משפחה אוסלנד Auslander Ausla(e)nder

משפחה אוסלנד Auslander Ausla(e)nder

הורים - מרים ואברהם. הילדים - * דוד (החליף שם משפחה ל-אביאל) - עלה לארץ, נפטר 1983. * רוזי - עלתה לארץ, (נפטרה, לא ידועה שנה). * חוה לב (1914) - עלתה לארץ (נפטרה, לא ידועה שנה). * יצחק - כנראה עלה לארץ ?????? * רבקה?? - ורשה - נספתה בשואה. * שולם - רופא שיניים? * ?? - שחקן (המציא שלג מלאכותי). רציתי למצוא מה עלה בגורלם של אלה שלא עלו לארץ. ** חיפשתי ב"יד ושם" - לא מצאתי. ** חיפשתי ב-jewishgen ולא מצאתי. איך אפשר להמשיך ולחפש, יש כיוונים אחרים? אולי אני לא יודעת לחפש....?

כמה שאלות והבהרות

שלום, מיכאלה
אני יודע שהעלית את השאלה לפני ימים ספורים ושאת מנסה כעת לעשות "תיקון" ו"ללכת לפי הכללים". אני מודה שהודעתך זו ברורה הרבה יותר מן הקודמת, אך עדיין יש כמה דברים לא ברורים:
מדוע השמטת את הרי"ש מן הרישא של שם המשפחה בעברית? האם הדבר נעשה במודע?
מהיכן המשפחה? האם מן העיירה המופיעה בחתימתך - דנציג?
היכן בדיוק ב - JG כבר חיפשת? מדובר באתר ענק, ולכל אחד מחלקיו מנוע חיפוש נפרד...
אילו מן הילדים של מרים ואברהם הם "אבודים" בעינייך? מה אומרים הסיפורים המשפחתיים אודותם? האם מיצית את השגת המידע מכל הצאצאים ה"לא אבודים"? זהו לכעת (אולי מחר יהיו עוד...), ארנון

תשובות:

שם המשפחה אכן אוסלנדר (עם ר') שלא יודעת איך נשמטה.
המשפחה נולדה בפולין (לא ידועה עיר) ועברה לדנציג (גנסק היום) ומשם עלו לארץ.
חיפשתי בכמה מקומות ב-JG, באחד הגעתי לאנשים אחרים שמחפשים את השם הזה, אבל אף אחד לא נראה לי קרוב או מתאים, ועדיין לא פניתי לאף אחד. וחיפשתי ב- JewishGen Family Finder (JGFF) (קשה לי עם --הרבה-- אנגלית. קשה לקרוא ולהבין מה לעשות).
הילדים האבודים - הם אלו שלא הגיעו לארץ, מהרביעי (יצחק) ולמטה. סבתי אמרה משפט שאני לא מבינה "שההורים ולולק (אולי לוליק) ברחו והגיעו לאחות הנשואה בוורשה ושם הגרמנים לקחו את כולם". קשה לבין משהו מסבתי היא אישה בת 92......

ולגבי החיפוש ב"היכל השמות"

נדמה לי שלא מיצית את החיפוש שם. הנה הדף שמתעד, ככל הנראה, את רבקה שלך, בתם של מרים ואברהם. האם ראית אותו? ראי שם דפים נוספים של אותו המעיד. ארנון

ארנון, ראיתי את הדף הזה

וברשימה של האחים של סבי ז"ל סימנתי בהתחלה "אחות" (אחות של סבא שלא ידעו את שמה). וכשמצאתי את הדף הכיתוב השתנה ל- "רבקה?? ". איני בטוחה שאלה אכן קרובי משפחתי. המדווח שם הגיס דיווח לפני יותר מחמישים שנה, אולי הוא לא בין החיים, צריך למצוא את ילדיו..... זאת נקודה שכתבתי לי לפעול בענין.

bilen

New member
יש כאן 2 "חטאים" שאסור לחוקר לעשות

ראשית: אסור בתכלית האיסור לרשום חשדות/הערכות כעובדות, בלי הסבר, עם או בלי סימני שאלה. צריכה היית לכתוב בדיוק מה שכתבת עכשיו. שכבר חיפשתם בדפי-העד ומצאתם מישהי כזו ואת מסמנת אותה כ"חשודה". שנית: חוקר לא מחכה אפילו יום אחרי שמוצא דף-עד כזה. אני מאוד התרגשתי בשבילך אתמול כשראיתי את הדף שארנון מצא לך. הוא נראה מאוד מתאים למה שאת מחפשת. מי שרוצה לעסוק בתחום הזה ולקדם את הנושאים שמחפש, לא יכול להרשות לעצמו להיות קטן-אמונה ולחשוש להתמודד עם מידע שמצא. יכולה להגיד לך מתוך נסיון שלי עם דפי-עד ונסיון רב של אחרים בארץ ובעולם, שלוקח לפעמים פחות משעה כדי למצוא אדם שמילא טופס בשנת 1955. הרבה מאוד מניצולי השואה נשארו לגור באותו ישוב, או שניתן למצוא את בניהם, בעיקר במקרה כמו זה שהשם הוא לא לוי או כהן. אם לא תתחילי ותנסי, איך תדעי ?? בהצלחה!

מצטרף ל"נזיפה"... יצירת קשר עם

דוד צדר או צאצאיו היא צעד הכרחי, ולשיטתי - יש לעשותו מיד. גם לגבי המצאת השלג המלאכותי - קיבלת כאן קצות חוט לפני מספר ימים, אך לא אמרת לנו מה עשית איתם. גם זהו כיוון שנראה לי כי אפשר להתקדם בו. גם ב - JewishGen יש כמה אזכורים של השם (למשל ב - JGFF ובארכיון רשימות התפוצה ואולי בעוד מקומות), והיחידה שיכולה לדעת אם הם רלוונטיים עבורך - זו את. נראה, אם כן, כי יש לך כמה כיוונים להתחיל בהם, ולכן אמירה בסגנון "איני יודעת כלום" היא כרגע ממש לא במקומה. ארנון

לא מצאתי בבזק אחד בשם דוד צדר

ועוד לא הבנתי מה הקשר המשפחתי שלו, כך שאפילו אם אתקשר לצאצאיו, לא אדע להסביר מה הקשר שלו. ואיך בדיוק אמצא את צאצאיו? אתקשר לכל אחד ששם משפחתו צדר במדינה ואשאל "האם אתה הבן של דוד צדר שכתב דף עד ביד ושם?"

ט א

New member
יתכן שדף העד שגוי

אמנם מדובר ברבקה אוסלנדר שנישאה לצדר, אך שמות ההורים שמופיעים הם שמות הורי הבעל - אחיו של מוסר העדות. קשה להאמין שמדובר בצירוף מקרים וגם הורי האשה נקראו אברהם ואסתר-מרים. מאידך מעניין לראות שגם משפחת צדר קשורה לדנציג.

ט א

New member
דפי העד האחרים שנמסרו

ע"י דוד צדר - הוריו היו אברהם ומרים אסתר. לי נדמה שממלא דף העד רשם בטעות את הורי ממלא דף העד.

dashar

New member
מיכאלה מהמרכז - כמה הצעות

שאולי כבר ניסית אתן: 1.אתר חברת קדישא ת"א בלינק אינני יודעת אם משפחתך התגוררה באיזור המרכז, בכל מקרה אם כן יש באתר מנוע חיפוש מעולה, שיכול לתת לך, שנות פטירה ולידה, שם האב, לעיתים קרובות אפשר לשער את שם בן הזוג (לפעמים הם קבורים אחד ליד השני) יש משפחות שיש להם ממש חלקות שלמות שכל בני המשפחה קבורים בהם. 2.להריץ חיפוש פשוט בגוגל של שמות המשפחה שאת יודעת אותם, ולנסות, מתוך ההודעות שעולות, להתחקות אחר בני המשפחה, ה"צעירים יותר" זה הרבה עבודה שחורה אבל לפעמים מועילה. 3.בדקי את כתובות המגורים של המעידים בדפי ההנחצה, לפעמים, דורות ההמשך מחזיקים בדירה, שווה לחפש ב 144 ולנסות לראות מה את מעלה בחקתך. 4. חוזרת עוד פעם לגוגל: אם מקלידים את שם המשפחה בלועזית + המילה family לעיתים אפשר להגיע למישהו שכבר חוקר/חקר את המשפחה והעלה נתונים לאינטרנט. גם עבודה שחורה, אבל ללפעמים פורייה. 5. אנגלית קשה שפה, אבל שווה להתגבר בעיקר כי המון חומר נמצא באנגלית, וגם: תראי שיש אוצר מילים שחוזר על עצמו בתחום, כמו בהרבה תחומים, מהניסיון שלי ככל שמתעקשים, זה הולך יותר בקלות! 6. שיחקת אותה!!! שלא נשברת. שירה

dashar

New member
אה... ועוד משהו קטנטן

לפעמים שמות המשפחה מופיעים בכיתוב שונה, למשל: בדף שארנון העלה המעיד כותב בלועזית: CEDER בעוד שזה יכול להיות גם TZEDER

2003simba

New member
הייתי מנסה גם ב- 144

מכין רשימה של כל האוסלנדר בארץ ולאט לאט מתקשר אליהם אחד אחרי השני ובעניין איות השם - למדתי במשך הזמן שאיות משתנה ממקום למקום לפעמים אפילו באותו המסמך ולכן לא צריך "להתרשם" מאיות שונה - להיפך- לחפש בכל צורות האיות האפשריות

Ohle74

New member
אילו פרטים יש לך על חוה לב?

יתכן שהיא קרובת משפחתי.

zogu

New member
משפחת לב

בקבוץ יגור יש משפחת לב....שווה לבדוק, (עדיין מתגוררים שם בני המשפחה)

Ohle74

New member
../images/Emo51.gif...

כשיהיו לי עוד פרטים על הלבים שלי אולי אפנה.

למעלה