדי שהבת הנולדת, תשמש עוד חצי "אישה", לתא המשפחתי הדתי..... (אני מעדיפה, לא להרחיב בנושא, המבינה תבין..)

בכל זאת ואעפ"י, כאשר שתינו מוזמנות ע"י אחת המשפחות שלנו, בחגים ובשבתות, אנו רצות בשמחה, מחיפה לירושלים. זאת משום, שאנו מרגישות וחשות, "כשתי גבירות", הדורות, משוחררות, מוצלחות, נאמנות זו לזו. לעתים מאוד קרובות, אנו פותרות בעיות, בעיקר כלכליות.

לזוגתי ולי, עדיין יש לנו חברות רבות, מהימים ההם. תמיד אנו מוצאות את אחד הבתים שלהן, ריק ופנוי בשבתות וחגים. כך, אין לנו בעיה, היכן לישון במנוחה, לאחר הארוחה, במרחק של הליכה. מה טוב יותר, אחרי סעודה מפטמת, ללכת רגלי, עקב בצד אגודל, זו ליד ולצד זו, בשתי השכונות בהן גדלנו, נזכרות ומעוררות את השדים האפלים, לו לא חצינו את "הגדר". חצינו אל הגדר הטובה, המטיבה. מטיבה לי ולזוגתי.

לעולם, שתינו לא הולכות, לא בשבתות ולא בחגים, אם לא הזמינו אותנו, בתוך שתי משפחותינו. כן, אני מקפידות על ההזמנה, שתבוא מצידם. כדי ששתי המשפחות, לא יאמרו: לא ידענו, לא ראינו.

הסבלנות והסובלנות, תמיד משתלמות. אם לא לטווח הקצר, לבטח בטווח הארוך. היות והמשפחה כפויה עלינו, ניתן לנצל את "הכפייה" לשחרור.

seriously

New member
יש לי 3 אחיות

הקטנה פושטקית ופעם היינו בקשר טוב מאוד אבל היום המצב כבר לא כזה.. עם 2 הגדולות אני בקשר טוב מאוד, עד כמה שאפשר על אף המרחק (אחת בצפון השניה בארה״ב), אבל יש לי סבתא שאני אוהבת מאוד והיא מספיקה בשביל מאתיים אחיות והיא החיים שלי ואני נורא מתגעגעת אליה עכשיו כשחזרתי למרכז

mitichi

New member
יש לי שתי אחיות

אחת גדולה יותר, בת 21 (אוטוטו סטודנטית) והשנייה צוציקית בת 16 וחצי, בכיתה י"א (אני מודעת לזה שהיא לא צוציקית אבל בשבילי היא תמיד תהיה).

מאז ומתמיד הייתי יותר קרובה לאחותי הגדולה, הייתה לנו יותר שפה משותפת. עם אחותי הקטנה הקשר התחזק בשנתיים האחרונות מאוד. האמת, מאז שסיפרתי לה על עצמי. היא לקחה את העניין קצת בהלם (בכלזאת ילדה בת 14) אבל היא קיבלה אותי וגאה להיות אחותי הקטנה. היא אפילו באה איתי (ועם אמי היקרה) למצעד הגאווה בת"א השנה. הגדולה גם רצתה לבוא אבל נקעה את הקרסול.. הבטיחה שבשנה הבאה תצטרף.

בכל מקרה, אין על שתיהן.

SleepySh

New member
בדיוק דיברתי על זה עם אחי אתמול.

יש לי שני אחים, אחד שקטן ממני רק בעשרה חודשיים ואחד גדול ממני ב-3 שנים.
תמיד היינו משפחה חמדה ומלוכדת ולא היו סודות בניינו, מספרים לאמא הכל, נכנסים לפרפורציה וחולקים עם שאר המשפחה.
אבל תמיד הייתי קרובה יותר לאחי הקטן, יש לנו אופי דומה ודברים משותפים, אבל שיחות נפש היו לעיתים רחוקות מאוד, בד"כ שוב, היינו מודעים למה שקורה בחייו אחד של השניה, אבל זה ההיה בעיקר בשיחות משותפות עם אמא.
עם אחי הגדול לא הסתדרתי במיוחד במשך של שנות הילדות שלנו, השיא הדיע ששנינו היינו בגילאי ההתבגרות, זה היה פשוט מלחמת עולמות, לא היינו יכולים לשבת באותו מקום ביחד מבלי לריב, היו צעקות, מכות, העלבות. הייתה תקופה שפשוט שנאתי אותו וריצתי שיעלם.

עכשיו, לצערי, אחי שאמי נפטרה לפני שלושה חודשים
התקרבתי מאוד לאחי הגדול, הוא באמת שם בשבילי כמו שאף אחד לא נמצא שם. עד כדי כך שבימים שקשה לי ואני עוברת התקפי חרדות, אני מתקשרת לבכות לו והוא באמת מרגיע אותי. עם אחי הקטן אני לא יכולה לעשות זאת, כי אני חוששת שזה יפגע בו בצורה נפשית להפיל עליו את הכאב שלי.
אבל באמת, מתקופה שבה באמת שנאנו אחת את השניה, אני ואחי הגדול התקרבנו מאוד ובקשר מצוין. הוא הראשון שסיפרתי לו שאני דו מינית אחרי שאמא שלי נפטרה (אחרי שסיפרתי לה שיש לי רגשות למישהי) והוא קיבלת אותי בלי שאלות ובלי ביקורות ועד היום כאשר הוא מדבר איתי על זוגיות הוא תמיד מקפיד להגיע "כתמצאי מישהו או מישהי".

יש לי משפחה מדהימה והכל בזכותה של אמא
שהייתה הבנדאם הכי מדהים שאי פעם יצא לי לפגוש ואני לא אומרת זאת רק בגלל שהיא אמא שלי, היא באמת הייתה בנדאם יוצא דופן.

260adar

New member
אחיות או לא להיות:)

יש לי עוד 4 אחיות מהממות, ו2 אחים חתיכים.
אוהבת, קשורה ומחוברת לכולם

אני פחות אוהבת משפחתיות..

לרוב החגים הרציניים מלווים במפגש עם המשפחה המורחבת ואין לי הרבה כוח לזה..
אבל שזה תלוי בגרעין הקטן אז זה נחמד:)
אני בכורה (26) אחי סנוויץ (23) ואחותי הקטנה (20)...אני באופן מאוד שקוף מחוברת לאחי האמצע...אנחנו שנינו יצאנו מהבית יותר מוקדם, שנינו גאים אז זה חיזק את כל ההתפתחות שלנו בגיל הטיפש עשרה.. בעיקרון בגיל הזה רבנו מלא! המון! והרבה! אבל ששתינו התבגרנו מעט למדנו לאהוב אחת את השני ממש! אנחנו ממש דומים בהרבה דברים, כל הצורת חשיבה שלנו שונה בהרבה משל אחותינו.. אני חושבת שזה בגלל שהיא הכי קטנה והכי מלאת הגנות מההורים...
אני זוכרת את זה שאני ואחי היינו הולכים לים או להסתובב בת"א בגיל התיכון בלי לשאול יותר מידי שאלות והיא רק בצבא בערך עברה פריצת דרך של רכבות-אוטובוסים וזה..זה ממש מוזר לנו..שהיא כזאת, ילדה..
זהו בערך...
:)

למעלה