משעשע

אתה מתבלבל...

אני ל אמדבר על כל הבלאגן ששוטף את האיזור בשנים האחרונות- מלחמות אזרחים, איידס, רעב. אני מדבר על תחילת המאה והשליטה הבלגית באיזור.

הגינגי

New member
מספרים ביחס לתקופה ההיא

לא אני ולא אתה נוכל להשיג, מכיוון שעמוק בג'ונגלים לא תועדו הדברים אז. אבל אני יכול להבטיחלך שלא בוצע על ידי הבלגים רצח עם שיטתי ואדאולוגי, אלא ניצול של כח עבודה זול ושל עם מדוכא, שזה הרבה יותר טוב, יחסית.

צודק בהחלט...

לא היה מניע אידיאולוגי להשמדה הזאת, ואני לא חושב שניתנה איזושהי הוראה עליונה. זה פשוט מאוד- חיסלו אנשים על ימין ועל שמאל בלי כל קשר לדרגים העליונים. לכן השימוש שלי במילה שואה היה בהחלט חריף ואני מנתצל. אבל אני עדיין עומד על כך- מי שביצע רצח עם גם אם לא ממניע אידיאולוגי, צריך קודם לתקן את החברה שלו ורק אח"כ להתלונן על ישראל.

הגינגי

New member
איך אתה יודע שהם לא תיקנו?

הרי עבר מאז די הרבה זמן, מאה שלמה. ולפי מה שאני וראה היום הבלגים בחמישים שנים האחרונות לא ביצאו פשעים שאפילו מתקרבים לזה לכן אנילא מבין את הטענה שלך.

מ.ש.ל.

ב-ד-י-ו-ק... כשסבא וסבתא שלך נהרגים - זו שואה. כשסבא וסבתא של מישהו אחר נהרגים - זה מקרה מצער. הדבר היחיד ששונה מהותית בין הרציחות ההמוניות (של העם היהודי תחת שלטון הנאצים, ושל עמים אחרים בהזדמנויות אחרות) - הוא בעיקר שבאחד מדובר בנו, ובשאר מדובר בהם. זה הכל. ואתה בדבריך, ניסחת את זה בצורה הכי קולעת שיכולה להיות. תודה.

Princess Grace

New member
אימפריאליזם!!!!!

נשבעת לכם, זה הגורם לכל המלחמות בעולם. אנשים לא התגברו על שגעון הגדלות של כמה מצביאים אימפריאליסטים שהחליטו להשתלט על העולם. שכל מדינה תקבל שטח פורפורציונלי לכלל אזרחיה ושיהיה כבר שקט בעולם המשוגע הזה. אף אחד לא יכול להטיף לנו מוסר, זה צריך לבוא מתוך העם, כשהוא רואה, שחיילים ישראלים ויהודים בכל רמ"ח איבריהם מתנגדים לשרת בצה"ל במחאה על המעשים שנעשים בתחומי יש"ע לדעתי, זה צריך להדליק לנו נורה אדומה מאוד מאוד מאוד מאוד גדולה מעל הראש!!!! כי אנחנו לא גדלנו כהיפים עם סקס חופשי וסמים....Make love not war, עובדה שזה לא הגיע אלינו בכלל, מרוב שהיינו עסוקים פה עד מעל הראש במלמחמות, אנחנו גדלנו על מלחמות, ועל פטריוטיות, אנחנו לאומיים! אפשר להגיד שכמה קבוצות בתוכנו לאומניות, אנחנו משרתים בצבא בגאווה, ואם יש בתוכנו קבוצה שהולכת וגדלה של צעירים, שלא מוכנה לשרת בצבא, מתוך מניעים אידאליסטיים, באמת צריך לעצור לחשוב רגע. אולי מה שאנחנו עושים, אולי מה שקבוצות מתוכנו עושות, הוא לא מוסרי?

את צודקת.

נמאס מזה והשילטון צריך להסיק מזה מסקנות. אני בעצמי לא אסכים לשרת ביש"ע אם השטחים עדיין יהיו "שייכים" לנו.

טעות גורלית ../images/Emo31.gif../images/Emo129.gif../images/Emo129.gif

משתי סיבות עיקריות: 1) אם אתה ושאר יפי הנפש/השמאלנים/ המצפוניים/אנשי-המוסר - יסרבו להתגייס, הם ישאירו את השטח לכל השאר... לימניים, לגזענים, לאלימים ולתוקפנים. מצבם של הפלשתינים לא ייטב. אני מעדיף לראות במחסומים ובמעצרים עוד איש מרצ מאשר עוד איש חירות. 2) אחת הסיבות שאני חושב שטעינו טעות כל-כך מרה ואסטרטגית בעניין השטחים - היא שחישקנו את עצמנו בצורה כזו, שעכשיו גם אם לא נרצה להיות שם - זה כבר בלתי-אפשרי לקום וללכת. הדברים לא פשוטים וחדים כמו שהיינו רוצים שהם יהיו. גם אם ה"שלטון" שאתה מדבר עליו, יסיק מסקנות - אי-אפשר מחר בבוקר לקום ולצאת. התוצאות יהיו הרות אסון - ויביאו למספר קורבנות שעוד לא ראינו (בעיקר בצד הפלשתיני). לא הכל הציבור יודע. רב הנסתר על הגלוי בעניין הזה. זו שגיאה גדולה מאוד להגיע למסקנות כל-כך חדות, ממידע כל-כך חסר.

אני לא רוצה להיות חלק מדיכוי העם

הפלסטיני. אני מבין מה שאתה אומר אבל אני פשוט לא יכול לעשות את זה. אני לא רוצה להיות מושפל באיזו התנחלות לא חוקית על עם מלא אמריקנים וצרפתים שהכניסו להם שטויות לראש, אני לא רוצה להשפיל פלסטינים במחסומים.

../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

מה שאתה אולי לא מבין זה - שעצם זה שההתנגדות הפסיבית שלך - העובדה שאתה לא עומד במחסומים, היא למעשה זו שגורמת לדיכוי העם. אם אתה, בוא נניח - כן תתגייס. לחי"ר. תצא לקצונה. ותהיה מפקד של מחסום - יהיה לך את הכוח לשנות. אתה תדאג לזה שפלסטינים לא יושפלו. אתה תהיה הקול שיפחית את הסבל ואת דיכוי העם. העובדה שאתה נשאר בבית - מפקירה את הפלסטינים לידיים מדכות. לידיים משפילות. העובדה שאתה נשאר בבית לא מורידה ממך את האשם. להפך.

צה"ל הולך ימינה וימינה

הקצונה הגבוהה עדיין נשלטת ע"י השמאל הישראלי, אבל בדרגים שממונים על השטח, הימין השתלט לחלוטין על הקצונה. לכן לפי דעתי חשוב דווקא שקצינים עם חוש להומניות ייקחו עמדות מפתח בתפקידים קרביים.

הגינגי

New member
זה שטויות במיץ

אי אפשר לשנת את הדברים מבפנים. זאת גישה שלא מתחשבת בטבעו של האדם. בעומק השטח כאשר אתה נמצא בסכנה מתמדת וכאשר החיים שלך תלויים בחברך וממולך עומד אויב ללא רחמים, אז אתה לא יכול להתחיל לחשוב על עניינים פוליטיים או הומנטראיים.

אל תספר לי שזה שטויות במיץ...

אודה ואתוודה- אבא שלי הוא קצין בצבא קבע בדרגת אלוף-משנה. מהיכרות טובה עם קצינים מחטיבות שונות בשלוש השנים האחרונות, אני יכול להגיד לך שישנם שיקולים הומניטריים שאנשים מסויימים רואים בהם גורם בזמן הלחימה- ויש כאלה שלא מתייחסים אליהם. אם אתה חושב שאין הבדל בין הנוכחות של קצין בעל השקפת עולם כזו במחסום לבין נוכחות של קצין עם השקפת עולם שונה במחסום, אני חייב לבשר לך- מבחינת הפלשתיני שצריך לעבור, יש הבדל עצום.

אתה מוכן להרחיב על...

האמריקאים והצרפתים שהכניסו להם שטויות בראש? ואם אתה לא רוצה שהפלשתינים יושפלו במחסומים, מדוע אתה מפקיר אותם לידי אנשי הימין?

Deathatred

New member
אני מוחה

השפלת פלשתינים במחסום לא נעשית על רקע אידיאולוגיה ימנית, אלא על רקע שיעמום ותסכול של צעירים בני 18-21.

ודאי שאי אפשר לקום ישר וללכת

ועוד יותר מזה, בעיני אי אפשר להקים ישירות מדינה ישראלית אוטונומית. בעיני צריך להתחיל מפרלמנט משותף של מספר שוה של ישראלים ופלשתינים (כמובן לאחר שתתפנה כל ההתישבות היהודית-ישראלית בשטחים), פשוט כי אי אפשר להפוך משטר לדמוקרטי ביום אחד,ללא כל התערבות או רפורמה. לזרוק אותם סתם ככה לבד,זה מעשה שבבירור יביא משטר חדש שיעלה בדרך לא דמוקרטית (רוב הסיכויים). כמו שהעם העיראקי לא יכול לפתע פתאום להחליף את סאדאם במשטר דמוקרטי,פשוט כי הם לא מוכנים להחלפת משטר עד כדי כך פתאומית. רפורמה בחינוך,היא הצעד הראשון המחייב,בשני המקרים. טלטול (וסליחה שסטיתי מנושא השרשור)

למעלה