משמעות קלף

izabell1980

New member
משמעות קלף

אשמח לעזרתכם בהבנת משמעות הקלף חמישה גביעים. הקלף מקבל פירושים שונים במקומות שונים בהם אני קוראת. מישהי שקוראת בקלפים באופן קבוע רואה בקלף זה משמעות של חזרה לקשר ישן או יותר בכיוון לסיכוי לחזרה (בפריסות הקשורות לקשר רומנטי) כך למשל לדבריה כשהקלף מופיע ליד קלף שמייצג גבר מסויים עם קלפים נוספים המראים אהבה ואושר היא רואה בזה חזרה לקשר. מחשבות על חזרה, סיכוי גדול מאוד לחזרה. אני לא מנסה להעמיד אדם על טעותו חלילה ואני נוטה לקבל את דבריה כדבר נכון אבל התחושה הראשונית שלי כשהסתכלתי על הקלף היתה תחושה ממש עצובה וראיתי בקלף כקלף שלילי. לכן הייתי מעונינת לקבל את פירושכם לקלף. כך אם שואלים שאלה של כן ולא למשל על קשר והקלף יוצא חמישה גביעים מה זה יאמר? או האם כשהקלף יוצא כמו שהסברתי לעיל ליד קלף המייצג בחור/בחורה האם זה מצביע על סיכוי לחזרה? תודה רבה לכם

צ ל י ל 8

New member
בלי להיכנס לפירוש הקלף,

זה לא ממש משנה איזה פירוש הקורא נותן לקלף מסויים. נכון שיש את הפירוש ה"קלאסי", אבל אם הקורא מחליט, סתם דוגמא פראית, שקלף 2 מטות מעיד תמיד על רומן מחוץ לנישואין, הרי שהקלפים ידברו איתו בשפה שלו, כלומר, כאשר הקלפים ירצו לרמוז לשואל יש רומן מחוץ לנישואין, קלף 2 מטות יופיע. הקלפים "מדברים" בשפה אחת עם הקורא, יש בינהם קודים מוסכמים מראש. וכמובן שזה יכול להיות מאוד אינדיווידואלי. בגלל זה, כל קורא יכול לראות פריסה מסויימת בצורה אחרת מחברו, אף על פי שהקלפים זהים לחלוטין.

בחפיסת אושו

קוראים לקלף "אחיזה בעבר" בספר "אושו - משחק החיים" מפורט כי אחיזה בעבר היא כמו אחיזה במת. אחיזה בעבר היא מסוכנת משום שהיא מעכבת ומכשילה.

מצטרפת לתחושה הראשונית שלך ומוסיפה

הרבה קוראים בקלפים משתמשים באינטואיציה שלהם כדי לפרש קלף ויתרה מכך הם מתייחסים לשאר הקלפים שנמצאים בפריסה על מנת לתת פרשנות כזו או אחרת. יש הבדל בין ללמוד קלף ואת הפרשנות הבסיסית שלו לבין ללמוד קלף על פי המקום בו הוא יצא בפריסה... אני בהחלט מצטרפת לתחושה הראשונית שלך. הקלף משדר עצבות כלשהי ראי את הדמות מתבוננת במה שנשפך ולא במה שיש אחריה. הסתכלי איך היא כפופה, שפופה, לובשת שחור ונראית די אומללה. אני חושבת שאפשר לאמר על הקלף הזה שהיא פשוט מסתכלת על מה שאין, על חצי הכוס הריקה וכאילו מתבקש ממנה להסתובב ולהבחין בשני הגביעים המלאים שעדיין נמצאים ברשותה. אני לא בטוחה שהקלף אומר שיש סיכוי לחזרה, אני מבינה מהקלף שיש רצון עז לחזרה.

למעלה