משעמםםםם

mallava

New member
משעמםםםם

יבש פה בפורום... אין שרשורים טובים ואין חשק להגיב, בקושי 2 הודעות חדשות ביום תתעוררווווווווווווווווווווו ועכשיו בשביל לא להרגיש שסתם פתחתי נושא חדש אני ינצל את הבמה המכובדת הזאת בשביל לפתח דיון: מה דעתכם על מצב הכשרונות פה בארץ? יש סיכוי שתצמח פה באמת להקת רוק אחת מצויינת שתפרוץ למיינסטרים ותפיל את המונופול של כוכב נולד ופלצניה? שתגאל אותנו מפופ בנאלי ומשעמם שנלעס פה כבר הרבה הרבה זמן? לדעתי אין מצב כזה, מכיוון שאנחנו נמצאים בעידן בו המוזיקה היא ביזנס בדיוק כמו כל דבר אחר,והפופ שולט פה בגדול, אמנים טובים יודעים שזה לא משתלם היום לעשות מוזיקה איכותית ולהתקיים מהופעות מחתרתיות/לא מספיק חשופות לציבור הגדול בשביל קצת כסף, אז חלקם משלימים הכנסה וממשיכים בשביל הכיף, וחלקם פונים לתחומים אחרים. בשביל שלהקה טובה תפרוץ(אני לא מדבר על להקות כמו איפה הילד והקספרים-שהם בעיניי להקות טובות אבל לא הרבה יותר מזה) הם צריכים להיות ממש טובים ואני לא רואה את זה קורה.

M e n s R e a

New member
התשובה היא לא, כנראה

אני מניח שבסגנון שאתה מדבר עליו, להקות שעושות אותו לא יפרצו פה בארץ. כי לאנשים לא אכפת, הרדיו לא באמת מחפש למצוא כשרונות ולתת הזדמנות ללהקות, ומה שיוצא מזה, שלהקות לא מושכות קהל אם הן לא מושמעות בגלגל"צ, ולהקות לא מושמעות בגלגל"צ אם הן לא מושכות קהל. סוג של מעגל שוטים כזה. הדרך לשבור אותו הוא להצטרף למעגל הקומבינה ע"י מציאת לייבל/השקעה של אלפי דולרים ביח"צ (בערך מה שסינרגיה עשו, יותר קל כשיש לך עוד מקצוע, בהיי-טק, אבל אני בספק אם אתה מחשיב אותם כלהקה טובה). ככה שהסיכוי היחידי שזה יקרה הוא אם להקה מישראל תצליח בחו"ל, ואז יתייחסו אליה בארץ אחרת.

jonXD

New member
יש כמה כאלה אבל הם לא מצליחים במיוחד בחול

ואחת מהם ממש לא מוכרת בארץ

o pie

New member
אין סיכוי...

כשאנשים שאוהבים פופ, היפ הופ, ומוזיקה עכשווית כזאת ואני מדבר איתם על רוק פה בארץ, הם אומרים "איכס מוזיקה מגעילה" "יא פריק" "מה אתה שומע צעקות כל היום?!" האלה שממש פתוחים ללהקות רוק ישמעו מקסימום אוונסנס.

M e n s R e a

New member
ואלה שישמעו רוק איכותי הם ממש מיעוט בארץ

אבל ממש. דווקא למטאל יש קהל, למרות שהוא לא בגלגל"צ. הבעיה שלו היא, שהוא מטאל, ואז גם כשיש לו הרבה קהל, כמו לאורפנד, הוא עדין לא יכנס לרדיו. וממילא לא כל אחד יכול להתחבר לסגנון הזה.

mallava

New member
דווקא לא נכון

בכלל לא חסר פה אנשים ששומעים רוק איכותי, השאלה היא אם הם יכולים להביא את השינוי.

M e n s R e a

New member
אוקיי, אולי אתה צודק, אבל:

1.הם עדין מיעוט לעומת שאר האוכלוסיה, ששומעת בעיקר מזרחית, כוכב נולד, בוגרימון, רוק ישראלי שעושה ברוגז עם הדיסטורשן וחרם גם בד"כ עם האוברדרייב. 2.אותה הקבוצה לא ממש טורחת לבוא להופעות של מי שלא מושמע בגלגל"צ/מוכר בעולם אבל לא מושמע בגלגל"צ כי הוא לא עושה משהו שבמיינסטרים בצורה משוועת. ולכן, ידידי, כנראה שלא תצליח פה להקת רוק מהסגנון שאתה אוהב.

Caraya

New member
הלוואי שזה היה כל-כך פשוט

הבעייה היא שגם אם תקום פה להקה שתהיה לד זפלין בהתהוות ויהיו לה המוני מעריצים בהופעות, זה לא ישנה שום דבר ברמה הארצית ולא יחזיר בתשובה אפילו צופה אחד של כוכב-נולד. ולמה? כי כדי ליצור סצינה מוזיקלית לא מספיק מוזיקה טובה. צריך שמעצבי דעת-הקהל יחליטו שזה מה שהציבור צריך לאהוב עכשיו. כן, זה עד כדי כך פשוט. יושבים עורכי הפלייליסט של תחנות הרדיו הגדולות ומחליטים מה אנחנו נאהב. הם מושפעים ממה שקורה בשוק המוזיקה העולמי (בארץ-בעיקר האמריקאי), ומושפעים גם מכל מני אינטרסים, קשרים ופרוטקציות. בסופו של דבר מתקבלת החלטה לקדם סצינה או ז'אנר מסויים. ההיפ-הופ הישראלי? זוכרים אותו? לפני כמה שנים לא היית יכול לפתוח רדיו במשך חצי שעה בלי לשמוע איזו זוועת ראפר בשקל + זמר מזרחי כושל. היום זה כבר לא קיים יותר. מה קרה פתאום? ההיפ-הופ דעך בכל העולם אז החליטו גם בארץ לגרום לו לדעוך... פתאום הרבה יותר קשה להיכנס עם שיר כזה לפלייליסט. אחר-כך איזו תחנת רדיו גילתה את מירי מסיקה והתחילה לפמפם את זה חזק ישר לאוזניים שלנו. בהמשך הגיעו איה כורם וקרן פלס והציפו אותנו באלפי שירים שנשמעים בדיוק אותו דבר. תחנות הרדיו החליטו להמשיך עם זה, והנה כבר כמעט שנתיים שזה כל מה שיש ברדיו. בתחילת שנות התשעים היה בדיוק אותו הדבר- רק עם הרוק הישראלי. בארה"ב התפוצץ הגראנג' והחליטו שלא יכול להיות שבארץ לא יהיה לנו גם. להקות צעירות תמיד היו, כל מה שצריך זה היה "לקטוף" אותן ולדחוף חזק לאזניים של כולם. בחרו 3 להקות: איפה הילד, כנסיית השכל ומופע הארנבות של ד"ר קספר, טחנו אותן כמו שצריך ברדיו, יצרו סביבן את סצנת הרוקסן שהכילה עוד עשרות להקות שנשמעו דומה- והנה, נראה שכולם פתאום אוהבים רוק אלטרנטיבי. זה עד כדי כך פשוט. כשהתקשורת מתעלמת מז'אנר מסויים הוא מצליח רק במחתרת ולא זוכה לחשיפה. ככה היה עם ההיפ-הופ והטכנו בשנות התשעים המוקדמות, וככה זה עם הרוק הישראלי היום (דרך אגב, מהבחינה הזו המצב בארץ זה עולם אחר לגמרי מהמצב באירופה, שם הרוק הוא כבר מזמן דחק מהמיינסטרים סגנונות אחרים. אנחנו הולכים בעיוורון אחרי השיממון של המוזיקה האמריקאית).

mallava

New member
מדוייק../images/Emo45.gif אבל מנגד

מה תגיד על להקות כמו נירוונה, אר אי אם ורדיוהד שפרצו חזק בשנות ה-90 כשהפופ האמריקאי היה בשיאו(מדונה, בריטני ספירס, קיילי מינוג ידה ידה ידה)? הוכחה שאם יש מספיק כישרון ויצירתיות אז אפשר, או שכיום אין סיכוי שזה יכול לקרות?

yotamn9

New member
קשה לי לראות את זה קורה בצורה נרחבת

יכול להיות שפה ושם יש הברקות שמגיעות לפלייליסט ברדיו. אבל כדי שיהיה שינוי צריכות להיות הרבה הברקות, וזה לא קורה. (בהברקות אני מתכוון מבחינת אנשי הרדיו, לא מבחינתי).

Caraya

New member
נירוונה לחוד, רדיוהד ו-REM לחוד

נירוונה הצליחה להגיע לתודעה דרך המועדונים של סיאטל, שכבר היה בהם כל הבאזז של הגראנג' בזכות להקות כמו מאת'ר לאב בון, גרין ריבר והמלווינז. אם היא הייתה קמה עשור קודם לדעתי היום היא הייתה מוכרת רק למעריצי גראנג' שרופים. זו בדיוק דוגמה לכח שיש לאנשי התקשורת בידיים... רדיוהד ו-REM הצליחו בלי שום סצנה מאחוריהן, עלו מלמטה. רדיוהד על תקן 'פינק פלויד של שנות התשעים' ו-REM שהיו אי של אקוסטיות בתוך כל הרעש... היו להם שירים טובים ויחסי ציבור מספיק טובים בשביל להגיע למיינסטרים בלי להיות חלק מאיזשהוא גל. כן, להקה בודדת יכולה להגיע אל הקהל הרחב גם כשהיא לא במיינסטרים (הראיה שלנו בארץ זה היהודים). היא לא יכולה לגרום למהפכה תרבותית לבד.

M e n s R e a

New member
נכון אולי פרט למטאל

להקות כמו מטאליקה ומגהדת' הגיעו למעמד של להקות איצטדיונים עוד לפני הקפיצה הגדולה למעמד של להקות MTV ולשיא המיינסטרים. מספרים על מטאליקה שעוד לפני שהוציאה אלבום, הלהקה הזו הייתה מוכרת 3,000-4,000 כרטיסים להופעה. אז כן, זה לא יקרה אצלנו, אבל מסתבר שהאמריקאים האלה לא פריארים. יש שמחזיקים מהם אומה של רדידות תרבותית, אבל בהחלט יש בארץ מה ללמוד מהם. ולא רק בגלל שלנו יש מזרחית והיפ הופ בשילוב עם מזרחית ולהם לא. אלא בגלל שאצלם יודעים לתת כבוד למיינסטרים. האנדרגראונד באמריקה יכול גם הוא לחיות טוב מהמוסיקה.

Mercury Dogi

New member
אתה שוכח פרט שהוא מאוד חשוב

קהילות האנדרגראונד וההארדקור מיוזיק בארה"ב הם ענקיות ולכן הביקוש למוזיקה כזו הוא הרבה יותר גדול ולהקות שהן מוכשרות יותר מאחרות בתחום האנדרגראונד יכולות להצליח בקהילה הזו בארץ זה לא כך קהילת האנדרגראונד קטנה בהרבה ואין לה את הכוח והמשאבים לבסס את עצמה באופן רציני לכן אתה לא יכול עשות את ההשוואה הזו כי הכל עניין של כמות ולצערנו לא איכות

M e n s R e a

New member
אין ספק שהיא גדולה יותר

זה פשוט עניין כמותי, אתה צודק. אבל אל תשכח שמצד שני, היא גם מתפרסת על שטח הרבה הרבה יותר גדול, והרבה להקות אנדרגראונד הן מקומיות. לא כל להקה יוצאת כל שנה לטור ברחבי ארה"ב, ככה שלפחות מבחינת נוכחות בהופעות, היתרון של גודל הקהילה פחות משמעותי. עוד נקודה היא, שאני חושב שגם אופי הקהילה שונה. כמו שכתבתי, אני חושב שבארה"ב מכבדים מוסיקה ואת העוסקים בה הרבה יותר מאשר בארץ. גם כשהרדיו לא טוחן את השירים שלהם. אני חושב שקהילת האנדרגראונד בארה"ב תומכת הרבה יותר. אני לא מדבר רק מהנסיון שלי, קח להקות שרצות ממש שנים פה בארץ, ועדין זוכות לכבוד המפוקפק של להקרא להקות צעירות ולהביא 30 איש להופעה בבארבי. על זה בדיוק אני מדבר.

Mercury Dogi

New member
אתה בהחלט צודק אבל לפי הבנתי

אי אפשר לומר שאופי של קהילה שלמה הוא שונה משלנו כמו פה גם שם יש תכתיבים חברתיים שנקבעים על ידי התקשורת תופעת אמריקן איידול לדוגמא שבהחלט גונבת את אור הזרקורים ומסיתה את תשומת הלב לכיוון המיינסטרימי והפופי של המוזיקה מה שאני מנסה להגיד שקשה להתחרות במפלצות הרייטינג ושטיפות המוח הטלוויזיוניות האלו שקובעות לאנשים מיהי "מוזיקה אמיתית" ואילו להקות אמיתיות ורציניות נאבקות בזיעת אפם על איזה הופעה במועדון שכוח אל בסופו של יום התוצאה היא יותר מידי חד צדדית

Anuerysm

New member
לא הכי נכון, לא נותנים באמריקה כבוד

לאנדרגראונד, אין לך מושג כמה להקות מעולות מקבלות בסך הכל תואר של להקות מקומיות שלא מופיעות ביותר מרדיוס של מדינה שלמה, פשוט צריך שלאיזו להקת רוק טובה יצמד בן אדם עם מספיק קשרים

Liorking

New member
מצד שני

זה לא ממש משנה. בארה"ב מגוון האפשרויות הוא עצום, אז אם להקה לא מצליחה באיזור מסוים או נקטלת ע"י תחנה או מגזין מסוים - תמיד יהיו אלטרנטיבות. הבעיה היא במדינות קטנות כמו ישראל ובריטניה. בבריטניה מה שהמדיה אומרת - זה מה שיהיה במיינסטרים. בארה"ב יש הרבה יותר אפשרויות בחירה וגיוון, לכן זה פחות משנה. כמובן פופ זול תמיד יהיה במיינסטרים, אבל עובדה שבשנות ה-90 זוכרים אותו הרבה פחות (בניגוד לאייטיז). להקות כמו נירוונה, רא"מ (REM), רדיוהד, פרל ג'ם - לא היו מסוגלות לפרוץ בבריטניה.

למעלה