משמרת מחאה והחתול

משמרת מחאה והחתול

משמרת המחאה והחתול אתמול בערב קבוצה כבת 20 אנשי שמאל השתתפו במשמרת מחאה באפקה כנגד פורז על שהכריז כי אין עניים רעבים בישראל. בין המפגינים היו חברי בנק"י , הפורום הקומוניסטי, מק"י, אנרכיסטים והחוג להגנה על המרקסיזם. למרות שמספר המפגינים היה קטן וניתן היה לארגן חזית הרבה יותר רחבה הכוללת למשל את צעירי בנק"י הערבים ואת נוער יח"ד, למשמרת זו היו שני אספקטים מענייינים. האחד כי מי שחש לאן הדברים יתגלגלו בשנה הבאה, יודע גם כי זאת הייתה הסנונית הראשונה המבשרת את האביב של המאבק המעמדי. די היה לקרוא את הצהרתו של שר העוני מר אורלוב כדי להבין מה מחכה לנו ואם מישהוא חושב שהמוני העם יחכו למות בשקט הרי הוא חולם חלומות ריאקציונים פרטיים. שנית כי ללא כל בעיות, מחד חברי החוג להגנה על המרקסיזם הצטרפו לסיסמאות אתן הסכמנו של נוער בנק"י, כמו "משכורות לעובדי העיריות" ומצד שני המפגינים הצטרפו ללא כל קושי לסיסמאות היותר מילטנטיות של החוג להגנה על המרקסיזם כמו:" לחם עבודה, להפיל את הממשלה","מהי התוכנית? שביתה כללית"! את הכרוז להפיל את ממשלת ההון,שכבר קיים באתר בעניין של פורז, חילקנו כמובן ונראה לנו כי הייתה עליו הסכמה רבה.מדוע שני אספקטים אלו מעניינים, משום שהם יחזרו בגדול בחודשים ובשנים הבאות שנים של מאבק מעמדי גם בישראל. את התקופה של השנתיים האחרונות מאז נוסד החוג לא בזבזנו , על אף שיש שחושבים שהויכוחים באתר שלנו היו בזבוז זמן, אלא למדנו עצמנו כדי להתערב באופן אפקטיבי במאבקים של תנועת העובדים והשמאל כדי להביא לתנועה את הניתוח, שיטות המאבק והתביעות שתולכנה את תנועת העובדים קדימה לקראת הסוציאליזם. בימים אלו אנו מסיימים את העיתון הבא שלנו שייצא כבר בחודש הבא לכל המאוחר. אז מה עניין החתול? מולנו במשמרת ניצב חתול סקרן, שלא התלהב במיוחד מההפגנה, אולם היה זה חתול מאוד מטופח, לעומתו יש לשער חתולים רבים אחרים שאוכלים מפחי הזבל חשבו אחרת. יוסי שורץ החוג להגנת המרקסיזם ירושלים ה15.9.04

Haemek

New member
באמת באמת התאפקתי, וניסיתי

להחניק את הצחוק הרועם שהתגלגל בקרבי, אבל לא הצלחתי. מה שכתוב כאן, זה באמת או שזה פיליטון: היתה משמרת מחאה של 20 איש, אומר הבחור. אני מניח שגם הוא קצת הגזים, נניח היו 15. והאירגונים שהשתתפו: - חברי בנק"י - הפורום הקומוניסטי - מק"י - אנרכיסטים - החוג להגנה על המרקסיזם ונניח שבאו עוד כמה ששמעו שהבנות מהשמאל קלות, וכמובן שבאו כמה ערבים ישראלים כי שמעו שיש משהו נגד המדינה, בחשבון פשוט, מסתבר שהגיע איש אחד מכל אירגון! אכן הפגנה של כל המגלומנים מקימי האירגונים מהשמאל הרחוק רחוק רחוק. קראתי את כל ההודעה, ואכן הבית רעד מרעמי הצחוק. זה מה שנותר בשמאל דהיום.

אמור לי ידידי

איזה מקום היית זוכה לדעתך בתחרות של שוטי הכפר הבאנלים ביותר ? האם אכן לדעתך ניתן להעריך ערכם של רעיונות על פי קנה המידה של הטיפשים כמה אנשים אוחזים ברעיון ברגע מסוים? אני מאחל לכל אנשי הימין להשאר באותה רמת של התפתחות מוחית כמוך, משום שאז נגבר עליכם בקלות גדולה.

Haemek

New member
אל תקח את זה קשה מדי.

יכול להיות שאני טועה, אבל התגובה הראשונה שלי היתה צחוק רועם (אגב, גם השניה וכל פעם שאני קורא את ההודעות שלך אני ממש נהנה. "האם אכן לדעתך ניתן להעריך ערכם של רעיונות על פי קנה המידה של הטיפשים כמה אנשים אוחזים ברעיון ברגע מסוים?" לא, לא ניתן. מאידך, יש עוד קבוצה ממש קטנה, עם רעיונות הרבה הרבה יותר גדולים, ואותם אנשים מרוכזים על ידי החברה במקום אחד, סגור, בבת ים. אז מה אתה אומר? אני רוצה לתקן אותך, אני מגדיר את עצמי לא כאיש ימין אלא כאיש מרכז. ובקשר לרמה ההתפתחותית, אתה מבין שההשואה שלך סוביקטיבית? אנשים עם דעות שלך כבר שלטו בארצות רבות וראה מה זה גרם לאותם ארצות. ראה קובה היום: ארץ בה יש 2 מעמדות: העניים המרודים והתיירים הישראליים שבאים עם כסף. וכמובן שיש להם תוכנית חומש מספר 213 שכמיד כשהיא תיושם, אזי יהיה אוכל לכוווווולללללםםםם. וכמובן של"חבר" הדיקטאטור ממש לא חסר מה לאכול. הבית רועד מגלי הצחוק. אתם תגברו?

הבה ונצחק ביחד

נתחיל בכך שבישראל אתה נחשב כאיש מרכז, אך יש לי את הרושם שמחוץ לישראל קיים עוד עולם גדול מאוד, ושם אתה נחשב לאיש ימין די קיצוני. אז זה כנראה נכון אם נקבל את השקפתך שהעולם סובב סביב ישראל ואתה במרכז. שנית הבה ונדבר על קובה. בזמן שארצות הברית שלטה על קובה, דהינו בזמן הדיקטטורה של בטיסטה, קובה שימשה בית זונות ובית הימורים גדול אחד. שם מרבית בני האדם לא ידעו קרוא וכתוב, לא הייה להם כל שרות רפואי ואורך החיים שם היה קצר מאוד. ב1959 מהפכה דמוקרטית שבראשה ליברל השליך את השלטון הרקוב הזה, והלאים את הרכוש הזר שהפך את ילדי קובה לזונות בגיל של ילדות. התגובה של האדונים שלך בארצות הברית היה לנסות להפיל את המשטר שהביא לרפורמות והיה פופלרי . הם ארגנו מה שנקרא הפלישה למפרץ החזירים. המוני קובה היכו את הפלישה. ארצות הברית דחפה את קסרו לידי הבירוקרטיה הסובייטית, שכן אחרת היו מחסלים אוו ואת הרפורמות. לאחר קריסת ברית המועצות המצב בקובה די עגום, משום שהאי הקטן חי בעיקר על קני סוכר שמחירו בשוק די נמוך. למרות זאת לכל אדם יש מה לאכול, לכל אדם יש טיפול רפואי, אחוז הבערות נמוך מזה של ארצות הברית ששם גם ל43 מליון אין ביטוח רפואי. זה שקובה אינה סוציאליזם משום שלא ניתן לבנות סוציאליזם באי קטן זה ברור. זה שקובה מקום הרבה יותר הומני מאשר ארצות הברית כובשת עיראק וישראל כובשת הגדה ועזה, בה 150 אלף בני אדם כיום רעבים ומספרם ילך ויגדל זה ברור. זה שאתה לצד כל הריאקציה בעולם גם זה ברור. אז בוא ונמשיך לצחוק. זה כל כך טוב לצחוק מסבל ועוני של אנשים. זה כל כך נחמד להיות לצד השודדים והאנסים. זה ממש מצחיק. אלא שבקנה מידה של התפתחות אנושית אתה קרוב למה שקוראים בספרדית גוזנס.

Haemek

New member
מה שאתה אומר נשמע הגיוני

גן העדן שהתגשם בקובה הוא אולי הסיבה שהמוני המוני אמריקאים שטים בסירות קטנות, גיגיות למעשה, מנסים לחדור לגן העדן הקובני, אך המוני הקובנים השלווים אינם מאפשרים להם כי גם כך קובה כבר מלאה בפליטים אמריקאים. וזאת היתה גם הסיבה שברה"מ נאלצה לבנות גדר גבוהה סביב מזרח גרמניה למנוע ממליוני אזרחי מערב אירופה להמלט לארצות הקומוניזם ולהנות ממנעמי הסוציאליזם, עד כדי כך שכל המהגרים הלא חוקיים שניסו לחדור לגרמניה המזרחית נורו! כבר פשוט לא היה מקום לכל אלה שרצו לברוח ממערב למזרח אירופה. "זה שקובה אינה סוציאליזם משום שלא ניתן לבנות סוציאליזם באי קטן זה ברור."???? למה לעזאזל לא? "זה שקובה מקום הרבה יותר הומני מאשר ארצות הברית" אולי זאת הסיבה לנהירה הגדולה של הקובנים לארה"ב, תוך הפקרת ילדיהם? צר לי, אך אני חייב להפסיק לכתוב. הבטן כואבת מהצחוק. קשה למצוא משהו שכותב כל כך מצחיק כמוך, ואני ממש חייב לנוח מעט. ולהסביר לך: אני צוחק ממך, אל תשליך את זה על סבל ועוני של אנשים.

gershon17

New member
אהה! אז בטח בגלל זה

שלטונות קובה כל הזמן עסוקים בלהדוף את המהגרים מארצות הברית שמנסים להכנס ולחיות בגן-העדן הקובני.

shay or eli

New member
אפשר לחשוב

כמה אנשים באים בד"כ להפגנות בלי הסעות שהחליטו עליהן יום לפני. היה סביר בתור משמרת מחאה. אגב, לא היו אנרכיסטים, הייתה אנרכיסטית. לא היו חברי פורום קומוניסטי, היה חבר פורום קומוניסטי (שבא כחלק מחד"ש אני חושב). לא כל משמרת מחאה ראויה לניתוח גדול, מדי פעם מארגנים גם דברים קטנים יותר. אם ההסתדרות תארגן הפגנה כמו הפגנת הפנסיה לפני שנה זה יהיה קצת יותר חשוב וראוי לניתוח. שנה טובה, שנת שלום (וצדק חברתי).

Haemek

New member
אז הנה מיצג הרעבים בארץ תוקף חזרה

האיש שחי על רווחי אביו, לא טורח ליצור דבר אחד פרודוקטיבי, הוא בא וטוען בשם הרעבים! מס ההכנסה שאני משלם יכול להחזיק 2-3 חסרי בית וגם אותך (וכנראה שזה ככה). ואתה, השוטם כל דבר שזז, אל תציג כאילו שהרעבים הם בראש מעיינך. הדבר היחיד שבראש מעייניך הוא לקעקע את ישראל, כולל את הרעבים בה.

הצחוק המעורר גיחוך

מאחר והייתי בקובה חמש פעמים אספר לך ולאנשי הימין האחרים שחושבים שלהיות בתחת של האימפריאליזם האמריקאי וללקק שם מה שנראה לכם כדבש זה כבוד גדול. קובה הוא מקום עני, אולם בראש הדאגה של המשטר הם הילדים. מסיבה זו כאשר לא היו יותר מחברות, בין השאר משום האמברגו של אדוניכם, המשטר אסף את המחברות מחק את שנכתב (ושם הילדים כותבים בעפרון) וחילק את המחברות מחדש. היש מישהו מכם שהיה מעלה כי ממשלה שבה אתם תומכים הייתה עושה דבר שכזה? ברור שלא, משום שהממשלות שאתם תומכים בהן חיות על חשבון העובדים והעניים ואם לא ניתן לנצלם מותר ל]י השקפת אדוניכם ושלכם להרוג אותם ממחלות, ממלחמות מרעב. היחס שלכם לעולם נקבע מהתפקיד שאתם ממלאים במזרח התיכון. התפקיד הוא לכבוש ולשמור על משטרים ריאקציונרים שלא יפלו. למעשה אין אתם יותר מאשר שכירי חרב אמריקאים המקבלים אתנן בהתאם. זונות עושות עבודה יותר אנושית בהרבה. מה שאתם לא לוקחים בחשבון חברים מתוקים שרוב העולם כולל חלק שהולך וגדל בארצות הברית עצמה עוין את האדונים שלכם ואתם מתנגשים ראש בראש עם מרבית אוכלוסיית העולם. למעשה אתם מתחילים להתנגש עם הכיוון ההיסטורי. אז מה, אתם אומרים, אנחנו החזקים! יש לי בשורות לא טוובות עבורכם מלקקי הדבש, התקופה שבה שליטי ארצות הברית שלטה על העולם מגיעה בדיוק לאותו מקום אליו הגיעו ספרד, אנגליה וצרפת. אל פח הזבל של ההיסטוריה ומה נגלה שם אם לא דעות כשלכם. אז בואו נמשיך לצחוק ביחד עד למקום שבו תנסו להתלות בהליקופטרים כדי לברוח לארצות הברית רק כדי לעמוד גם שם באותו מצב. זאת בתנאי שיקחו אותכם בהליקופטרים מתוקים שלי.חלק מהבעייה כפי שאתם עומדים לגלות היא שאדוני אצרותהברית אנשטישמים לא קטנים וכאשר תכשלו בתפקידכם הם יתיחסו אליכם כאל הדבש אותו אתם מלקקים. אולי תצליחו לצוף לאי בודד.

gershon17

New member
לא הסברת דבר אחד

למה יש כל כך הרבה נסיונות הגירה מקובה לארצות הברית, ואין הגירה המונית לכיוון השני? פשוט קשה להאמין לך שבקובה יותר טוב מארצות הברית אם כל כך הרבה קובנים רוצים לעבור לארצות הברית, ואף אמריקאי לא רוצה לעבור לקובה. אני גם לא מכיר צרפתים שרוצים לעבור לקובה, או פינים. יכול להיות שקובה לא מקום כזה מופלא כמו שאתה מתאר אותו? עכשיו גם תסביר לי בבקשה דבר שני - מה קורה לילד קובני שכותב במחברת שלו בעט?

yeshgvul

New member
יש עוד דבר להסביר על קובה ../images/Emo70.gif

למה בקובה הענייה שארה"ב מנהלת נגדה משטר אימים של סנקציות ובידוד יש תמותת תינוקות נמוכה יותר מבארה"ב, העשירה ביותר בעולם
כיצד זה שקובה יכולה ושולחת רופאים לונצואלה לסייע להוגו צ'אבס לבסס שם מערכת רווחה לעניים (ונצואלה היא מדינה עם אוצרות נפשט שבמשך שנים נהנו מהם רק אליטה מושחתת) ? אני מתנגד לשלילת חרויות הפרט בקובה. אם הזכרת פינים, תשווה בין המודל הפיני למודל האמריקני ותמצא הבדלים עצומים לטובת הפינים בתחום הרווחה והשויון בהתחלקות המשאבים בכלל. נראה אותך לוקח אותנו לפינלנד ולא לארה"ב.

Haemek

New member
מה? אני רואה שאתה מצטט מילה במילה

את הפרופגנדה השקרית של הקומוניזם שכבר מזמן נפטר (בדיוק בגלל אותם שקרים). ננסה לנתח: מה שאתה אומר שבקובה, שם כמעט אין בתי חולים, וגם מה שיש, אין כמעט תרופות, והתנאים הסאניטארים שם פחות טובים מאשר בעזה, ושם אתה טוען מתים פחות תינוקות מאשר בבתי החולים היעילים המצוידים והסטריליים האמריקאים? אתה כנראה סומך על העובדה שאנשים יקראו ויפנימו פרטים לא חשובים כאלה שהם שיקריים בעליל, והרי עוד נדבך לשקריות והפרופגנדה שהעטייה הקומוניסם נפל. ואתה ההוזה עדיין עושה שימוש באותו שקר, כי אולי זה יעבוד. שקרן!

shay or eli

New member
מה?

לקובה יש את אחת ממערכות הבריאות המוצלחות בעולם. זוהי אחד מהנושאים שהמשטר שם שם עליהם את הדגש. קובה שולחת רופאים לכל העולם השלישי. התרופות והטיפול הרפואי שם ניתנים חינם. ישנם בתי-חולים במידה מספקת ותעשיית תרופות כדי לענות על צרכי האוכלוסייה. רבים אומרים שמערכת הבריאות הטובה היא לא מספיק בשבילם, אבל להכחיש את קיומה זה קצת טיפשי. תשאל מצידי את שלטונות ארה"ב או את הגולים הקובנים, זה לא סוד שמור בכלל.

למעלה