משמעת בכיתה

jessie7

New member
משמעת בכיתה

אשמח לקבל עצה ממורים. יש לי בכיתה ב 5 תלמידים בעלי הפרעות התנהגותיות קשות. כל אחד והנסיבות שלו. כרגע לא ניתן ללמד בכיתה, כי הם לא מאפשרים- הם רצים בכיתה, צורחים, לא נותנים לי להגיד משפט, חלקם אלימים כלפי התלמידים בכיתה. מה עושים במצב כזה? אל תגידו לי לפנות להנהלה ( אין עם מי לדבר ).

תאנוש

New member
מה הכוונה - אין עם מי לדבר בהנהלה?

קודם כל - באיזו שכבה מדובר?
דבר שני - לבדוק עם רכזת שכבה, עם מורה ותיקה, לבדוק בתקנון - מה הנוהל במקרי בעיות משמעת קשות?
הייתי פונה גם ליועצת.
ניסית לערב הורים?
במקרה של אלימות - אני מוציאה מהכיתה להשגחת חבר הנהלה. רכז שכבה / סגנית וכו'.
במקרה של ריצה בכיתה, אנסה לתעל זאת לכיוון אחר - לרוץ להביא לי טוש מהמזכירות / לחלק חומרים לתלמידים בכיתה וכו'. דברים שיפעילו את הילד.
לא יודעת כמה הדברים יעזרו עכשיו, כשכבר סוף השנה, אבל הייתי בכל זאת מנסה, במיוחד אם את ממשיכה איתם שנה הבאה.

בהצלחה.

jessie7

New member
תודה לך

מדובר בכיתה ב. ניסיתי לשוחח עם יועצת שלא ממש יעילה בעניין, היא כל פעם התחמקה, היא מאוד נוטה לתת גיבוי להתנהגויות הלא נאותות- הילד עובר משבר, את צריכה להבין יש בעיות בבית ועוד. המנהלת מסרבת להתייחס לקשיים אובייקטיביים של התלמידים ונוטה להפיל אותם על המורה. למשל, יש לי בכיתה תלמיד שגננת המליצה על חינוך מיוחד או להישאר בגן שנה נוספת, הורים התנגדו, מורה של כיתה א נתנה את אותה המלצה וגם אני בכיתה ב. מנהלת אמרה שהיא לא רואה בעיה, פשוט אני לא נותנת לילד מענה. אסור להוציא תלמיד החוצה וגם לשלוח להביא משהו.

תאנוש

New member
במצב כזה

הייתי שוקלת ברצינות מעבר לבית ספר אחר. סוף שנה, זה הזמן. מנהלת שלא תומכת ולא מגבה את המורה? לא מקום טוב להיות בו.
ובכל זאת אם החלטת שזה מקומך - הייתי מנסה למצוא דרכים להעסיק את הילד בכיתה וכן מנסה להתייעץ עם מורה ותיקה בבית ספר ולבדוק איך היא פועלת?

בהצלחה.

jessie7

New member
האמת היא

שלפני כן יצא לי לעבוד בשני בתי הספר שגם בהם לא הייתה תמיכה של המנהלת במורים.
ככה שכרגע מעבר לא על הפרק. ואני בעצמי מורה יחסית ותיקה, אבל לא נתקלתי בהתנהגויות האלו.

למעלה