משעמם לי האוכל!

משעמם לי האוכל!

כמה כבר אפשר לתת לו מרק ופירות? עילי בן ה9 חודשים אמנם אוכל ואוהב גם לחם, אבל אני לא יודעת מה לתת לו לאכול ואני מרגישה שבערב הוא רוצה חוץ מציצי עוד משהו. אני מקווה שלא נמאס לכן לדוש בזה ותוכלו לעזור. ועוד משהו - יש למישהי המלצה לספר טוב(!!) העוסק בהתפתחות ילדים? יש לי 5 ספרים וכולם שיטחיים ומעצבנים.

לאה_מ

New member
אני יכולה לספר לך מה אורי אוכל בערב

לא הכל מתאים לגיל של עילי, אבל קחי מזה מה שאפשר: חביתה או ביצה קשה, עגבניות שרי חתוכות לרבעים (להיט!), תלתלי גזר (כאלה שעושים עם קולפן), רצועות מלפפון, אבוקדו (להיט היסטרי!), זיתים, חומוס, טחינה (בכפית או בתוך רבע פיתה), גרגרי תירס (אהוב מאד), פסטה, פנקייקס, לביבות (מתירס, מתפוחי אדמה, מבטטות, מגזר וכו´). לפעמים אנחנו מסדרים את האוכל בצורת פרצוף. אז מה שעם ביצים עוד לא מתאים לעילי, אבל כל השאר כן. ואורי רגיש למוצרי חלב, אז לכן אין חלב בכל הדברים שציינתי. אחרת אפשר כמובן גם גבינות ומעדנים. אני ניסיתי טופו ולא גיליתי התלהבות מצידו.

אורי רגיש גם לחלב עזים?

כי יש גבינות עזים טעימות מאוד, הילדים שלי מאוד אוהבים. ויש גם יופו- יוגורט חדש וממש טעים של אלפרו, על בסיס סויה. יקר אז לא כל ערב אבל פעם בשבוע אנחנו מפנקים אותם. מהמאכלים של ""גדולים"
אני מתחילה אחרי פרות וירקות בשר (עוף, והודו) ואורז. אורז אפשר לגוון ומשה מאוד אוהב למשל אורז עם גזר.

לאה_מ

New member
לביבות תירס

כוס גרגירי תירס (סנפרוסט או מקופסה, מוכנים), ביצה אחת, קצת קמח (עד שיוצאת עיסה), מלח ופלפל. מטגנים בכל פעם כף. לפי אותו רעיון אפשר להכין לביבות מבטטות (עם תיבול של רוטב סויה או קנמון), מתפוחי אדמה, מגבינה (אפשר עם צימוקים, קנמון וקצת סוכר), מתרד... כיד הדמיון הטובה עליך.

תודה רבה, אבל כנראה זה יחכה עד גיל

שנה - בגלל הביצה. חשבתי שאולי יש לך מתכון פלא
בכל אופן ממש תודה.

לאה_מ

New member
חברה אמרה לי, שבמקום ביצה ../images/Emo71.gif

היא משתמשת בדיסת אורז (כלומר, אורז שבושל בהרבה מאד מים עד שהוא נהיה דיסה). אני לא יודעת בדיוק איך זה עובד, אבל כמו שאומרים "את יכולה לנסות"...

Shellylove

New member
בנוסף למה שלאה כתבה:

פשטידה, חלבה, קוסקוס, מעדן סויה, צ´יריוס. אם הוא עוד אוכל רק מרוסק, תנסי בהדרגה לתת לו חתיכות קטנות של דברים רכים - זה גם משחק וזה גם מפתח מוטוריקה עדינה (מלבד התפתחות הלעיסה והבליעה).

מאיה10

New member
צ´יריוס לא מסוכן - מבחינת הגודל?

זה נראה לי קצת קטן, אין סכנת בליעה? אמנם תומר אוכל ולועס יפה דברים מוצקים לא מרוסקים אבל בכ"ז לגבי זה אני חוששת. באיזה גיל התחלת לתת לשלי?

ronnieyuval

New member
אני נותנת צ´יריוס מגיל חצי שנה בערך

ממתי שידעתי שהיא לועסת יפה. אם הוא לועס טוב חתיכות של דברים אחרים כמו עוף או ירקות את יכולה לנסות. מה גם שזה נמס להם בפה. בגיל 9 חודשים בטח שאפשר לתת אבל שוב, הכל תלוי במה התינוק מסוגל. אני הרגלתי לחתיכות מגיל ממש מוקדם אז יובל הייתה מסוגלת ללעוס בגיל חצי שנה.

zimes

New member
ספרים ואוכל

לגבי ספרים - אם תכתבי מה יש לך, מה לא אהבת בהם, ומה בעצם את מחפשת - נוכל להמליץ. אולי. לגבי אוכל - אורז, חומוס (בכפית - להיט אצל הרבה ילדים), חזה עוף זה מה שאני נזכרת עכשיו שעוד לא הציעו לך. ד"א - משעמם האוכל לך או לו? אם לא רע לו - אולי זה לא נורא?

כמה רעיונות....

עדשים אדומים בתבשיל או מרק, הם מתרככים מאד מהר ובזמנו צירפתי מתכונים מג´דרה פתית מחיטה מלאה, אפילו שיש קצת גלוטן זה הכי בריא ונמס בפה....

תודה לכולן נהדרות כרגיל. ובאשר לספר

בקשר לספרים (זולו) על גידול ילדים יש לי "פסיעות ראשונות" המדריך השלם לטיפול בתינוק ובילד", התינוק והילד" ועוד שני ספרים ספציפיים ריפוי טבעי לילדים, ולישון כמו תינוק. בקיצור אין שם פירוט של התפתחות הילד בכל שלב ושלב מבחינה מוטורית ומנטלית וכל המידע מאוד שיטחי. חסר לי קצת העמקה.

Shellylove

New member
יש לי ספר בבית

של ד"ר מרים סטוקארד, אבל אני לא זוכרת את השם, אני אסתכל ואשלח לך את השם המלא מחר. זה ספר לא רע, הוא מפרט בכל תחום (חברתיות, מוטוריקה, תקשורת וכו´) לכל גיל מה הילד כבר אמור לדעת / לעשות, איך אפשר לסייע לו, איזה צעצועים מתאימים וכו´.

"מה לצפות בשנה הראשונה" ספר מצויין

הוא עוקב אחר ההתפתחות של התינוק מדי חודש - אבל עד גיל שנה.

יערולה

New member
בגיל הזה ירין כבר אכל ה-כ-ל

כמובן לא דבש ועוד כמה דברים שמומלצים מאוחר יותר, אבל בהחלט, פסטות, לחם עם ממרחים, מעדנים, עוף בחתיכות, אפונה וגזר קטנים, ובכלל כל אוכל אצבעות שעולה לך בראש. הם יכולים לאכול, ירקות חתוכים, פירות חתוכים (גם אם אין עדיין שיניים) ועוד כהמון דברים ככל העולה על רוחך, אפילו לאכול איתכם ארוחת ערב מהאוכל שלכם.

למעלה