משפחה רעה

גאולה28

New member
משפחה רעה

אני הולכת להתחתן עם בן זוגי משפחתי מאוד תומכת בחתונה והתחלנו בהכנות ,
אבל לצערי הרב משפחתו לא תומכת אני לא מבינה למה הם לא באים לכל האירועים שלנו האירוסין
כל כך כואב לי למה מגיע לי משפחה כזאת בחיים עד שמצאתי גבר טוב ,איך אני אמורה להתמודד ולעכל שמשפחתו אף פעם לא תקבל אותי ולא יתמכו בנו ,הוא אומר שלא אכפת לו ולא מפריע לו שלא יבואו
אבל לי זה מאוד מפריע מה יגידו אנשים במשפחתי בחתונה איפה משפחה שלו מה הוא יתום?
אני מרגישה עם זה ממש רע ,להתחתן ככה בלי אישור של אמא שלו אפילו ללא ברכה שלה זה מפריע לי
אני מפחדת שזה גם ישפיע על עתיד שלנו ביחד מה עושים מצב כזה ?
אנחנו גם נגור באותו עיר בגלל מקום עבודה?
מה אני אמורה לעשות עם כל החבילה הלא צפוייה הזאת ,בחיים לא ראיתי אנשים כל כך קרים וחסרי כבוד לאנשים אחרים את המינימום הם לא עושים ולא שמחים בחתונה של הבן

ועכשיו תגלי לנו מה הסיבה?

כי נראה שאת משכילה מספיק לתפוס חתן, לנקד, והוא תומך באור ירוק להמשך איתך. אז הגעתם לשלב שאת מגלה או שהוא מגלה לך או שביחד אתם מגלים מה הסיבה? ואם כן, אז תחלקי אותה כאן בבקשה. כי כן, לפעמים יש אנשים וסיפורים שכדאי לחסוך בחתונה ופשוט להגיד שהוא יתום! אך עדיין כשר לאהבה ומעניק אהבה... עליהם אין מה ללכלך ולתמוך בעמדתך עד שתחלקי קצת מידע על עמדתם.

supersonic777

New member
סתם שאלה,איזו עדה הם...?

ולמה הם לא נחמדים?הם לא מרוצים מהבחירה של הבן שלהם...?
מצד אחד,הוא בחיר ליבך,שיחפשו,כמו שאומרים...נכון שזה לא נעים,אבל אין מה לעשות!הם התרגלו...
הערת אגב,הם ניסו להניא אותו מלהתחתן איתך...?
מצד שני,לאחר החתונה,שיהיה במזל,מקווה בשבילך,שהם לא יטפטפו לו כל הזמן,"תתגרש,היא לא בשבילך,יש יותר טובות,בלה בלה בלה..."
איך היחסים עם ההורים שלו?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גאולה28

New member
תשובה

הם אנשים סגורים ולא מתחברים להרבה אנשים ,דבר שני מפריע להם שהבת הבכורה עוד לא התחתנה היא גדולה ממנו בשנתיים ועדיין לא מצאה.. זה מה שמפריע כעיקרון לאמא שלו אבל חאלס שתוותר קצת מה קרה אנחנו בישראל ,הם הודים , היום לא עושים חשבונות כאלה ,גם ככה אין להם פה משפחה בישראל וגם אין להם הרבה מכרים,אז למה העקשנות הזאת ??במקום לתמוך בבן לראות רגעים מאושרים שלו היא עושה לו ככה שיוותר עליי או יחכה ואנחנו יוצאים כבר 3 שנים כמה עוד לחכות בשביל אחותו .
אני לא יודעת אם הם התרשמו ממני או לא אני בחורה מאוד חברותית
הם ניסו לשכנע שלא יתחתן או יחכה אבל הוא לא מקשיב להם למזלי ,
אבל זה ממש חוצפה מצידם להתערב ככה ולנסות להשפיע שהיה את האירוסים הם המציאו תירוץ שהם לא בעיר ויתעכבו כל פעם תירוץ אחר פעם האמא לא מרגישה טוב פעם האח לא מרגיש טוב או שפשוט בלי תירוץ לא באים ,ההורים שלי ממש מתוסכלים מזה וכואב להם ככה שאני מתחתנת עם חבילה כזאת אבל זה העקשנות שלי מזה אני מפחדת שהם ינסו לסכסך ולהרוס כל הזמן ...
&nbsp

Shamy

New member
מניסיון אישי

הוריי גם היו בנסיבות דומות לשלך אבל הם חיו חיים שלווים יחסית, אמא שלי צולקה מזה אבל לדעתי לשפיות האישית שלך ולהמשך חיים טובים:

תביני שזה היכולת הרגשית של החתנים והיא מוגבלת ופרימיטיבית מאוד אז פשוט תניחי להם להיות תתעלמי מזה ואם בעתיד הם יירצו קשר תנסי בראש פתוח אבל אל תפתחי ציפיות

תניחי לזה עכשיו ואל תגררי את זה הלאה תשמחי שבעלך שם זין והוא איתך ויש לו אןפי חזק ומכיל וזה המון !
שחיהיה במברוק

lj101

New member
צר לי אחותי, נפלת עם הודית-פולניה...

בשפת הרחוב, היא חיה בעולם משל עצמה שבו היא "המלכה האם", אני מאמין שבעלה אפילו לא מצייץ בעניין (אם תבדקי שהאמא של בעלך לעתיד היא העתק של אמא של בעלה).
כנראה שהמשפחה עלתה לארץ בשנות התשעים ואילך, נכון ?... היא חיה בטלנובלה הודית.
השיטה בלטפל באחת שכזו היא פשוט להתעלם ממנה ולהעביר מהצד שלה אליכם את הקרובים לה.
אם יש לה שכנים וחברים פשוט להזמין אותם לאירועים, היא לבד תבין את המסר.
כמובן ואני מקווה שבעלך לעתיד לא הולך אחרי הסארי של אמא שלו, אם כן ?, את בבעיה לא קטנה.
דבר חשוב נוסף, פשוט לא לגור לידה לאחר הנישואין.

ואם היא לא מסכימה לשום פשרה והבן שלה יגבה אותה, תגידי לה שהיא יכולה לקחת את הבת והבן ושתעשה איתם לונצה....

בהצלחה
(כן, אני שייך לשבט)

גאולה28

New member
נמאס לי ממשפחה שלו

גם הוא קודם כל דואג למשפחה שלו אני אומרת לעצמי מגיע לי מישהו יותר מסור ואכפתי עם משפחה טובה
למה אני נופלת לכל הבור הזה אוףף אם הייתי מגלה כל זה לפני שקבענו תאריך הייתי מתרחקת אבל לאחרונה אני רואה את זה באופן קיצוני ואם אעצור את עיניני החתונה ההורים שלי ירגישו רע חודשיים לפני לבטל שכל המשפחות כבר יודעים על חתונה.

נפלת על פרימיטיבים, למה את מצפה?

הייתי אומרת שתבדקי גם אותו טוב טוב. אולי מחכות לך הפתעות בהמשך הדרך....

יש לכם אפשרות להתנתק מהמשפחה שלו גם באופן פיזי? למשל, לעבור כבר עכשיו לעיר אחרת, ולהנשא שם על אפה וחמתה של האמא?

גאולה28

New member
הוא לא רוצה לעבור לעיר אחרת

גם הוא קרוב מדיי למשפחה,אני לא יודעת אם בכלל משפחתו יבואו לחתונה ....

SupermanZW

Well-known member
פשוט תחיו יחד בלי להתחתן

ככה לא תצטרכי להסביר למשפחה שלך למה המשפחה שלו לא מגיעה ותחסכי מעצמך את האי נעימות הזו. לא חייבים להתחתן, את יודעת. אפשר להיות משפחה גם בלי להתחתן, להביא ילדים בלי להתחתן, לנהל משק בית משותף בלי להתחתן, אין שום בעיה.

ההורים שלו רעים אבל את פרימיטיבית.

קודם כל

את מתחתנת עם הבן זוג שלך ולא עם המשפחה שלו.
כנראה יש להם קצר או ריב שבגללה הם לא באים
תנסי ללכת הפוך על הפוך לכי תדברי איתם בלי שבן זוגך ידע ותגידי להם "אני מרגישה שאתם כמו המשפחה השנייה שלי-ואני אישית מאוד אשמח אם תבואו "
וככה תוכלי לברר בידיוק מהי הסיבה, ומה הם אומרים בנושא
ואם יש בינהם ריב שלא קשור אליך אז אל תכנסי לזה יותר מידי- תגידי להם אני מבקשת ממכם בקשה אישית בלי קשר אליו שתבואו.
אם זה בגלל שאחותו הגדולה לא התחתנה- תנסי להסביר להם שאת לא עושה איתה תחרות מי מתחתן ראשון, וכל אחד בקצב שלו, וה' מביא לכל אחד את הזיווג שלו, ותגידי להם שיש סגולה שאת הכוס השבורה בחופה-מביאים למי שלא מצא זיווג וצריך לשים מתחת לכרית 40 יום.
תגידי להם שאת רוצה שהסגולה הזאתי תהיי לאחותו ואת רוצה לתת לה
ואולי ככה תנסי להגיע להם ללב

אבל לדעתי יש פה משהו אחר ..שאת צריכה לברר מהו

sharoms

New member
תשובה

&nbsp
אני גם התחתנתי עם גבר שהמשפחה שלו לא תמכה במיסוד היחסים ביננו. הסיבה העקרית לדעתי זה שהאמא מאוד מחשיבה את המשפחה שלהם להיי סוסיאטי ואני באה ממשפחה פשוטה.
כשנולדו הילדים אז היא התקרבה וחשבתי ש"התקבלתי" אבל הסתבר שהילדים שלי התקבלו אבל אני בחיים שלי כנראה לא אתקבל. בעצם גם הילדים שלנו נחשבים פחות בעיניה מהילדים של האחים האחרים.
זה מאוד מפריע לי. אני יכולה להגיד לך עד מחר שלא אכפת לי אבל מאוד אכפת לי. במובן מסויים האישה הזאת פוגמת באיכות החיים שלי. היא גם מפלה אותנו לרעה מבחינת היחס והנתינה לאחים האחרים שלכאורה התחתנו "טוב יותר".
אם הייתי מחזירה את הזמן אחורה אני כמעט בטוחה שלא הייתי מתחתנת איתו בגלל המשפחה שלו. אבל הייתי אז כל כך מאוהבת בו שלא היו מצליחים להפריד אותי ממנו עם שופל.
כיום אני מוכנה לוותר על הרבה תכונות שחיפשתי פעם בבן זוג בשביל מישהו עם משפחה חמה ואוהבת.
&nbsp

גאולה28

New member
תגובה

אני אמרתי לעצמי שאתחתן אני לא רוצה קשר עם אמא שלו ומשפחתו והבטחתי לעצמי שלא אקרב את הילדים שלי אליהם גם אם יתחנפו כי אני יודעת שזה יהיה רק בשביל הילדים , את האמת קשה לי מאוד ומפריע לי גם אני מנסה להתעלם וקשה לי זה מפריע לנו ביחסים אפילו שאנחנו קובעים לעשות סידורים לחתונה משפחה שלו מעכבת אותנו והבעיה שהוא מאוד מסור למשפחה שלו ומתבטל לנו הסידורים ובסוף בא לי לבטל את החתונה בגלל כל זה וסדר עדיפויות שלו אבל הבעיה שכבר כל המשפחות שלי כבר יודעים על החתונה לא רוצה שיהיה לנו בושות במשפחה. כל הזמן ויכוחים ביננו בגלל משפחה שלו לא בא לי כבר לסבול ככה במיוחד עכשיו שמתקרב החתונה אני רואה כל הדברים מלחץ וזה שובר אותי מה יהיה אחרטי חתונה...

sharoms

New member
בעיני להרחיק את הילדים מהמשפחה המורחבת זה פוגע בילדים

לילדים שלי אני מראה איך כן מתנהגים. אני נחמדה אל המשפחה שלו, מזמינה אותם אלינו בימי הולדת (גם שלהם!). אני גם שומרת על קשר בחגים, זוכרת תאריכים חשובים.
זה חשוב לי בשביל הילדים שלי. זה אומנם מאוד מפריע לי שזה לא הדדי אבל הילדים שלי יותר חשובים מהם ולכן אני כן אוכלת את הצפרדע ושומרת על קשר הדוק.
גם לי יש טענות לבעלי על זה שהוא לא תמיד עומד לצדי אלא לוקח את הצד של אמו - גם כשהיא מביעה דעה (ומעבירה ביקורת) לגמרה לא הגיונית.
זה מאוד מאוד פוגע באיכות של הנישואים שלנו ובקשר שלנו. אבל זה בעצם מה שאמא שלו רצתה להראות לו מהתחלה, שזה לא יילך ושלא כדאי לו להתחתן איתי.
בדיעבד נראה שאמא שלו צדקה וחבל שלא הקשבתי לה

DogsPCI

New member
הלו, מה המצב?

אהבתי לקרוא את כל מה שכתבת מלבד השורה האחרונה - "בדיעבד נראה שאמא שלו צדקה וחבל שלא הקשבתי לה".
&nbsp
אלא אם היא נאמרה בציניות. שכן בכדי שהיא תצא צודקת באמירה שלה היא הייתה צריכה לומר - זה לא ילך בינכם כי אני אדאג לחבל בקשר שלכם כמה שאוכל...
&nbsp
הטענות המרכזיות אמורות להיות כלפי בן-הזוג כי אותו בחרת ולא באף אחד אחר, וכן הוא זה שבחר אותך ולא אף-אחד אחר...
&nbsp
מצער לשמוע, מאחל לכם שתצליחו להתגבר על כך...

sharoms

New member
השורה האחרונה נאמרה בציניות גמורה. ברור שהיא "צדקה"

משום שהיא זאת שתמיד הערימה קשיים על מערכת היחסים שלנו. ואתה צודק, הטענות הן לבעלי. הוא זה שלא עומד לצדי כשהמשפחה שלו מתקיפה או מבקרת אותי. מכיר את הגברים האלה שמספרים על האישה שלהם כמה היא מקסימה וטובה וחכמה? אז זה לא בעלי.
תודה על האיחולים. אני בטוחה שאצליח להתגבר על זה בכייף, אחרי שניפרד

Shamy

New member
את ילדה בת 2?

תסלחי לי אם את לא רוצה להתחתן עם הבן אדם אל תתחתני אבל מה זה הטענות ההזויות האלה מה את ילדה בת 2?

DogsPCI

New member
בושות? את מתכוונת להתחתן רק כדי שמישהו אחר לא יחוש בושה?

תקשיבי, אני מאמין שלא תהיה הרבה מחלוקת בקרב כלל הקוראים פה אם נאמר שנכון לעכשיו זה לא נראה טוב...

אלו הם החיים שלך, ויש לך כל זכות לעצור הכל ולאמר או לצעוק - "רק רגע!!! עצרו הכל עכשיו! זה לא מקובל עלי!".

במקומך הייתי פונה לבת הזוג שלי ואומר לה במילים פשוטות - "כמו שזה מתקדם ונראה כרגע - זה לא בא בחשבון!". ולא הייתי מתקדם עוד צעד אחד לשום כיוון שהו עד שלא הייתי מקיים שיחה רצינית ובה מציג את כל הדברים המרכזיים שמפריעים לי ושמבחינתי הם דייל-ברייקרס (ואת יודעת בדיוק מהם, אלו הדברים שגורמים לך לרצות להתחרט...). ועד שלא הייתי מקבל תשובות טובות על איך פותרים את הבעיות הנ"ל, ואפילו רואה אותם נפתרים, לא הייתי נכנס לתוך הבלאגן הזה...

את חושבת שעכשיו את "מחוייבת" כי יש תאירך וכו'? ומה יהיה בעתיד? אז תהיו כבר נשואים ולהתגרש זה לא בושה? ואם ישנם ילדים יהיה יותר קל?
בקיצור את חשה חולשה רבה וחוסר אונים, ולמרבה הצער כמו שזה נראה - כרגע את עוד במצב טוב! כי בכל צעד שתעשי פנימה תאבדי עוד ועוד מעצמך ומהיכולת שלך להשפיע על החיים שלך!
את רוצה להיות לא-רלוונטית בחיים שלך, שהרצונות, הרגשות, והגבולות שלך יהיו חסרי-משמעות? את בדרך הנכונה :). אחרת, תעצרי הכל! תמקמי את עצמך במרכז החיים שלך, ומי שמתאים לו - מתאים לו, ומי שלא מתאים לו - שיקפוץ לך!

את כל מה שאני כתבתי אני כותב מתוך הנחה שהוא לא עושה לך טובה בזה שהוא מתחתן איתך, כן? כי אם מבחינתך הוא כן עושה לך טובה, אז שבי בשקט ותגידי תודה!

למרות הטון המעט (או הרבה) "חזק" שלי, כמובן שכל הדברים נאמרים מתוך הרצון שלי שיהיה לך טוב
.

אורית446

New member
תודה לכל מי שמנסה פה לעזור

אני ממש מבולבלת עם כל העינין הזה אתם כל כך צודקים אני לקראת החלטה של החיים שלי כל הזמן הייתי מתחשבת בדיעות של הורים שלי ולעשות הכל כדי לשמור על הכבוד שלהם ומה יצא לי עד עכשיו רק רע, שזילזלתי ברצונות שלי למענם איך הכנסתי את עצמי לבור כזה עמוק ולא חשבתי על כל זה
תודה על העיצה אני חייבת לפעול

למעלה