משהו לגבי משמעת... ../images/Emo69.gif
אני שונאת משמעת. אני שונאת אפילו את המלה "משמעת". וזה לא שאני בנאדם פורק כל עול. ממש לא. אני מאד "בתלם" מבחינת מסלול החיים (בי"ס - צבא - חו"ל - אוניברסיטה - עבודה - חתונה - ילדים...). אני יודעת היטב להסתגל למסגרות ולמצוא את מקומי בתוכן. אבל ל"משמעת" יש בעיני פירוש של משהו מאד חד, מאד מצווה, מאד נוקשה, מאד דורש, של משהו שמבטל את האישיות של ה"ממושמע" לטובת הדרישה של ה"ממשמֵע". אני לא מתכוונת אליך באופן אישי. אבל אני יודעת שהורים רבים רוצים שהילדים שלהם יהיו ממושמעים. אוי לי ואבוי לי מילדים כאלה. מילדים שאין להם דעה עצמאית, מילדים שהם "מכונות ביצוע" קטנות של הציוויים שלנו. מילדים שעושים את מה שאומרים להם גם אם יש דרך טובה בהרבה להגיע לאותה מטרה או גם אם המטרה היא שלילית. אני רוצה ילדים חושבים, ילדים עצמאיים, ילדים דעתניים. ו-כן, אני בכל זאת רוצה שהם ייענו לבקשותי, אבל בהחלט לא במחיר של ציות עיוור. וזה ממש לא מתנגש. יש לי ילדים מאד חושבים ומאד עצמאיים, אבל גם נוטים מאד להענות לבקשות שלי. אולי בגלל שאני משתדלת מאד לא לבקש הרבה. לפעמים, כאשר דורשים מאתנו יותר מדי, יש לנו תחושה שהדורש "הולך אחרינו" כל היום בדרישות בלתי פוסקות. בשלב מסויים, אנחנו מתמרדים נגד עצם הדרישה, אפילו אם יבקש דבר הגיוני, שקל לעשותו, לא נעשה אותו רק משום שדרש את עשייתו מאיתנו. אז אם השעות שלנו עם הילדים נראות כמו שרשרת של טענות ובקשות ודרישות (תנמיכו קצת את הטלויזיה אני לא יכולה לשמוע את עצמי חושבת - תביא לי בבקשה כוס מים - למה הקלמר שלך על השולחן, תכניס אותו לתיק לפני שהוא ילך לאיבוד - תראו איך החדר שלכם נראה, תאספו את כל הפזלים שמפוזרים כאן - אוף! למה יש במבה על הספה! - בואו לערוך את השולחן - אחרי ארוחת הערב אתם נכנסים ישר לאמבטיה - אין יותר מחשב! תכבי אותו מיד! - אני מבקשת לצחצח שיניים עכשיו - מי שהשאיר את משחת השינים פתוחה על השיש מתבקש ללכת ולשים אותה במקום - אין עכשיו זמן לסיפור ארוך - תבחרי סיפור קצר יותר - נא לכבות את האור ולא לקרוא עכשיו....), אולי אנחנו צריכים לחשוב פעם נוספת אם כך היינו רוצים שיראו החיים שלנו, ואם לא - פשוט לחשוב פעמיים לפני שאנו מבקשים או דורשים מהם דברים. בעיקר דברים שלא היינו רוצים שידרשו מאיתנו...