משפחה "חורגת"

משפחה "חורגת"

אני לא יודעת מי צפה אתמול היה פרק מצויין!!! זוג שהתגרש בשל מצב כלכלי קשה וחזר לחיות יחד אחרי מספר שנים-והבחור ניסה לעזור להם לצאת מהבלאגאן. אחד ממשפטי המפתח שם היו שהבעל ציין כי הוא מבקש שאשתו תהיה שותפה רגשית לבעיות הכלכליות. בלתי נמנע לעשות בדק בית ולשאול האם באמת המצב הכלכלי הרס את הזוגיות/אהבה..והאם היום הייתם עושים אחרת. אני הייתי עושה אחרת-אבל את הבגרות שיש לי בנושא היום כנראה שלא יכלתי ללמוד בדרך אחרת!!! וכן הסיר לחץ הכלכלי גמר אותנו סופית אם להדגיש בעיקר אותו כי הוא הרגיש "כשלון" בתחום הזה...

אין ספק

שמצב כלכלי טוב מקל על הגרושין - גם על ההחלטה וגם על החיים אחרי ויש את 'הקש ששבר את גב הגמל' בכל מיני תחומים בזוגיות במשבר - אצלך זה היה המצב הכלכלי זהו :)

rrredshay

New member
אין ספק....

שמתאים לך אדום.. סחטיין אח שלי..

בשעה זו ראיתי "רינת בארץ המילים" ../images/Emo205.gifאבל....

אני מסכימה עם דברייך כמובון שיש לזה תפקיד גדול. אני יכולה להגדי עלי בזוגיות שהיתה לי-שזה מאוד השפיע ובמיוחד מסכימה שאני יודעת היום דברים שממש לא ידעתי אז - אני לא בטוחה שלא יכלתי ללמוד את זה בדרך אחרת אני יודעת בביטחה שלא על זה נפלה מערכת היחסים-במקרה שלי-ממש לא אין ספק אבל שזה החמיר את המצב-ושנינו שנינו פישלנו בקטע הכלכלי-כל אחד בדרכו שלו. אצלי זה חלק מלקח שנלמד בדרך קשה- אבל אני גם יודעת היטב (כמו שאמרתי - שממש לא בגלל זה נפרדנו.אם הזוגיות היתה טובה-זה היה נפטר והיינו עובדים על זה יחד. נו שויין...................... כמו שאומרים בפולניה.

יש זוגות שהמצב הכלכלי מחזק

אותם, אני מכיר זוג סביב שנות ה40 שסה"כ ההכנסה שלהם 5500 אלף ש"ח 2 ילדים מקסימים אהבה שהייתי רוצה לעצמי, ועצם זה שהם בוחרים לשרוד ביחד, ועושים הכל למען הילדים ומצליחים לשרוד, לקחת עוד עבודות וחסוך מעצם, ועוד משהו בפן הכלכלי, למרות והכל, אין להם מינוס נכון גם אין כמעט חסכונות. אבל שיש אהבה נטולת אגו עם "יושר ויושרה" זה מתכון מנצח!

לילי301

New member
מסכימה, כשיש אהבה ושותפות,

המכשולים הופכים לעוצמה ומחזקים את הקשר, הבעיה מתחילה כשאין שותפות לגורל, כשכל אחד בחשבונו שלו עושה כרצונו בלי לבדוק מה קורה בצד השני..

שרשירית

New member
בהחלט אחרת - לא הייתי מסכימה שנעבור לצפון!!!

התחתנו, קנינו בית והמשכנתא כירסמה ואכלה לנו את החיים. אין ספק (ושנינו אומרים זאת) שאם מצבנו הכלכלי היה טוב יותר לא היינו מתגרשים. עברנו לצפון בחיפוש אחר איכות חיים ואפשרות לגמור את החודש בצורה סבירה. אבל המעבר חיסל אותנו טוטאלית. אם היינו נשארים במרכז לא היינו מתגרשים אבל גם לא היינו מסוגלים לחיות מבחינה כלכלית. נכון שהאהבה לא תלויה בדבר ולא בכסף - אמנם חיינו מהיד לפה אבל לא הרגשנו שחסר לנו דבר. אבל כסף מקל, נותן אוויר לנשימה, פותח יותר אפשרויות. אפשר מידי פעם לצאת לחופשה רומנטית, לקחת פסק זמן ולהנות. אפשר לקנות מתנות אחד לשני, אפשר להחיות את הנישואים והרומנטיקה. יותר מידי שאלות של "אולי" שאין להן תשובות. אהבתי: "אבל את הבגרות שיש לי בנושא היום כנראה שלא יכלתי ללמוד בדרך אחרת!!!"

הכסף בהחלט "תרם"

אבל בעיקר היחס השונה שלנו לכסף... מה לעשות, אני לא יכולה לישון בשקט אם אין לי כסף לאוטובוס להגיע לעבודה בבוקר (ואני לא מגזימה, הגענו גם למצבים כאלה). והאקס באותו מצב יכול גם לתכנן נסיעה לחו"ל... אין לי בעיה להסתדר עם מה שיש - כל עוד מוציאים את מה שמכניסים ולא פי כמה מזה. הוא לא יכול - חייב להראות לכל העולם כמה לארג'י הוא. היו הרבה ריבים בנושא, שמעתי הרבה נאומים בסגנון "כסף זה עוד לא הכל", כשהחלטתי להניח לו ולתת לו פשוט להסתדר - נכנסנו לחובות, הלואות, טלפונים מבעלי בית זועמים על שכר דירה שלא שולם (כאשר הייתי בטוחה שכן...) וכו' ועוד. הבן זוגי המקסים הרים ידיים והבעיות הפכו להיות שלי... אז כן, חיים במתח מתמיד וחוסר בטחון, במיוחד כאשר יש ילד, לא בדיוק תרמו לשקט בבית. כשנפרדנו נשמתי לרווחה. מכיוון שמדובר על בעיה רצינית יותר מאשר "סתם" מחסור במזומן, כנראה שהשאלה "מה היה אילו לא בעיות כלכליות" הופכת ללא רלוונטית. זה היחס של בן זוגי לשעבר לכל דבר בחיים. חוסר אחריות טוטאלי...

3 שרונית

New member
נכון זה לא הכסף זה המסביב

הבעיות הכלכליות רק מחדדות את הראיה שלנו לדברים אחרים. אבל אם לא היו בעיות כלכליות אז הדברים האחרים לא היו מפריעים.

לא כל כך מסכימה

שנינו עבדנו והרווחנו הרבה מעבר ל-5000 בחודש. הבעיה הייתה לא הכסף עצמו אלה הגישה לחיים באופן כללי. אני חושבת שגם הדרך שלו היא דרך - כל עוד השניים נהנים ממנה. לחיות את הרגע, לדחות בעיות לאחר כך, לכבות את השריפות ולא למנוע - זה שאני לא מסוגלת לחיות כך לא אומר שזו לא דרך לגיטימית. עובדה שהוא חי כך ונראה די מאושר. חוץ מזה, היו דברים אחרים שהפריעו ללא שום קשר במצבינו הכלכלי. דוקא נפרדנו כאשר הייתה כבר "תוכנית יציאה ממשבר כלכלי", בסופו של דבר היינו מתמודדים עם זה (אנחנו בעצם מתמודדים - כל אחד בנפרד...)

3 שרונית

New member
לגיטמי, לא חולקת על דעתך

אמרתי מה היה אצלי. ואת יודעת מה היה אצלך.. אבל בהנחה שהיה כסף לא סביר יותר שהיו פחות בעיות שדוחים ? לא היו פחות שריפות לכבות??

מה לעשות

שהעולם בו אנו חיים היום חומרי למדי.. או חומרי מידי הסכף מהווה תפקיד מרכזי בחיי היומיום, כאשר גם מחסור וגם עודף יכסו על הבעיות האחרות וידחקו אותן לשוליים לדוגמא* - כשלא חסר כסף אפשר לפצות בקניות וכשחסר כסף החיסרון יהפוך להיות הבעיה המרכזית *הנ"ל בהנחה שלא חיים חיי זוגיות שלווים

רק שיר

New member
זה משפיע

אך ברמה מסויימת. בתחילת נישואינו מצבו הכלכלי לא היה מזהיר כמו כל זוג צעיר..אך היחסים היו נפלאים בשנים הראשונות. אך עם השנים המצב השתפר, אך המתאם היה הפוך. ככל שהמצב השתפר, היחסים ביננו הלכו והתדרדרו. אציין שלא השתפר ברמות מהותיות אך היתה רווחה כלכלית. וזה לא תרם מאומה לקשר ביננו. אני מאמינה כשיש מעורבות רגשית מכל הבחינות ויש תקשורת- הכל מסתדר.

כך גם היה אצלנו

התחלנו בלי כלום, מאוד מאוד צעירים (21,23) הוא היה סטודנט ואני בהריון- אבל היינו מאושרים. ככל שהמרדף אחרי הכסף, הרכוש והקריירה התגבר כך הלכנו והתרחקנו. אם בגלל קשיים, אם בגלל ערכים שונים ואם בגלל חוסר תקשורת. לא מאשימה כסף בהתמוטטות הנישואים אלא מציינת שכסף הוא גורם לא קטן לחיכוחים

חייבת להגיב גם אם זה לא ממש קשור -

אם יש לכם אחד שנראה כמו האיש הזה (רק בלי האופי המחורבן) - תפנו אותו אלי.

למעלה