משעמם לי..

Major Thom

New member
משעמם לי.. ../images/Emo11.gif

אז אני אתחיל איזה סקר קטן.. כמה זמן אתם שומעים רדיוהד? איך התחלתם? מה השיר הראשון ששמעתם, הדיסק הראשון שקניתם וכל דבר אחר שקשור לזה. אני אתחיל.. אז היתה לי תקופה מאד ארוכה שבה הייתי מאלה שמכירים את קריפ וקארמה פוליס, וכותבים באינפו של האייסיקיו שהם אוהבים את רדיוהד. עצוב, אני יודעת. בכל אופן, בתחילת השנה פגשתי את מי שעתידה להיות אחת החברות הכי טובות שלי.. היא שמעה המו8 רדיוהד, ואני, שמיציתי את כל השטויות ששמעתי לפני זה (גאנס ורד-הוט ולהקות רוק אמ-טי-וי אחרות
) התחלתי לשמוע אותם גם. בכל אופן, הדיסק הראשון שהיא הביאה לי היה the bends, ונורא אהבתי אותו. אח"כ שמעתי גם את השאר, בערך לפי הסדר (רק ש-pablo honey היה האחרון).. ומאז הכל הסטוריה (או שלא, אבל אתם תחיו בלי זה
) אוי, כתבתי הרבה יותר מדי..
בכל אופן, עכשיו תורכם.
shine on you crazy diamond [part 2] / pink floyd

man in heaven

New member
טוב...

לפני ההיכרות הרצינית שלי עם רדיוהד, רק שמעתי על קריפ (כמובן..) ועוד כמה שירים מאוקיי קומפיוטר, אבל ממש לא אהבתי אותם (גם את השירים וגם את הלהקה...). גם הפריע לי השם הזה רדיוהד... לא יודע למה... אז גם לא סבלתי ממש את הקליפים שלהם, עצבן אותי הדמויות המצוירות בפרנואיד אנדרואיד, ובכלל, לא הקשבתי כ"כ למוזיקה או למילים כשראיתי קליפ שלהם (או כששמעתי את אחותי הגדולה שומעת את אוקיי קומפיוטר). ואז חבר שלי - שמוריד דיסקים כל הזמן - הכיר לי את KID A. כמובן שלא התלהבתי כל-כך, אז הוא השמיע לי גם את STREET SPIRIT. זה כבר היה נשמע לי יותר מעניין.. באותה התקופה קניתי את הגיטרה החשמלית הראשונה שלי (לפני שבוע קניתי חדשה - מזל טוב לי), אז התחלתי לחפש כלמיני שירים מגניבים עם גיטרות, כדי להתאמן עליהם. אז אני יושב לילה אחד מול הטלוויזיה ורואה BBC ואז אני קולט שיש הופעה חיה של רדיוהד ואני רואה את ג´וני מתפרע על הגיטרה. טוב, הגברתי עד כמה שיכולתי (לילה - להזכירכם), ופתאום אני שומע את הגיטרות הכסחניות של PARANOID ANDROID. הופ - השיר הראשון של רדיוהד שאשכרה נדלקתי עליו. אז ערכתי חיפוש בחדר של אחותי הגדולה ומצאתי את אוקיי קומפיוטר. מאז הוא לא זז מהמערכת שלי. לאט לאט התחלתי לשמוע עוד רדיוהד, כשאחרי אוקיי הגיע אליי פבלו האני, ואז אמניזיאק, ואז קיד A ולבסוף דה בנדס (סדר מוזר...) ואחרי ששמעתי כבר את כל הדיסקים - עשו לי ADSL וניצלתי אותו כמו שצריך כשהורדתי המון ביסיידים שלהם, שיתופי פעולה וכו´, טוב אתם בטח יודעים על מה אני מדבר... זהו! יצא ארוך.... אתכם ה
...

truelovewaits

New member
הכל התחיל

לפני שנתיים וחצי הכרתי את תומי. הוא שלח לי את nice dream. הייתי בכיתה ח´, לכן שיר כזה מרוח ומתוק משך אותי. אחרי כמה ימים הוא הביא לי את the bends..ואת פבלו האני אח שלי רצה בדיוק לצרוב אז גם אותו שמעתי. ואוקיי קומפיוטר היה בבית. ככה הכל התחיל. אבל אני כבר לא שומעת רדיוהד בהיסטרייה. ממש לא.

polyethylene

New member
טוב, אז ככה ../images/Emo108.gif

בכיתה ז´, ביקשתי מידיד שלי את ההקלטה של "נירוונה". כיאה לידיד טוב הוא אכן הביא לי את הקלטת, בצד השני של הקלטת היה מוקלט pablo honey, (מישהו זוכר מה זה קלטת טייפ???). ההקלטה היתה גרועה ברמה בינלאומית, אבל איכשהוא החלטתי לבדוק את הלהקה שמוקלטת שם. השגתי את הקלטת שלהם (למי אז היה כסף למערכת עם דיסקים ? אנחנו מדברים על יותר מ- 10 שנים...) וזהו, התחלתי להקשיב להם, יותר מאוחר הם הגיעו לארץ לשתי הופעות ב "רוקסן" ז"ל, אבל עקב בעיית גיל (12), ועקב המרחק הרב (מצפה רמון - תל אביב), הוטל וטו על הנושא ולא נסעתי להופעות...
לא אמרתי נואש, והתחלתי לאסוף כתבות, סינגלים, תמונות, הקלטות וידאו/טייפ של הופעות חיות, ריאיונות וכל מה שיש כיאה לגרופית ממוצעת. אז המצב כיום : הופעה ראשונה באנגליה עם rem
, הופעה שניה בארץ עם rem, הופעה שלישית בסינרמה והופעה רביעית בקיסריה... אוסף מזעזע של כתבות, הקלטות, בוטלגים, סינגלים (חלק נדירים ביותר), יותר מ- 70 שעות של קלטות וידאו עם כל דבר אפשרי עליהם ועוד... אבל - נרגעתי, אני היום פשוט נהנית מהמוסיקה כמו שהיא, גרופית/מעריצה אני כבר לא, אבל תמיד ישאר מקום חם בלב
, ותמיד אעדיף להקשיב להם כבחירה ראשונה. הבא בתור ?
talking heads - the best of

In Limbo

New member
me me me me me

WELL.... אני הלכתי להופעה של R.E.M עם אחי ועוד 2 חברים שלנו, ילדה הבלה בת 11 שאין לה מושג מהחיים. רדיוהד היו להקת חימום ושמעתי בפעם הראשונה בחיים שלי את creep, כמובן שמאוד אהבתי. מאז לאט לאט התחלתי לשמוע אותם. אני לא זוכרת אפילו מאיפה התחלתי...אני חושבת שמthe bends, אח"כ אוקי קומפיוטר ורק אח"כ pablo honey, ששמעתי אולי בכל החיים שלי פעמיים בידיוק, אני ממש לא אוהבת את הדיסק...
(מצטערת). ואח"כ כמובן כל הדיסקים הבאים שלהם. מי עכשיו? רעות.

Eclipsed 0

New member
חדשה בעניין רדיוהד.

התחלתי לשמוע אותם בערך חודש אחרי הביקור האחרון בארץ.. כשאני נזכרת עכשיו, השיר הראשון שלהם שהקשבתי לו היה Fake Plastic Trees. מישהו עצלן המליץ לי עליהם בלי להמליץ על שירים, אז מצאתי את עצמי באתר עם ליריקה שלהם, מחפשת מה להוריד. השם של השיר משך אותי להכנס ולבדוק, וזה גם השיר הראשון שלהם שהורדתי.. תוך יומיים בערך כבר הורדתי יותר מ30 שירים. שמעתי קודם את OK Computer. אחריו The Bends, ומאוחר יותר Kid A, אמניזיאק אחריו.

naps

New member
let´s get busy...

אז ככה.... את קריפ כמובן הכרתי. חוץ מזה לא הכרתי כלום של רדיוהד. יום אחד פתחתי לי אםטיוי (כן... אםטיוי. מה לעשות. זה הערוץ מוזיקה היחיד שהיה אז.). התמזל מזלי והתנגן לו שיר יפהפה! פשוט התאהבתי בשיר הזה. הבעיה היחידה הייתה שלא היה רשום בסוף השיר מה זה, מי זה, של מי השיר, למה או איך... וחלפו להם החודשים וחלפה בערך שנה וחצי. החל ממתישהו התגלגל בבית ok computer. אחרי נסיונות רבים של אחי לשכנע אותי להקשיב לזה, הוא נכנע. בשלב מסויים הוא גם קנה את the bends, וכבר אפילו לא ניסה לשכנע אותי להקשיב לזה. יום אחד נסעתי לאנשהו עם ההורים שלי. לקחתי איתי את הדיסקמן של אחי. הייתי בטוח שיש בו דיסק שאני שמעתי יום קודם. איך שיצאנו לדרך גיליתי שיש שם דיסק של אח שלי. בהתחשב באלטרנטיבה הלא מאד טובה שהורי שמעו ברדיו, החלטתי לנסות את הדיסק הזה. כל שיר שעבר גרם לי יותר ויותר לאהוב את הדיסק הזה. דיסק שלא כתוב עליו שם או שם הלהקה, ויותר מאוחר מאוחר התברר כ- the bends. השיר האחרון היה השיא. חצי דקה אחרי תחילת השיר היה לי פלשבק לשנה וחצי קודם, לשיר שהתנגן באםטיוי, ולא היה כתוב עליו כלום... כששמעתי את השיר פשוט קפאתי במקום. הוא נגמר ושמעתי אותו שוב ושוב עד שהגענו- בערך 5 פעמים. מאז אגב, ועד היום, זהו השיר האהוב עלי בעולם! אחרי שיחה קצרה עם אח שלי התברר שגם הוא חושב שזה השיר הטוב ביותר בעולם, והוא אמר לי שאני חייב לשמוע את ok computer. כמובן שהפעם הסכמתי, רק שלקח לי עוד כמה ימים טובים עד שהגעתי אליו, ולא בגלל שלא רציתי. פשוט לא יכולתי להפסיק לשמוע את the bends. אחרי שהתאהבתי גם ב- ok computer, קניתי את pablo honey. קצת פחות אהוב עלי, אבל משובח. גם את קיד איי ואמניסיאק אני קניתי וחסכתי לאחי את ההוצאה... :) למרות שלקח לי הרבה יותר זמן להתחבר אליהם, אני מאד אוהב את שניהם. אני גם אוהב מאד את ההשפעות הג´זיות. זהו.... אורי now playing: suede- saturday night ועכשיו כשאני חושב על זה- בדיוק יום שבת בלילה.... :)

Stripped

New member
הכל התחיל...

כשחבר שלי הביא לי את אוקיי קיומפיוטר לפני שלוש שנים בערך. בהתחלה הקשבתי רק לסינגלים ובהדרגה לכל הדיסק המדהים הזה. הוא מלא בניואנסים, פעם שאני מאזין לו אני שומע איזשהו צליל ששם את השיר בפרספקטיבה אחרת. אחר כך קניתי את פבלו האני ודה בנדס וכמובן שאר הדיסקים. מהר מאוד קניתי אי פים וסינגלים ואת שלושת קלטות הוידיאו שלהם. גם הלכתי להופעה בארץ. מאז, גיליתי את בואי, ג´וי דיוז´יון, הקיור, סוניק יות´ ניו אורדר, דפש מוד, באוהאוס וסמשינג פמקינס והיחס שלי אליהם הצטננן. אבל אם האלבום החדש יהיה טוב, אני אחזור בגדול. Now listening to: Xmas steps- Mogwai

New member
ממש ממש במקרה

קרה שהייתי צריך לקחת משהו מחבר שלי (אני כבר לא זוכר מה), אז הלכנו אליו ישר אחרי בית ספר (לפני בערך שלוש שנים), התיישבתי אצלו בחדר ולא יודע למה..אבל הוא פתאום הוציא את דה בנדס ואוקיי קומפיוטר והראה לי אותם. לאחר שמיעה קצרה (ולא ממש מרוכזת), המשכנו החוצה לביקור קטן בחנות התקליטים החביבה עלינו (שנסגרה בינתיים),בשביל לראות אם הגיעו לו הדיסקים שהוא הזמין..או משהו כזה. ובמקרה,אני רואה מבצע על מספר תקליטורים מוזלים ובינהם שני הדיסקים הנ"ל. מיד הראתי את זה לחבר שלי שאמר לי שאני חייב לרכוש אותם, שזו הזדמנות פז וכאלו. איש מכירות אשכרה. בכל אופן, רכשתי התקליטורים ומשם הכל היסטוריה. בערך. manics-A Design For Life

lazy

New member
שאלה טובה...

אני היכרתי את רדיוהד CREEP , STOP WHISPERING , ACPG עוד לפני יציאת דה בנדס. אבל התחלתי לשמוע אותם הרבה ולהתלהב מהם רק כמה חודשים אחרי שקניתי את דה בנדס. הכל התחיל ששמעתי HIGH & drY ברדיו (עוד בימים הטובים ששמעתי רדיו) והחלטתי שאני חייב לקנות את האלבום. אבל האלבום די שיעמם אותי בהתחלה עד שהתרגלתי אליו.אח"כ הצטרפתי לרשימת תפוצה של רדיוהד , קניתי כמה סינגלים והשאר היסטוריה. נראה לי שיש לי כיום קרוב ל400 דיסקים של רדיוהד ועוד כמה שטויות. ראיתי אותם כבר די הרבה פעמים , ואולי אראה שוב בקייץ...

lazy

New member
אספנות

זהו תחביב ישן שלי לאסוף דיסקים של רדיוהד (ועוד מספר להקות). יש לי מיליוני סוגים של כל הסינגלים ובתוספת למעלה מ100 בוטלגים זה בערך המספר. אולי קצת פחות... NP Gay Dad - Now, Always And Forever

Eclipsed 0

New member
וואו. מעניין. (לא, לא בציניות)

הו. אני בינתיים מתקשה להגיע ל-40.

Cik

New member
אז ככה...

גם אצלי pablo honey הוא האחרון. התחלתי עם the bends. דיסק ענק. הייתי שןמע אותו, מנגן אותו בגיטרה, הכל. ואז נפל עלי Ok computer. הדיסק הזה עשה לי ליקוי חמה - הייתי שומע רק אותו, במשך חודשים. Kid A קצת איכזב, למרות שהוא מדהים - ולדעתי רדיוהד משחזרים את המסטוליות והיצירתיות של פינק-פלויד, דבר שהוא נדיר, מופלא ומושלם. Amnesiac הוציא כמה שירים טובים שאי אפשר להגיד עליהם שום דבר רע. ולבסוף, אי אפשר בלי pablo honey, המציב את רדיוהד בעמדת פתיחה עם לחנים טובים ועיבודים לא רעים - אם כי הכל עדיין ממש בהתחלה. זהו אנשים "Stop whispering, Start shouting".

למעלה