משעמם בעבודה..

ami026

New member
משעמם בעבודה..

התחלתי עבודה חדשה למשרת מהנדס תוכנה בחברה גדולה ומוכרת (מעל 30,000 עובדים)..משכורת טובה, תנאים מצויינים. הבעיה היא שבמשך החודשיים שאני שם אני סתם מחמם את הכיסא - לא עושה שוב דבר מיוחד, סתם כל מיני דברים קטנים שנותנים לי). אף אחד גם עד היום לא טרח להסביר לי מה בדיוק המוצר עושה, ואם כבר שאלתי אז חלק לא יודעים וחלק עסוקים - ולראש צוות בכלל לא אכפת לו ולא חשב שכדאי להצמיד מישהו לעובד חדש (אפילו לכמה ימים). כדאי להתחיל לחפש עבודה חדשה או שזה יתפס לא טוב בחוץ ועדיף להישאר שנה ואז לעזוב?

תישאר

זה שלא מצמידים לך עובד שיעשה לך חפיפה הוא גורם שיכל להכניס ללחץ. אני חושב שכדאי שתקח יוזמה ותנסה להבין בכוחות עצמך. הכי חשוב זה שתישאר לפחות שנה כי ניסיון שווה הרבה.

pixiER

New member
צריך לשקול כמה דברים...

דבר ראשון, האם זו העבודה הראשונה שלך? אם כן, כנראה שאין ברירה, להמשיך לחמם את הכיסא, לחפש כל הזמן, לקוות לטוב, ולעוף בשניה שאפשר, כי ממילא לפי מה שאתה מספר, אתה לא ממש צובר ניסיון אמיתי, ואתה לא מתמקצע כלל... אם אתה לא לחוץ, ויש לך כבר קצת ניסיון, ויש לך מוטיבציה וכוח, תעזוב, כי זה לא שווה את התיסכול, ותחפש משהו אחר, ואל תציין את זה אפילו ברזומה. אם יש לך ניסיון, אבל גם כמה תשלומים לעמוד בהם, אז תשאר ותחפש במקביל... סתם לידע כללי, לפי הסטטיסטיקה, עובד מתחיל לחפש עבודה חדשה תוך משהו כמו חודש חודשיים אחרי שהוא מתקבל לעבודה. בימי הבועה העליזים, זה היה תוך יום יומיים...

KajaGugu

New member
תמיד כדאי לבדוק עוד אופציות

אם לא טוב לך בהחלט כדאי לבדוק עוד אופציות. "כדאי להתחיל לחפש עבודה חדשה או שזה יתפס לא טוב בחוץ ועדיף להישאר שנה ואז לעזוב?" אני חושב שאם תגיד את מה שאתה כותב כאן בראיון דווקא תיתפס בתור בנאדם רציני, לכאורה יש לך "סידור" לא רע אבל אתה לא מחפש חיים קלים אלא להתמקצע ולעבוד קשה. זה בדיוק מה שמנהלים מחפשים אצל אנשי פיתוח. לפני שאתה עוזב, למה שלא תנסה להעביר את הדברים שאתה כותב כאן למנהל שלך? לפעמים אנשים פשוט לא מודעים, הרבה פעמים ראיתי עובדים שהוציאו את מה שישב להם על הלב במשך חודשים ופיתאום דברים השתנו. תפוס שיחה כנה עם המנהל ותסביר לו את המצב, יתכן שזה יעזור ויתכן שלא אבל כדאי לנסות.

shamilal

New member
לא למהר ולא להיות שקוף...

מתוך נסיון... גם אם אתה לא הכי מרוצה תישאר ובמקביל תחפש מקום עבודה אחר אבל רצוי שלא ידעו על זה יותר מדי בעבודה של. וכן, מי שעובר מספר עבודות בזמן קצר נתפס כבעייתי

אפרתש

New member
דבר עם המנהל

ולא רק כי "זה לא ייראה טוב". אלא כי זה באמת לא טוב. אתה נמצא במקום שכנראה יכול להציע לך התפתחויות וקידום. חבל לוותר. למה אתה חודשיים רק מחמם את הכסא? אולי הצוות מאד לחוץ כי יש להם שחרור גרסא בקרוב? אולי ראש הצוות הוא לא מנהל כלכך טוב, וגם זה קורה. גם במקומות הכי טובים. ואז לא צריך לצפות ממנו להבין שאתה משועמם, צריך להגיד לו. ולא כדאי לעזוב עבודה רק בגלל שראש הצוות הוא לא מושלם. אחרת תמשיך לחפש עבודה עד קץ הדורות. תבקש ממנו שיחה, ובשיחה תגיד כל מה שאמרת כאן. אם כן תעזוב - תמחוק את מקום העבודה הזה מקורות החיים שלך. כל מקום שתגיע אליו ותספר שעבדת בחברה גדולה ומוכרת אבל עזבת אחרי חודשיים כי לא נתנו לך שום משימה מעניינת - יזרקו אותך מכל המדרגות.

למעלה