משפחה כזאת????

משפחה כזאת????

בוקר אור! כמו שאמרתי לכן היום אזכרה של אמא (11 חודש) אני חושבת שהעלתי את הנושא של הסיכסוך המשפחתי בין המשפחה של אמא אלינו משהו שלא היה צפוי ומפתיע.וכרגיל חייב לפני האזכרה לדחוף ת האף למקומות שלא קשורים אליהם איך תעבור השנה בלי חוצפה ועזות מצח??? אבל אם ספגתי עד היום את כל החוצפות אני אספוג גם את מה שהיה הפעם. אבא שלי חיי על 2500 ש"ח בחודש לאמא שלי לא היה ביטוח חיים. משום מה המשפחה קצת חיטטה וראתה שפה ושם אבי קונה כמה דברים ומאז אבא שלי נחשב למיליונר גדול של המשפחה. משהו שהוא בדיוק להיפך גמור בקיצור .. אבא החליט שהוא עושה לאזכרה בורקסים וסלטים מ(ברכות) מה שצריך לעשות מן הדת ומה שיוצאים יידי חובה כמו שאומרים.. וחוץ מיזה שהמצב לא מאפשר משהו יותר גדול.. וכמו שמקובל הוחלט שעולים להר היום בבוקר. מפה לשם החליטו האחים והאחיות "לתפארת מדינת ישראל" שאין להם זמן ופשוט ביטלו את העלייה להר. שלשום התקשרה אחות של אמא ואמרה לאבא שלי אתה לא חושב שמגיע לה משהו יותר מכובד??? פשוט בושה אני הייתי קוברת את עצמי ולא עושה כזה דבר...

ORITI61

New member
אוי

ממש מרגיז, איך אני לא אוהבת את ההערות הכל-כך לא במקום האלה. גם המשפחה של אמא שלי כל-כך לא תומכת ומתחשבת הם תמיד בטוחים שסבתא שלי מעדיפה אותנו ונותנת לנו כספים ומתנות שזה ממש לא נכון. אני פשוט כבר לא בקשר איתם רק באירועים אני נפגשת איתם. פשוט תתעלמי, אל תתייחסי ותמשיכי הלאה. כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה אתם את אמא שלך מכבדים וזה מה שחשוב!!! רק אתם תחליטו מה לעשות ואיך לעשות ולא אף-אחד אחר..... תהיי חזקה.

ענתי44

New member
בובבבבבבה יקרה ../images/Emo24.gif

ליבי יוצא אליך. גם כשאבי נפטר התחילו כל מיני אנשים לנסות לנהל לנו את האבל ולטעון שאנחנו מבזים את כבוד המת. אני נרעשת פניתי לחבר גזבר בבית כנסת ולבן דוד של אבי שהוא דתי מאוד. שניהם אמרו לי שהתורה דורשת לשבת שבעה על המת.ולא לצאת מפתח הבית. כל השאר זה מסורות שהתפתחו במשך ההיסטוריה היהודית. כל עדה ומנהדיה. ואפילו לפעמים כל משפחה ומנהגיה. גם לנו בשנה של אבא שלי, הלכנו על כיבוד צנוע שאמא שלי הכינה במו ידיה ואטמנו את אוזנינו מהביקורת, ידענו שאבא היה אוהב את האזכרה כמו שהיא. טוב עשה אבא שלך שבחר לעשות אזכרה מכובדת בהחלט אך לא כזו שיאלץ לקחת משכנתא לממנה.ואני מכירה מישהו שעשה חובות כדי לעשות לאביו אזכרה נוצצת כאילו חתונה אבל כשהאב חי בקושי ביקר אותו. מה אם התפריט יכלול פילה מיניון או שמפניה וקוויאר זה כן מכובד? לא הדברים האלה שקובעים. את בוודאי אוהבת וחסרה את אמא. ולמען זערה טוב שלא פתחת במריבה. אתם : בעלה וילדיה, הקובעים איך ומתי יהיה האזכרה והאחרים צריכים להתאים עצמם עליכם. מי שירצה לכבד את אמא שלכם יגיע, אלא אם באמת לא יוכל להגיע. ומי שרוצה לחרחר ריב שישאר בבית. שולחת לך חיבוק גדול של נחמה.

למעלה