משעשע

Katanya

New member
משעשע../images/Emo6.gif

היום נקבע (אני חושב שזה סופי) שאם שרון יבקר בבלגיה אחרי שהוא לא יהיה ראש ממשלה.. הוא יואשם לא פחות מאשר ברצח עם. לצחוק?לבכות? די טימטום... מה אתם אומרים הוא יחלוק תא עם מילוסוביץ' ?

מלחמת לבנון, הקמת התנחלויות,

הטבח בסברה ושתילה, עלה להר הבית וכך נטל את חלקו באינתיפדת אל-אקצע.

בוא נראה

הקמת התנחלויות- אם כך, אני מניח שהיית תומך בלהעמיד לדין בינלאומי גם את יצחק רבין ז"ל, לא? מלחמת לבנון- האם מלחמת לבנון הייתה פשע? מאז עברו 21 שנים ועוד מספר מדינות פלשו לשטח לא להן. האם את שרי הבטחון של כולן העמידו לדין? ואגב, על פשעיו במלחמת לבנון שרון עמד לדין והורשע ונענש בישראל. הטבח בסברה ושתילה- מקובל, אבל אתה צריך לזכור ששרון לא נתן הוראה לבצע טבח. הוא אכן עשה שם מעשה שלא ייעשה ועל כך אפשר להעמידו לדין, אבל למה דווקא הבלגים? שרון שילם על כך בישראל כאשר הומלץ שלא יכול לתפקד כשר בטחון יותר. העלייה להר הבית- סליחה, ממתי עלייה של אדם להר הבית היא פשע בינלאומי? זה היה מעשה מטופש אבל לא פשע מלחמה או פשע נגד האנושות. חלקו באינתיפאדת אל אקצה- אז אתה תומך להעמיד גם את ברק ופרס בבית הדין בבלגיה, לא? אני לא מנקה את שרון מאשמה, אבל אני חושב שאתה בולע כל פיפס של ארגוני השמאל הקיצוני בארץ ובעולם. יש בדבריהם אמת, אבל יש גם עיוותים קלים והגזמות...

Alexco

New member
דעתי

התנחלויות - מסכים עם אמיר. מלחמת לבנון - העניין הוא לא סתם פלישה לשטח לא לנו. כבשנו את ביירות והתנהגנו שם בצורה מאוד שנויה במחלוקת. שרון מעולם לא הועמד לדין. הייתה נגדו וועדת חקירה ממשלתית. תבדיל. הטבח בסברא ושתילא - ממש נחמד מצד שרון שהוא גם לא נתן הוראה לבצע את הטבח. עוד מעט גם ניתן לו צל"ש שהוא לא שלח את תושבי ביירות למשרפות. למה דווקא הבלגים? למה לא? שרון שילם על כך בישראל כי הוא לא יכול להיות שר בטחון יותר? אני משפשף את עיניי פעם אחר פעם ועדיין המשפט הזה כתוב פה. תמוה ביותר. הוא ראש הממשלה שלך וחושל על המפלגה שגודלה שליש מהפרלמנט!!!!!!!! העלייה להר הבית - מסכים עם אמיר.

ועדת כהאן, סברה ושתילה...

פשעי מלחמה, שרון וירקות אחרות. ועדת כהאן בין היתר בדקה אפשרות להעמדה לדין של שרון, מסקנותיה היו כי שרון אינו פושע מלחמה, אבל הוא חטא בכך שלא צפה שהטבח אמור להתרחש (היה מידע מודיעיני שהעלה השערות כאלו, ואף יש טענה כי בזמן הטבח הגיעו אליו ידיעות לגבי ההתרחשות שלו בזמן ההתרחשות) ולא עצר אותו. ועדת כהאן החליטה כי אין להעמידו לדין אבל הדיחה אותו מתפקידו וקבעה שלא יוכל לשרת בתפקידים בטחוניים דומים לתקופה של כמה וכמה שנים. הרי מדובר כאן באבסורד, ישראל היא דמוקרטיה שיש לה מנגנוני פיקוח ורשות שופטת עצמאית שהחליטה מה שהחליטה. כל הרעיון של בית הדין הבינ"ל הוא פיקוח על מדינות דיקטטוריות.

הגינגי

New member
תיקון חשוב

בליגה לא מתיימרת להיות בית הדין הבינלאומי ולכן חוקיו לא חלים עליה, העניין הוא שהוגשה תביעה נגד שרון על ידי נפגעי הטבח בסברה ושתילה ועל כן, לפי החוק הבלגי אין ברירה אלא לשפוט אותו. בית הדין הבינלאומי הוא בהאג (הולנד). בנוסף אתה טוען שהרעיון של בית הדין הבינלאומי הוא לפקח על מדינות דיקטטורליות, לא כך הדבר. תפקידו להעמיד לדין פושעים בעבירות רצח עם ופשעי מלחמה לא משנה מה מקורן. ואיך בכלל בית הדין צריך להחליט מי דיקטטורה ומי דמוקרטיה מבלי לשפוט את הנושא כמו שבית משפט חייב?

אני חושב שמשפחות פלסטיניות

שחיות בבלגיה תבעו את שרון על פשעי מלחמה. או שזאת הייתה תביעה אחרת...

אז ככה...

בכל מקרה חריג שקרה בשנים האחרונות בישראל שכלל לקיחת חיי אדם נפתחה ועדת חקירה (כפר קאסם, יום הכיפורים, סברה ושתילה, מהומות אוקטובר וכדו') היא למעשה בחנה את הצורך בהעמדה לדין והחליטה אם להעמיד לדין או לא... זה מה שמתרחש בדמוקרטיות נאורות, יש עקרון הפרדת רשויות, והן דואגות לפקח אחת על השניה... בית הדין הבינ"ל הוא אכן כמו שהגדרת להעמיד לדין פושעים בעבירות רצח עם ופשעי מלחמה... בפועל, ההיסטוריה שאני מכיר לא מראה על מדינה דמוקרטית שבה התרחשו דברים כאלו (תתאים את חוקי המלחמה לתאריך הרלוונטי בו הם נכתבו). נוסף לכך, דמיין לעצמך שאכן יהיה מפקד צבאי, רה"מ או מישהו במדינה דמוקרטית שיתן פקודה לטבוח \ לרצוח וכו'... מה יקרה? מהרגע שהדבר יתרחש תקום ועדת חקירה והאדם יועמד לדין. הדין איתו מוצה. לעומת זאת, נניח ומחר סדאם יחליט לרצוח כמה כורדים (מקרה היפוטתי
) האם מישהו יעיר לו על זה בכלל? האם מישהו ידאג להביא אותו למשפט? לא. אבל אם מדינה דמוקרטית תתפוס אותו הוא יועמד לבית דין בינ"ל. בגלל זה לטעמי בית הדין הבינ"ל הופך להיות מיותר אל מול מדינות דמוקרטיות. החוק הבלגי הוא מטופש ויהיר, הלאום הבלגי (אשר נמצא בתהליך גיבוש הזהות שלו) רואה את עצמו כלאום אשר תפקידו להיות המצפן של העולם. אבל המצפן כנראה לא מאוד מכוייל אם דיקטטור רוצח וטרוריסט כמו ערפאת שמעולם לא עמד מול שום ועדת חקירה או איזשהו גוף שופט לא מועמד לדין על אף שיש הרבה על מה כולל הוראה לרצוח כמה מאות אזרחים בשנתיים האחרונות. ושרון וקציני צבא (במיל') ישראלים מועמדים לדין על מעשים שלא ביצעו (לא צפו ומנעו טבח) לפני 20 שנה... גם כסוגייה משפטית בסיסית אין להעמיד את שרון לדין כשם שאין לשפוט אף אדם על אותו מעשה פעמיים... שרון כבר נשפט על עניין סברה ושתילה. על בלגיה להתעסק בעניינה שלה כי אחרת היא מהר מאוד תגרום לכל מערכת המשפט הבינ"ל ומערכת המשפט האישית שלה להפוך למוקצה מחמת מיאוס ואז כשבאמת יצטרכו להשתמש בה לא נוכל...

הגינגי

New member
הסיפור של בלגיה

החוק הבלגי דווקא נוסח מסיבות הומניות. לפני מספר שנים (תחילת שנות התשעים) אירעו פשעים נגד האנושות בקונגו אשר נקראה אז זאיר. בלגיה רצתה לשפוט את האחראים לפשע מכיוון שלפני שנים רבות שלטה באזור והרגישה אחריות כלפיו. החוק המנוסח קובע שבענייני רצח עם ופשעי מלחמה ניתן להעמיד בבלגיה אדם, שלא שוהה בבלגיה ושבציע את הפשעים מחוץ לבלגיה. מכיוון שבדמוקרטיה החוקים לו מנוסחים למקרים פרטניים אלא כלליים, הבלגים התחייבו בעצם לשפוט כל אדם אשר תוגש נגדו תביעה עניינית. דרך אגב גם נגד פושעים אחרים כגגון סדאם חוסיין ועארפאת עומדות תביעות בגין פשעי מלחמה בבית המשפט הבלגי.

Alexco

New member
דעתי

התנחלויות - מסכים עם אמיר. מלחמת לבנון - העניין הוא לא סתם פלישה לשטח לא לנו. כבשנו את ביירות והתנהגנו שם בצורה מאוד שנויה במחלוקת. שרון מעולם לא הועמד לדין. הייתה נגדו וועדת חקירה ממשלתית. תבדיל. הטבח בסברא ושתילא - ממש נחמד מצד שרון שהוא גם לא נתן הוראה לבצע את הטבח. עוד מעט גם ניתן לו צל"ש שהוא לא שלח את תושבי ביירות למשרפות. למה דווקא הבלגים? למה לא? שרון שילם על כך בישראל כי הוא לא יכול להיות שר בטחון יותר? אני משפשף את עיניי פעם אחר פעם ועדיין המשפט הזה כתוב פה. תמוה ביותר. הוא ראש הממשלה שלך וחושל על המפלגה שגודלה שליש מהפרלמנט!!!!!!!! העלייה להר הבית - מסכים עם אמיר.

אתה תומך על להעמיד אותו לדין

אבל אתה פסלת כל דבר שאמרתי. על מה לדעתך יש להעמיד אותו לדין? העונש שלו היה להדיח אותו מתפקידו? לדעתי היו צריכים לעשות יותר.

Princess Grace

New member
רגע רגע רגע יש לי שאלה!

אם הדיחו את אריק שרון מתפקידו כשר הבטחון אחרי סברה ושתילה, אז הוא עדיין יכול להיות ראש ממשלה, זה לא קצת דפוק? לדעתי היו צריכים להרחיק אותו לצמיתות מהזירה הפוליטית מהכנסת ובכלל, לבנאדם כזה לא מגיע לשבת בבית-הנבחרים של העם!

למעלה