משעמם כאן!!!

אני מתכוון

למשעמם בפורום, אתה בטח לא רוצה שאשתף אותך מה קורה אצלי בעבודה... בכל מקרה הדווח מאוד מעניין ורלוונטי, אשמח לשלוח דוגמאות של כלים ומיכלים אותם הייתי שמח לרכוש. (לי יש גם אינטרנט בשפת הים...)

אולמוס

New member
להתחיל מבראשית

נו, כרמי אתה בהחלט ראוי לתגובה והנה היא: למפגש החוג האחרון הכנתי לשולחן המתחילים הדגמה אחת שכוונתה להראות כיצד מתחילים ממש מהתחלה עם הרבה סבלנות לעתיד לבוא (לפחות בעוד 3 -4 שנים...) בחרתי עץ פלפלון קטן עלים שהושרש לפני כשנתיים עדיין בעציץ שבו הושרש. ובעזרתההאדיבה של מיכל תועד תהליך שאת חלקו אציג כאן ובהמשך. גובה העץ במקור כ 40-50- ס"מ. הכוונה שיעוצב בסופו של דבר בסגנון ה"סמי פורמל" מכאן התחלתי, ונראה למה אני רוצה להגיע בסופו של תהליך.

אולמוס

New member
להמשיך את ההתחלה

זהו התכנון כפי שהצמח אמור להראות בעוד מספר שנים לאחר שיועבר לכלי בנפח גדול פי כמה וכמה מהנוכחי. התנצלותי בפני חברי הפורום על כשרון הציור שלי, אבל אני משאיר את התמונה לדמיונכם.

אולמוס

New member
לפני העברה לכלי הגדול

זהו לבינתיים וזה מה שמחכה לבחור הצעיר הזה ב-4 השנים הקרובות: באביב גיזום נוסף לאחר הסרת ליפופים וקשירות פינוק במצע עשיר ובדשןוהשקייה בחברתם של עצים נוספים שבמשטר אימון ביקוריםמעת לעת והתייעצות עם חברי חוג הבונסאי ביחד עם חברים ממינים אחרים (עצים אחרים כמובן) המשך עיצובים קיטומים וגיזומים להתראות בעוד 5 שנים,

סן תאי

New member
להבנתי מדובר בשתי פעולות שונות

ליפוף הוא ליפוף, קשירה היא מתיחה של ענף באמצעות כבל הנקשר אל חור בשפת כלי האימון או אל שורש חשוף וכיוצ"ב. לפחות זה השימוש שלי במילים ליפוף וקשירה.

minigan

New member
מילון מונחים מוסכם

לדעתי כדאי לההסכים בפורום על מינוח מקובל כדי שנוכל לתקשר היטב. להבנתי: Binding=קשירה Bending=כיפוף Wiring=ליפוף (חווט, תיול)

אולמוס

New member
ליפוף וקשירה

במקרה זה כפי שצויין בוצעו 2 פעולות נפרדות -גם ליפוף וגם קשירה המיועדת לכופף אחד הענפים ע"מ להמנע מליפוף מיותר

למעלה