משפחה אחרת...

משפחה אחרת...

משפחה אחרת בימים האחרונים אתה לא יוצא לי מהראש. אחרי חודשים שלא חשבתי עליך כמעט בכלל, אני לא יכולה להוציא אותך מהמחשבות שלי כבר יותר משבוע. אני לא יודעת למה, אולי זה בגלל שהילד שלך מתנועע לו בבטן שלי כבר בערך שבוע. אולי זה בגלל שהתחלתי להרגיש אותו זז בערך באותו הזמן שהמחשבות עליך צצו לי חזרה בראש. אולי זה בגלל שהלכתי לבד לאולטרסאונד האחרון. אולי זה בגלל שכשהרגשתי את הבועות בתוך הבטן שלי פתאום נורא רציתי להתקשר ולספר לך, ונזכרתי שאני לא יכולה. אולי. ביום שני לפני שבוע, באמצע ישיבה, הרגשתי כמו שמישהו נושף לתוך קשית בתוך הבטן שלי ועושה בועות. בפעם הראשונה אני זוכרת שחלפה במוחי מחשבה בנוסח "מעניין מה זו התחושה המשונה הזו"... אחרי כמה שניות פתאום נפל האסימון והפסקתי לדבר באמצע המשפט ונשארתי עם הפה פתוח לרווחה. פתאום הבנתי מה זה. פתאום הבנתי מי זה. פתאום הבנתי שהבן שלנו שם בפנים בתוך הגוף שלי מודיע לי בעדינות על נוכחותו. מנהל המכירות שלנו שישב מולי לא הבין מה קרה לי. הוא שאל אותי אם הכל בסדר לפחות שלוש פעמים עד שהתעשתתי ואמרתי לו שכן. אחר כך מיהרתי לסיים את הפגישה ורצתי לי משם בהתרגשות, הגעתי למשרד שלי, צנחתי אל תוך הכסא אל חצי ישיבה חצי ריחוף, והרמתי את הטלפון. האצבעות שלי התחילו לחייג את המספר שלך עד שפתאום נחתה עליי הידיעה שבעצם אין למי להתקשר... הנחתי את השפורפרת והחיוך נמחק לי מהפרצוף. אפילו לא ידעתי שאני עוד זוכרת את המספר... בכל זאת לא דיברנו כבר שלושה חודשים. לפני שלושה חודשים שלחת לי פרחים ליום ההולדת. לפני חודשיים נסעתי לישראל וגיליתי שהבת שלנו היא בעצם בן. לפני חודש ארזתי את החיים שלי ועברתי דירה. חיים חדשים, מדינה חדשה, עבודה חדשה, דירה חדשה. בקרוב משפחה חדשה. משפחה אחרת, משפחה בלי אבא. המכונית דוהרת לה על ה- west side highway לאורך נהר ההאדסון. ממול אפשר לראות את שורת הבניינים שלי, את הבית אליו אביא את הילד שלך בעוד כמה חודשים. אני חותכת שמאלה ונכנסת אל העיר. מנהטן שלנו, הקולות והריחות מעלים אותך מכל פינה. אני מחנה את המכונית וצועדת במעלה השדירה החמישית, עוצרת מול חלון ראווה של חנות שעונים שפעם נכנסנו אליה. הרוחות העזות והקור המקפיא חותכים לי בפנים. שולי המעיל שלי מתעופפים מאחוריי והבטן העגולה נישאת בגאון מלפניי. עוברים ושבים מסתכלים על הבטן ומחייכים אליי, אפילו כאן. אורות חג המולד מקשטים את הבניינים הגבוהים. להקות רחוב מנגנות וסביבן מתקבצות ערימות אנשים. רוכלים בפינות הרחוב מציעים את מרכולתם. ריח של ערמונים חמים נישא באוויר. אני נזכרת בחיוך שלך, במגע המלטף. נזכרת איך הסתובבנו ברחובות העיר הזאת וחלמנו בהקיץ, רקמנו אשליות, שקענו בהזיות על חיים אחרים. נזכרת איך הילד שלנו הפך להיות הילד שלי ברגע בו הפך מחלום למציאות. דמעה בודדה מתגלגלת במורד הלחי וקופאת בדרכה לאדמה. מדהים אותי איך אחרי כל הזמן שעבר אני עוד זוכרת את הקול שלך ויכולה להריח את הריח שלך כאילו היית כאן רק אתמול. גשם מתחיל לרדת על ניו יורק. בשבוע שעבר ביקרתי לראשונה אצל הרופאה החדשה. ישבתי במרפאה ומילאתי טפסים. כל שורה שניה צבטה לי בלב. שם האב? בן הזוג? פרטי התקשרות למקרה שאני לא מסוגלת לבצע החלטות בנוגע לתינוק... ואני מדלגת על שורה ועוד שורה, ומוסרת את הטפסים בקבלה. ובמשרד שוב, הפקידות מסתכלות בי "לא מילאת את כל הפרטים", הן אומרות. ואני לוחשת "אין", והן נועצות בי מבט עצוב ומהנהנות בהבנה, מסמנות משהו על הטפסים וממשיכות בעבודתן. אני מחייכת חיוך רחב, אף אחד לא יהרוס לי את הרגע, רק אני והתינוק שלי. בחדר ההמתנה יושבים שלושה זוגות. לכל אישה בטן מתנשאת לפניה, והגברים מקרקרים סביבן, מביאים לשתות, מלטפים את הבטן, מחייכים, דואגים, מניחים יד להרגיש את התנועות. האחות קוראת בשמי ואני נכנסת פנימה. טכנאי אולטרסאונד מלווה אותי לחדר החשוך. "אבא לא יכל להגיע?" הוא שואל. אני מהנהנת. הוא שולף קלטת וידאו ומכניס למכשיר, מחייך לעברי ואומר לי "לא נורא, הוא יראה בערב". אחרי כמה דקות הוא מסתכל בטפסים ואומר לי במבט מתנצל "oh, I am so very sorry". שוב אני מחייכת, על מסך הטלויזיה שמולי מרצדת תמונת פרופיל של התינוק שלי. התינוק שלנו. אני מדמיינת או שהוא מחייך? ביום רביעי דיברתי עם אבא. הוא שאל מה שלום הנכד שלו. סיפרתי לו על הבדיקה, סיפרתי שאני מתחילה לחפש רופא ילדים ומוהל לברית. הוא שאל אם הוא יצטרך להחזיק את התינוק בברית ואני נמלאתי אושר כזה, גאווה. אחר כך הוא ביקש בקול שקט שאזכיר לו "איך קוראים לאבא של הנכד שלי"... כמו לא היית שם מעולם. מדי פעם הם עוד מתעניינים, ההורים. שואלים בעדינות אם שמעתי משהו ממך, אם היה איזה סימן חיים. "אני לא בקשר איתו", אני עונה בחוסר אכפתיות, אבל בלב משהו נצבט. הם עוד מחכים, עוד מקווים שאולי... בכל זאת... איכשהו... תתעורר ותתעשת ולא תרצה שהילד שלך יגדל בלי אבא. לא מצליחים להבין, לא יכולים להצדיק. אני כבר הפסקתי די מזמן לקוות, והבנתי שלהבין אני פשוט לא יכולה. מה לעשות, לא כל דבר בחיים אפשר להבין. אני יודעת שאתה לא כאן, יודעת שאתה לא רוצה, יודעת הכל, אבל לפעמים, כשאני לא שמה לב, אני מוצאת אותך במקרה באיזו תמונה עתידית שמתבשלת לי בראש. תת מודע? "יהיה לי מעמד מאוד מיוחד, את יודעת", אבא אומר בגאווה שאי אפשר לפספס. "אני אהיה הסבא היחיד שלו". משמח אותי לחשוב שהוא יהיה כאן לברית, משמח אותי לראות שהוא סוף סוף מאושר, מצפה, מתרגש. את הילד הזה כל כך הרבה אנשים אוהבים עוד לפני שנולד. לילד הזה כל כך הרבה אנשים מצפים בכליון עיניים, אז אחד פחות זה לא נורא, אני משכנעת את עצמי. אפילו שזה אבא שלו. בשבת קפצתי לביקור היכרות ב-buy buy baby וב babies r us. הסתובבתי בין המדפים, הסתכלתי על עגלות, עריסות, כסאות לאוטו, שמיכות, בקבוקים, מוצצים. נזכרתי בביקור האחרון שלי ב- babies r us לפני כמה חודשים. בטלפון אמרת לי "אל תדאגי, אני אלמד אותך הכל, את תהיי אמא נהדרת". יכולתי לשמוע את החיוך שלך כשדיברנו על שמות. את השם לילד שלנו אני בוחרת עכשיו לבד. אני אפילו לא יודעת אם היית אוהב אותו, אני אפילו לא יודעת אם זה בכלל מעניין אותך. אחרי הכל הוא יישא גם את שם המשפחה שלך. לזוג אחד בעבודה נולד תינוק ראשון לפני שלושה שבועות. אני שומעת אותם מדברים על תורנויות קימה בלילה, שומעת אותו מספר על הלידה, שומעת אותה מבקשת ממנו שייתן לילד בקבוק, שיחליף חיתול... מקשיבה לבנות מסביב מספרות על הפעם הראשונה שהשאירו את התינוק החדש לבד עם הבעל. מקשיבה להן צוחקות אל מול חוסר האונים של הגברים, וחושבת לעצמי שאתה לא היית חסר אונים, לו רק היית רוצה להיות כאן, ואז אני נזכרת שאתה בעצם לא רוצה להיות כאן, ולי לא יהיה עם מי להתחלק בתורנויות קימה בלילה ומי שייתן לילד בקבוק כשאני עייפה מדי. אתה לא תספר לחברים בעבודה על הלידה, על התינוק שבוכה בלילות ומחזיק אותך ער. אתה תישן לילות שלמים ושלווים כשאני אקום להאכיל, להחליף, לחבק, לאהוב, את הילד שלנו, פרי אהבתנו הנשכחת, שנדמה כמו היתה רק חלום רחוק. ביום שני אני הולכת להירשם לקורס הכנה ללידה. האחות בטלפון שאלה אותי אם בן הזוג מצטרף. עניתי שלא. היא שאלה אם אמא תבוא איתי. עניתי שלא. היא שאלה אם חברה תלווה אותי. עניתי שלא. "זה בסדר", היא אמרה, "אפשר גם לבוא לבד". לבד. התינוק מתהפך ועושה לי גלים בתוך הבטן. הוא לא לבד. אני לא לבד. אנחנו משפחה. משפחה אחרת. משפחה בלי אבא.

יסמין43

New member
הי, סופה. כיף לראות/לשמוע אותך שוב.

אבל ראשית, אם את רוצה עוד קצת אקשן, תיכנסי גם לפורום "חד-הוריות מתוך בחירה". תמצאי שם עוד דיונים, נושאים ומשתתפות. (אולי אפילו קצת יותר מתאים למצב שלך, אם אף אחד לא יכעס עלי כאן שאני אומרת את זה.) שנית (וסליחה שאני דווקא מתחילה מהדברים היבשים יותר), מניסיוני כאן בארץ, כשאני אומרת לאנשים שאין אבא, הם לא עצובים, הם פשוט נבוכים מפליטת הפה שלהם או מחוסר הטאקט מצידם כביכול. להפך, אני מרגישה שאני צריכה לעודד אותם ולתת להם הרגשה של no harm done. ושלישית ורביעית וחמישית: קודם כל, היה נורא כיף ונעים ומעניין לקרוא את המכתב שלך. אבל אני מסכימה עם משהו שדבורי אמרה פעם: בכל זאת צריך מישהו. ואם אין אבא ושאר המשפחה רחוקה, תנסי בכל זאת שיהיה מסביבך מישהי שמצבך נוגע לה ולו משום שהיא נמצאת במצב דומה לשלך. הפורומים כאן באמת יכולים להוסיף ולתרום, אבל אני חושבת שכדאי שיהיה לך גם "פורום" כזה במציאות. אולי יש אצלכם קבוצות תמיכה לנשים חד-הוריות-מבחירה, לאו דווקא בשביל הקבוצה עצמה, אלא כדרך להכיר חברות חדשות? להכיל את הכל לבד-לבד, אבל לגמרי לבד... מה אני אגיד לך, זה באמת נשמע לי קשה. אולי אפילו קשה מדי. אל תסתגרי יותר מדי, ודווקא בתקופה כזאת. וגם אחר-כך, כשיש תינוק, נורא חשוב שיש עם מי לדבר. (אבל טוב, זו רק דעתי.) ומה אני אגיד לך, הכי בא לי לעשות לך מין קסם כזה כדי שתשכחי את האיש הזה שאיננו ותפסיקי לדבר איתו. נראה לי כמו כאב שכל-כך חבל שהוא חלק מהחבילה. כי החבילה הזאת של אם חד-הורית היא באמת חבילה נהדרת, אז בשביל מה צריך להוסיף לה את תבלין הנטישה? אי אפשר להוציא אותו? אבל כן, אני מבינה שזה חלק מהסיפור במקרה הזה. (אבל אני מוכנה להוסיף אותו לרשימת החיסול שלי, שבה מופיעים כל מי שמרגיז ומעצבן חברות שלי. אז אם תרצי...) בינתיים, תרגיש טוב, ותכתבי לעתים יותר קרובות, שלא נתייבש פה!

אני דווקא מציצה לשם לפעמים

ולא ממש מוצאת דברים להזדהות איתם. אני אולי יולדת את הילד הזה מתוך בחירה אבל לא בחרתי להיות אם חד הורית. זה לא מה שרציתי, זה כורח המציאות. אני לא כל כך מצליחה להזדהות עם מצבים שבהם אמהות מבוססות החליטו להביא ילד לעולם לבד. התוצאה אולי דומה אבל הלך הרוח שקובע את הכל שונה בתכלית. ואני דווקא חושבת שתבלין הנטישה הזה הוא הוא שיהפוך את החוויה לכל כך שונה וכל כך אחרת, גם עבורי וגם עבור התינוק. ובהקשר אליו, אני לא מדברת איתו. אני לא בקשר איתו כבר חודשים. לא יודעת אם הוא קיים בכלל. לפעמים יש לי הדחף לדבר איתו אבל אני יודעת שאין לזה טעם. אם היה רוצה הוא יודע איפה למצוא אותי. אם היה רוצה היה יודע שהילד שלו גדל כאן, אבל הוא לא רוצה. ובאשר להסתגרות שלי... בסביבה שלי יש המון משפחות ישראליות מאושרות עם אבא ואמא וילדים. לא כל כך קל למצוא כאן חברה שלא תזיק. כלומר פגשתי כמה אנשים אבל לרוב הדיבורים על זה רק מכאיבים ומפחידים יותר, אז אני מעדיפה לבד. לא הצלחתי למצוא כאן יותר מדי פעילויות בנושא אבל אני יודעת שב-JCC יש קבוצה לחד הוריים, שאני מתכוונת להצטרף אליה אחרי הלידה. ובינתיים, אני עובדת וטוב לי לבד עם עצמי והתינוק והחתולים. מקווה שעד הלידה אולי אני אמצא איזה חבר או חברה שיוכלו לפחות ללוות אותי בשעות הקשות - אבל גם אם לא זה לא נורא, אחרי הכל כולן יולדות וזה עובר ומה שנשאר אחר כך יותר חשוב מהכל. אני רצה למכולת לקנות לי מילקי ועיתון של שבת, איזה פינוק. נשיקות.

יסמין43

New member
הבהרות:

א. כשאמרתי "לדבר איתו" התכוונתי ל"לדבר איתו בלב", כפי שעשית במכתב הזה. לי אישית חבל שהכאב הזה מלווה אותך בתקופה שיכלה להיות כמעט מאה אחוז יפה ומאושרת. אבל אני מבינה שזה קצת בלתי נמנע. לי אישית היה סיפור אהבה כואב בגיל עשרים וחמש בערך, ולקח לי שנים להתאושש ממנו. בעצם עד היום אף אחד לא קיבל בליבי מקום כמו שהיה לבחור ההוא. ומבחינה עקרונית, הסיפור גם דומה כי הבטיח הרים וגבעות, ולא נתן אפילו גרגיר חול (אף-על-פי שלא היה נשוי, אלא סתם נמוג לו). למזלי, שמרתי מכתבים שלו, כדי שאדע שלא אני הייתי המופרעת בכל הסיפור. הוא אכן הבטיח לי את ההרים ואת הגבעות, ואני הייתי צעירה ותמימה והאמנתי. עוד לא ידעתי אז שיש אנשים שמבטיחים וגם מאמינים להבטחות של עצמם, אבל אחר-כך נוכחים שהם לא בדיוק התכוונו לזה. הם לא "רעים", הם סתם מחלקים "צ´קים בלי כיסוי". ב. אימהות מתוך בחירה הן לאו דווקא כאלה שהלכו ועשו את זה במודע. כשבחורה נכנסת להיריון, מוצאת את עצמה לבד ובכל זאת מחליטה לא להפיל, גם זו בחירה, לדעתי. בדיוק יש שם עכשיו שתיים שמאוד מתלבטות בנושא. אולי תוכלי להוסיף להן מהזווית שלך. ג. חתולים זה על הכיפק!

מסובך

כן, גם אני שמרתי מכתבים, ואימיילים, ותמונות, ומה לא. ומה לעשות, גם כל מילה שנאמרה חקוקה היטב בראשי, כל הבטחה וכל מגע וכל חיוך, לפעמים הייתי מעדיפה שזה יימחק אך ללא הצלחה. ולא, לא הייתי תמימה, רציתי מאוד להאמין, כי אהבתי עד עמקי נשמתי. אני לא בטוחה שזמן עבר זה הזמן הנכון אפילו. אני לא רוצה לחשוב על זה, אני לא רוצה לאהוב אותו. אני רק יודעת שכנראה לא אוהב אף אחד אחר כמוהו לעולם. מה לעשות, זה המחיר. אף פעם לא אמרתי או חשבתי שהוא אדם רע. רק אדם חלש שלא מסוגל להתמודד עם הבחירות של עצמו, ועם התוצאות. ואני אחרת, מה לעשות, אני לא מהבורחים ולא מהמתחמקים. אני מהמתמודדים. ואולי יום אחד גם הילד שלי יוכל ללמוד משהו מכל הסיפור הזה. משהו על אמא שלו, משהו על אבא שלו, משהו על עצמו. אני מקווה שעל אף הכאב המהול בהכל, הוא יגדל ילד מאושר.

דבורי

New member
סופה ../images/Emo24.gif

סופה, כפי שכבר נאמר לך: אולי לא בחרת להיות לבד, אבל בחרת לגדל את הילד הזה למרות שידעת שתעשי את זה לבד. זה מה שנקרא "חד הוריות מבחירה". כפי שכבר כתבתי לך בעבר, אני מאד מציעה לך להתקשר עם הארגון single mothers by choice. מייסדת הארגון Jane Mattes היא אם חד-הורית מבחירה לבן שהוא כבר בן 20, תולדה של מערכת יחסים שהתפוגגה במשך ההריון. יש לארגון קבוצות תמיכה, מפגשים, וכו´. כשהייתי בארה"ב לפני כשנתיים יחד עם אביחי נפגשתי עם כמה נשים מהארגון בניו יורק, גם באופן אישי וגם בארוחת צהריים משותפת שארגנו לכבודי. היה מאד יפה ומרגש, ויש שם כמה נשים מרשימות. יש שם אחוז נכבד של נשים יהודיות, וגם כמה נשים ישראליות לשעבר החיות עכשיו בארה"ב.

זה לא פיר

שאת יושבת משקיעה וכותבת את כל הרגש הנפלא הזה ואני אסתפק בתגובה בלי מילים. רק ב
אבל , את בטח יודעת שהכי חשוב זה שכל מה שישב לך על הצלעות והכאיב , יצא אל הכתוב , כאן , אותיות על גבי עולם. עולם וירטואלי שכל מה שהוא יכול לעשות למענך בחזרה , הוא להודות לך על המילים הנפלאות האלו. להודות לך שאת לפעמים מציבה מולנו (מולי בעיקר , נדמה לי ) מן מראה כזו שמזכירה לי את הנימים הפנימיים שלי. את המחשבות שלי ככה מידי פעם. סופה יקרה , אשראי שזכיתי ללוות את הסיפור שלך . את ההתלבטויות. את ההגיגים הכואבים והמאושרים. צעד אחר צעד. לכאוב איתך. לצחוק איתך. ובעיקר לראות שעל אף הכל טמון כאן בך אושר גדול. שיש לך את מלוא הקרדיט על ההליכים שאת נוקטת בשביל לזכות בו. ואכן , תזכי בו. אז בעצם , רק התכוונתי לתת
.

אין לי מילים

ואת יודעת שלא קל להשתיק אותי. אבל באמת שאין לי. מה שכולכם כאן עשיתם בשבילי, אי אפשר לתאר. עברתי בדיוק על ההודעות הישנות שלי, ולא הצלחתי להבין מי זאת שכתבה אותן, מי הילדה הזאת - שבורה ומנופצת, ואיך היא הפכה למה שאני רואה במראה כל בוקר. והרבה זה בזכותכם כאן, הרבה מאוד, אני לא יכולה לתאר כמה. וכל מה שכתוב, וימשיך להכתב את יודעת, זה רק עוד חלקים בסיפור שלנו, בסיפור של העולם. ויום אחד אני אראה את הכל לילד שיהיה שלי והוא יידע. ואת המילים האלה אני פשוט אנצור לנצח כי הן שינו את חיי, אני עומדת לקבל את המתנה הכי גדולה בעולם. תודה על הכל, לכולכם, באמת.

anati123

New member
תודה לך סופה

על ששיתפת אותנו בסיפורך... תגובה ראשונה לדבריך כתבתי בפורום חד הוריות מבחירה וכבר סיפרתי שם שגרמת לי לבכות כתינוקת לאחר חודשיים שלמים של יובש.. ההזדהות שלי לרגשות שלך כל כך מוחלטת שאני מרשה לעצמי לתת לך כיוון מחשבה חיובי יותר לאהבה שאת עדיין מרגישה לאותו גבר: לא חשובה כל כך ההחלטה של בן זוגך לגבי גידול הילד, הרי כבר החלטת להביאו לעולם ולאהוב אותו ללא סייג. חישבי על זה שתוכלי לספר לילד שלך שהוא בא מתוך אהבה גדולה. לפעמים אני חושבת שמבחינה פסיכולוגית לילדים שלנו העובדה הזו תהיה חשובה יותר מאשר לילד שנולד לתוך משפחה נורמטיבית שבה אין סימני שאלה לגבי הרצון של הוריו להביאו לעולם.... (לפחות ככה אני רוצה להאמין) אני מקווה שדברי ברורים (נראה לי שהמחשבות הסתבכו לי קצת...) חוץ מזה, לא כל כך ברור לי מדוע בחרת להתחיל חיים חדשים בארץ כה רחוקה (וזה גם לא חשוב כמובן), אבל תזכרי שתמיד יש לך לאן לחזור. הבנתי שיש לך פה משפחה תומכת.. ומהניסיון שלי זה הדבר החשוב ביותר במצבינו (אני בשבוע 16).
ושה-
תזרח בחייך תמיד !

הי ענת

עוד לא הלכתי לבדוק את התגובה בפורום השני אבל אני אבדוק גם שם. בינתיים רק רציתי לומר לך כמה דברים. את לא מכירה אותי אבל אני כותבת כאן ממש מתחילת ההריון. הפורום הזה עבר איתי את כל העליות והמורדות וההתלבטויות ומה לא, ובזכות האנשים הנפלאים כאן התגברתי על המשבר הקשה והרמתי את עצמי והיום אני עומדת על הרגליים ובמצב מצויין. לגבי האהבה שלי אליו, אם תחפשי קצת אחורה בהודעות שלי תראי שם בדיוק את מה שאת כותבת כאן. הילד שלי יידע שהוא נוצא ובא לעולם מתוך אהבה גדולה. אין שום דבר אחר בעולם שיותר חשוב מזה. כשעשינו אותו שנינו רצינו בו, מה שהכריחה המציאות אולי הם דברים אחרים אבל אין שום ספק שהילד הזה נוצר מאהבה וזה גם מה שהוא ידע כשיגדל. לגבי החיים החדשים, לא בחרתי להתחיל אותם כאן. אני נמצאת בארה"ב כבר ארבע שנים, ובחרתי להישאר כאן משיקולים של עצמאות כלכלית ונפשית, ובדיוק לאור העובדה שהמשפחה שלי בארץ היא רחוקה מלהיות תומכת, העדפתי להשאר כאן בלי ההשפעות ההרסניות של נוכחותם. יש לזה המון פלוסים ומינוסים אבל זה מה שבחרתי ואני שלמה עם הבחירה. מה שכן, מצאתי עבודה רחוק מאיפה שגרתי ולכן הייתי צריכה לעבור למדינה אחרת, ארבע שעות נסיעה מכל החברים שלי, ולאט לאט גם כאן אני מתחילה להתמקם ולהכיר אנשים. אז זהו בקצרה הסיפור. תודה על תגובתך ואני מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם. בעוד חודש ושבוע בערך את תתחילי להרגיש את התינוק שלך זז וזה ישנה ה-כ-ל.

anati123

New member
כל אחת והסיפור שלה

ולמרות זאת כל הסיפורים מחזקים אותי וגורמים לי להרגיש שההחלטה שקיבלתי, להמשיך את ההרין, היתה נכונה. כאשר חברים ששמעו על ההחלטה שלי ללדת לבד טענו שאני אמיצה לא הרגשתי כך. אבל כשאני קוראת את הסיפור שלך ושל נוספות בשני הפורומים הנ"ל אני מבינה שיש פה אלמנט של אומץ.. בכל מקרה, החיים נמשכים וצרך לקבל אותם כמו שהם עם הרבה אהבה ואופטימיות. בנתיים, שיעבר לך המשך ההריון בקלות ובהצלחה בדרכך החדשה !

רוממה

New member
הפסקתי לקרוא באמצע

הדמעות הסתירו לי את המסך. אני אמשיך אחר כך. מה שכן אני חייבת לומר לך שאת אמיצה ושכל הכבוד לך. כל הכבוד על כך שכבר שלושה חודשים את לא בקשר איתו. לא שלושה חודשים של שיגרה, אלא שלושה חודשים (ויותר) של תהליכים חדשים. תהליכים מרגשים שקשה מאד להכיל אותם לבד. אז אל תכילי אותם לבד. בישיבה, כשהבנת שזו הפעם הראשונה שבנך מאותת לך מבפנים - היית לדעתי צריכה לעצור הכל ולומר לכולם, לשתף. אני בטוחה שכולם היו שמחים בשמחתך וכך אולי היית קצת פחות לבד. טוב, אני אחזור לקרוא את מנהטן מהעיניים שלך. חיזקי ואמצי. אגב, לכל מי שתהה, אני עדיין ´רבע הורית´ ומקבלת בשמחה את הילדות של בן הזוג שלי, רק פתאום לא בא לי על הניק הזה. התגובה הרגשית שלי למה שסופה כתבה היה שלי ובלי קשר ל´רבע´

רוממה יקרה

התגובה שלך ריגשה אותי. אני מרגישה מחוזקת מכל תגובה כזאת, אנשים שחושבים שאני אמיצה גורמים לי להסתכל על דברים אחרת. לפעמים אני חושבת שאני בעצם פחדנית וחלשה נורא. וכן, יש ימים שלא להיות בקשר איתו זה הדבר הכי קשה שאני עושה. יש ימים שאני בכלל לא חושבת עליו. רק לאחרונה הוא חזר לי למחשבות כאילו מעולם לא עזב, וזה מאוד קשה. לאחרונה אני גם מוצאת שאני מתבודדת ומסתגרת ומעדיפה להיות לבד עם עצמי מאשר לשתף אנשים ולהיות חברותית. לא יודעת למה, אולי אני מעדיפה לא להיקשר ולא להתאכזב... כל כך הרבה אנשים אכזבו אותי בחודשים האחרונים... בכל מקרה, תודה.

יסמין43

New member
סופה, רק סימן שאלה אחד קטן (גדול).

את כותבת "הילד שלי יידע שהוא נוצר ובא לעולם מתוך אהבה גדולה. אין שום דבר אחר בעולם שיותר חשוב מזה". ואני אישית לא מסתדרת עם המשפט הזה. אני יודעת שאני מסתכנת בכך שכולם יסתערו עלי בחמת זעם, אבל אני בכל זאת אומרת את זה, עכשיו, עוד לפני שאמרת משהו לילד: לדעתי, מה שחשוב לילד הוא לדעת שהוא גדל במשפחה שכל החברים בה אוהבים אותו. ובמשפחה שלכם, החברה היחידה לעת עתה תהיה את בלבד. וחשוב מאוד שהוא יידע שאת אוהבת אותו (כמובן, כמובן). אבל מה היו בדיוק נסיבות ההפריה, אני לא כל-כך חושבת שזה חשוב לילד. ומכיוון שהאב לא יהיה חלק מהמשפחה שלכם, הייתי מאוד ממליצה לשים אותו בצד. אני יודעת שזה נורא קשה לך, כי הגבר הזה הוא עדיין לא "בצד" מבחינתך, מבחינת מה שקורה בלב שלך. אבל אני חושבת שהתהליך הכי בריא בשביל שניכם (בשביל הילד ובשבילך) יהיה לעבוד על כך בחודשים הקרובים, ולהוציא את הגבר הזה מהמשוואה. כי אחרת, פשוט תנחילי לילד שלך את האהבה הנכזבת, את הפגיעה, את כאב הנטישה וכולי. אני לא חושבת שלילד משנה כל-כך אם במהלך ההפריה הייתה אהבה או לא. מה שמשנה לו הוא מי אוהב אותו מרגע לידתו. ומי שלא יהיה שם מרגע לידתו ואילך, מוטב גם שלא יהיה חלק מעולמו הרגשי של הילד הזה. אז הייתי ממליצה להשליט את ההיגיון על הרגש, ולבשל לילד הסבר שיוכל לקלוט, כגון: "היה לי בן-זוג, אך לאחר שנכנסתי להיריון החלטנו שלא נוכל להמשיך לחיות ביחד (מסיבות שונות). לא רציתי לוותר עליך בשום אופן, ולכן החלטתי שנהיה משפחה חד-הורית." זהו. הסבר פשוט, נקי, בלי מטענים מהעבר, דף חדש.

יסמין, הוצאת לי את כל המילים מהפה

נשאר לי רק להוסיף: חזקי ואמצי סופה. אני עוקבת אחרי הסיפור המרגש שלך מההתחלה ואני מרגישה שעברת דרך ארוכה (הסופה קצת שככה...) בהצלחה ותמשיכי לעדכן.

לא מסכימה איתך

אני חושבת שהחלק של אבא שלו בסיפור, החלק של האהבה שלנו, החלק הרגשי ולא הסיפור הקר והפשוט, הם חלקים חשובים מאוד באיזה אדם שהילד שלי יגדל להיות. אין ספק שהכי חשוב זו האהבה שהוא יקבל לאחר שיוולד - אבל אני בהחלט לא מסכימה עם להוציא את קיומו של אביו מהתמונה, על אף שהוא החליט שלא להיות בה, הוא יהיה חלק ממנה לעולם.

למעלה