משפחה בבעיה

arik972

New member
משפחה בבעיה

שלום אנחנו זוג הורים שני ילדים בן בן 6 בת בת 9 אני עברתי תאונת דרכים קשה לפני שנתיים וחצי היתי מאושפז תקופה ארוכה ובעקבותה הפכתי להיות נכה קטוע רגל אשתי ליוותה אותי לאורך כל זמן האשפוזים השונים שהיו כמעט שנה . אציין שבשלב מסוים הייתי בסכנת חיים. אימי היא זאת שטיפלה בילדי באותה תקופה . לאחרונה נכנסתי לניתוח נוסף -אשפוז ליום אחד אשתי עברה לא מיזמן ניתוח הבן הקטן יודע שהוא בקרוב צריך לעבור ניתוחון . עד לא מזמן התהגות הילדים היתה בסדר הבן היה שקט מופנם ורגוע . בזמן האחרון עולות כל מיני התנהגויות שלא היו . האם יש מצב לטיפול פסיכולוגי משפחתי פרטי או דרך קופות החולים ? האם הטראומה שאני עברתי יוצאת עכשיו אצל הילדים ? כיצד פותרים בעיות אלו

עיבוד של החוויות הקשות שעברתם

שלום לך arik972 , אתה מספר על תקופה לא קצרה בה כל המשפחה נתונה במצב חרומי וקשה, בה כל אחד מכם נדרש להתמודד עם מצבים לא קלים. המצב הזה נמשך גם כיום, כי לפי דבריך הבן אמור לעבור גם הוא פרוצדורה רפואית כלשהיא. הייתי רוצה שתפרט לי מעט יותר על אופי הבעיות המתגלות אצל ילדיך, כדי שאוכל להתייחס באופן יותר מעמיק אליהן. מכל מקום, נראה לי חשוב ביותר שאכן תפנו לטיפול פסיכותרפי ורצוי משפחתי, כדי שתוכלו כולכם יחד לשבת ולומר כל מה שברגשותיכם ובלבכם לגבי החוויות הקשות שאתם עוברים. ילדים הרבה פעמים שומרים בפנים את מה שעובר עליהם וחשוב שאיש מקצוע יוכל לעזור להם לעבד את מה שהם חווים, וזאת כדי שלא להחמיר את מצבם הרגשי. לפי מה שידוע לי, קופות החולים אינן מספקות אפשרות של טיפול משפחתי. ניתן לפנות לטיפול משפחתי באופן פרטי או דרך לשכות לטיפול במשפחה של העיריות או המועצות המקומיות (שם בדרך כלל העלות יותר נמוכה).אם תרצה, תוכל לפנות אלי באופן אישי כדי שאעזור לך למצוא לישכה כזו באזור מגוריך (המייל שלי בחתימה למטה). לגבי טיפול פרטי, הקשת כמובן מאד רחבה. אני אישית מאמינה בטיפול משפחתי נרטיבי, אך זו כמובן דעתי האישית. מאחלת לכם כל טוב, רינה בלום

למעלה