משמשים - בכמויות

משמשים - בכמויות

אתמול היינו אצל חמותי ויש לה 3 עצי משמש בחצר, שהשנה השתגעו והניבו פרי בכמויות אדירות. קטפנו וקטפנו וקטפנו ועוד נשארו המון. הגענו הביתה עם 4 שקיות גדושות משמשים (ועוד שתיים בשביל השכנים). ועכשיו - שאלת השאלות... מה לעשות עם כולם. נכון, הם טעימים. מתוקים. נהדרים. עסיסיים ולא תעשייתיים כמו שקונים בסופר אצל הירקן, אבל אם לא נעשה מעשה זריז, הם בטח יירקבו במהירות (ובמיוחד בחום הזה). אז אני מבקשת, רעיונות מה לעשות עם משמשים. כל הצעה תתקבל בברכה

מקוםבלב

New member
אני עשיתי ריבה מדהימה השבוע

יש לפתן, יש כופתאות מישמש וכמובן עוגות נפלאות שאפשר להקפיא. בתיאבון.

מתכונים????

לפתן אני עוד יודעת להכין, אבל כופתאות משמש? עוגות? איזה עוגות? מתכונים בבקשה

תאירU4

New member
ברור שריבה...

הבעיה היא שאצלי למשל לא אוכלים ריבה מאז שאני לא מכינה סנדביצ'ים לבית הספר.

ברור שעושים ריבת מישמשים../images/Emo45.gif

וגם נותנים לשכנים לטעום
על כל קילו משמשים,800 גר' סוכר+ו מיץ מלימון סחוט. חותכם את המשמשים לחצאים,ועושים שכבות של פרי וסוכר.מבשלים עד שנהייה עיסתי.

אנחנו לא מחובבי הריבות

אז אתמול עשיתי
עוגת משמשים מעולה של פירגה pirge
הכנתי לילדים ארטיקי משמש (ריסקתי משמשים בבלנדר עם סילאן והקפאתי בכוסות חד-פעמיות עם מקל ארטיק)
הכנתי גומבוץ, שזה מאכל הונגרי נורא טעים, כופתאות שבתוכן משמש עם קוביית סוכר במקום הגלעין, מאודות ומגולגלות בחמאה מומסת, סוכר חום וקינמון. ועוד נשאר טונות!!!

dafdaf

New member
סורבה משמש

לסורבה משמשים 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר 500 גר' משמשים בשלים מגולענים 3 כפות מיץ לימון טרי 3 כפות וודקה מבשלים וממיסים את הסוכר במים עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 6 דקות ברתיחה קלה, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין כשלוש שעות. יוצקים 3 כוסות סירופ ואת הוודקה(את השארים שומרים בצנצנת במקרר לשימוש אחר) לקערת מעבד מזון, מוסיפים 350 גר' משמשים ומעבדים למחית חלקה, מצננים את המחית במקרר שעתיים. את יתרת המשמשים קוצצים דק ומוסיפים עם המחית למכונת גלידה ומעבדים עד למרקם של סורבה לפי הוראות היצרן. להכנה ללא מכונה, יוצקים את כל התערובת לכלי פלסטיק עמיד בהקפאה, מכסים ומכניסים למקפיא ל-45 דקות, מוציאים ומגרדים את התערובת בשולי התבנית עם שאר התערובת ומכניסים שוב למקפיא, חוזרים על התהליך מספר פעמים עד לקבלת תערובת סורבה אחידה, מכסים ושומרים בהקפאה, לשימוש מוציאים למספר דקות מהמקפיא ומניחים לריכוך קל. מקור: אתר פסטו

chili3

New member
../images/Emo45.gif לדר זה הכי טעים. אני עשיתי שבוע שעבר

ריבת אפרסקים מהעץ שלנו בגינה
והיו לנו גם ים של מישמשים אבל חילקנו לשכנים ולמשפחה אז לא נשאר הפעם ללדר עכשיו מחכים לתפוחים שיהיו עוד שבוע-שבועיים

בא לך לעשות לי משלוחה של משמשים ?

אנחנו אוהבים משמשים. חמותי מכינה ריבת משמשים נפלאה שאני אוהבת לשים ממנה כפית ביוגורט.

../images/Emo51.gif ביום העצמאות היינו באזורכם, אבל שילבנו

ביקור אצל חברה נוספת שגרה שם. בפעם הבאה גם אתם בסבב הביקורים

למעלה