משמר המלך של אאריז.

משמר המלך של אאריז.

זאת שאלה לאנשים כאן שממש חפרו על הספרים ועל כל פיסת תוכן אפשרית שנלווית להם. זאת שאלה לגבי משהו שתמיד חיפשתי, אבל המידע בויקיות השונות של ששאוש"ק היה די דל. אז בכל מקרה, אנחנו הקוראים מכירים טוב מאווד את שני השורדים היחידים ממשמר המלך של אאריז (באריסטן וג'יימי לאניסטר), ובמידה פחותה אבל עדיין די רחבה גם את סר ארתור "חרב הבוקר" דיין. אבל הנה השאלה שבאמת מעניין אותי. מה אנחנו יודעים על שאר אנשי המשמר? על ג'רולד הייטאוור, על לואין מארטל, על אוזוול וונט ועל ג'ונותור דארי? עליהם מסופר מאוד בנדיבות, אם בכלל. נראה לי שהפרט הכי ספציפי שאנחנו יודעים על אחת מהדמויות האלה היא הזהות של מי שהרג אותה בקרב (לואין מארטל חוסל בקלשון על ידי נושא דגל כלשהו של ג'ון ארין). אז האם יש עוד מידע על הדמויות האלה איפשהו? אם כן, איפה?

agamkedem

New member
באריסטן סלמי

וג'יימי, מספרים על הייטאוור. זכור לי אירוע מהזכרונות של ג'יימי שבו אאיריז עשה משהו לאשתו, וג'רולד הייטאוור לקח את ג'יימי לצד והזכיר לו את חובתו של המשמר.

מי שהרג את לואין מארטל

היה הבן השני של הלורד קורבריי מהבקעה- הלורד עצמו נפצע קשה ע"י לואין מארטל ופונה ע"י בנו הבכור. הבן השני, ליונל קורבריי, הרים את החרב שאביו שמט- חרב בעלת להב מפלדה ואליריאנית ששמה "גבירת הנטישה" והרג את לואין מארטל.
אותו בחור צעיר גדל והפך להיות לורד מסוכן וחובב אקשן ונערים- אולי אתה זוכר אותו מהסצנה בקן הנשרים בה הוא שולף את חרבו המפורסמת ומאיים על אצבעון- אקט שמוביל לכך שהלורדים של הבקעה נותנים לאצבעון להמשיך לשלוט...אלא שמתברר אח"כ שהכל היה מתוסרט וליונל קורבריי בעצם הוא איש של בייליש.

לעניין שאר חברי המשמר-
ארתור דיין- נחשב לאביר הטוב בממלכה בתקופתו. הוא הרג את האביר המחייך מאחוות יער המלך. החרב שלו- חרב הבוקר הייתה לבנהאו בהירה באופן יוצא דופן- לא ברור מאיזה פלדה היא הייתה ואיפה היא היום. בית דיין הוא חלק מדורן והאחיין של ארתור- ג'רולד דיין, (כוכב שחור- DARK STAR) נחשב לאדם מסוכן והוא לוקח חלק בניסיון ההמלכה של מירסלה. פעולותיו בהקשר הזה לא ברורות- לא מובן מה המניע שלו או בשם מי הוא פועל.
לארתור הייתה אחות- אשארה, שנרמז על קשר בינה לבין נד בטורניר בהארנהול (אך גם יש לא מעט תיאוריות על קשר עם ברנדון סטארק ולא עם נד) שבסוף המרד של רוברט התאבדה בקפיצה מהמגדל בסטארפול (מושב בית דיין)- לא ברור מה הסיבה לכך- האם זה נובע מאהבה נכזבת, חילול כבודה, איבוד אחיה או הפלת תינוק. יש תיאוריות שמנסות לטעון שאשארה דיין היא לא אחרת מאשר- ספטה למורה!.

ג'רולד הייטאוור- מפקד המשמר. היה הדוד של לייטון הייטאוור לורד אולדטאון. מכונה "השור הלבן" כי כנראה היה חזק או גדול פיזית.

אוזוול וונט- בן למשפחת וונט שהיו הלורדים של הארנהול. לא זוכר כרגע אם הוא היה האח של הלורד וונט או מארבעת הבנים שלו. הטורניר המפורסם בהארנהול היה בעצם בבית שלו...

ג'ונותור דארי- בן למשפחה תומכת טארגריין ידועה, כך שהגיוני שהוא יישרת במשמר המלך. הוא זה שאמר לג'יימי שעליהם להגן על המלכה, אבל לא מפני המלך...

אני מניח שרוב הדברים פה ידועים. מקווה שבכ"ז חידשתי משהו

למעלה