משמעות צופי האש?!

fireman

New member
זה לא ייגמר מהר....

אבל בכל מקרה אני מבקש מכולם לכתוב בצורה הולמת הוגנת ומכובדת אחד לשני כי אחרי הכל כולנו באים מאותה מסגרת אז אבקשכם לשמור על כבוד הדדי. ולעניניינו...... טוב מאוד שאתם מתייעצים עם צופים, לדעתי זה צריך להיות יותר מהתייעצות אלא הקשבה לצרכים והדרישות ותאמין לי ליאור שהצופים לא ידרשו הרבה מעבר למה ששרותי הכבאות יכולים לתת. לגבי הרכב הוועדה....בהודעתי הקודמת לא כתבתי שהיא צריכה להיות מורכבת ממתנדבים אלא לכלול בתוכה חלק נכבד של מתנדבים שיוכלו לייצג את רוב אזורי הארץ ולא עפ"י איגודים ז"א דרום מרכז צפון וזה בשביל שתהיה לאותה וועדה האינטואיציה מה קורה בכל הארץ ולא רק במרכז...עם כל הכבוד תחנת ראשון היא תחנה שבה המתנדבים מתוקצבים היטב ואני לא חושב שאני צריך להרחיב ולפיכך אני חושב שדווקא הם לא צריכים להכלל בוועדה אלא מתנדבים מאותם איגודים שמוזנחים ותסלח לי שאני משתמש במילה הזאת וזה כולל את נתניה באר שבע ותשעה מתוך עשרת תחנות המשנה שלה, עכו, חיפה וכו....המצב שם עד כמה שיודע לי גרוע ואפילו גרוע מאוד. לגבי חיוב תחנות למספר צופים....שני הדבר הזה יכול להיעשות בקלות, אצלכם בתל אביב אתם מכריזים על גיוס ועשרות רבות קופצים על זה....בוא נדבר על מה שאני מכיר מקרוב...באר שבע....אם בבאר שבע היו מקבלים כל פונה שהיה מבקש להגיע להתנדב היום היו בתחנה לא 30 מתנדבים אלא 300 ואני לא מגזים...מבחינת בני הנוער יש רצון ויש דרישה להגיע להתנדבות הבעיה היא בשרותי הכבאות לא בנוער! תחנה שלא תעמוד במכסה שהיא צריכה להחזיק בה תקוצץ תקציבית (בתקציב המתנדבים) עד שתשלים את המכסה הנדרשת וזה אפשרי ביתר קלות ע"י פרסום בפורומים כמו הפורום הזה ופורום התנדבות גם כן פה בתפוז פרסום בעיתונים ואפילו בשיתוף הרשויות המקומיות, משרד החינוך, הגעה לבתי ספר וכו...תאמין לי שני שלגייס מתנדבים זאת לא הבעיה. הבעיה היא שהנציבות צריכה להחזיק את מפקדי התחנות "קצר" בקטע של מתנדבים בפרוטוקול של זה X זה Y ככה צריך להיות. יום טוב

הרכב הועדה

אז ככה הועדה המרכזית מורכבת משישה אנשים מתחנות: ראשון לציון, בני ברק, פתח תקוה,תל אביב, הרצליה, בית שמש. וישנה ועדה כללית בא נמצאות גם התחנות הבאות עכו, חדרה, עפולה, טבריה, איו"ש, ירושלים, כפר סבא, אילת כך שאנו פזורים בכל הארץ וכאשר יש צורך אנו מרכזים את כולם וליתר התחנות בארץ אנו מעבירים את המסר. ורק לידיעתך: בחיפה, גליל מזרחי (ק. שמונה והאזור) אין צופי אש אנו בתל אביב לא מקבלים כל אחד . יש ראיון אישי, אישור רפואי ואישור הורים וכמובן ללא בעיות משמעת ורק הגרים בתל אביב יפו(חלק חולון בת ים). זרת בגלל בעיות הסעה ובסיום הקורס יש מבחן עינוני ומעשי ורק מי שמתאים נשאר. הגיוס עם לא ידעת נערך בבתי הספר בשיתוף פעולהעם רכזות מחויבות אישית ורק דרכם.

fireman

New member
אז אפשר לומר שאתה מצדיק את מה

שכתבתי.... לגייס זו לא הבעיה...וכל הפרוצדורה שציינת שם היא לגיטימית וידועה מה גם שבכל מקום אחר לא יקבלו מתנדב סתם ככה, זה ידוע ונעשה. ציינת שבחיפה ובגליל מזרחי אין מתנדבים, זה עצוב מאוד לשמוע ותוסיף גם את באר שבע לרשימה. המתנדב הפעיל היחידי בבאר שבע זה אני...לידיעתך... מעבר לזאת כל 10 תחנות המשנה יבשות מבחינת מתנדבים למעט תחנת דימונה שאני מוריד את הכובע בפניו של מפקד התחנה דוד לוי שמחזיק כמות גדולה ומכובדת של מתנדבים ומעבר לזאת הכבאים ואפילו הוא דואג והבאתם והחזרתם לבתים ברכביהם הפרטים וזה דבר שראוי לציין ולשבח...אבל בכל מקרה תוסיף את באר שבע לרשימה. במדינת ישראל 2 איגודים גדולים מאוד מבחינת פיזור תחנות ואלו באר שבע וחיפה. בשני האיגודים עניין המתנדבים לא צולע אלא גוסס....אני מנסה להבין האם יש קשר בין גודלו של האיגוד לעניין המתנדבים? האם מפקדי האיגודים הגדולים לא רוצים להתעסק "בכאב ראש" של מתנדבים ב10 תחנות? דווקא באיגודים אלו הייתי מצפה שתהיה כמות גדולה של מתנדבים וזאת כפועל יוצא של כמות האירועים...מי שעוקב אחרי הסטטיסטיקה השנתית יגלה שהאיגודים אשקלון תל אביב ובאר שבע נמצאים תמיד בראש הרשימה עם כמות האירועים הגדולה ביותר....לגבי תחנת תל אביב אין מה להרחיב הם עושים עבודה מצויינת עם המתנדבים שם וראיתי את זה במו עיניי....לגבי אשקלון ממש אין לי שמץ של מושג והייתי שמח לדעת מה קורה שם באמת אבל באר שבע....ביזיון, אני לא מתבייש להגיד את זה למרות שאני מגיע מהתחנה הזאת....לפני 20 דקות הייתי שם ואני אומר לכם בושה וחרפה. המגמה האישית שלי היא להעתיק את ההתנדבות שלי לתחנת דימונה שיש בה אחלה תנאים במיוחד למתנדבים וכמות האירועים שם היא מאוד גדולה ביחס לגודל הישוב ולנטוש את באר שבע. בהצלחה לכולם

משמעותם של צופי האש בשרותי הכבאות

כצופה אש לשעבר וכבאי בהווה אני רוצה לחזק את ידך ואת רוחך. לצןפי האש תפקיד חשוב בתגבור צוותי הכיבוי בתחנות כמובן בשל מצוקת כח האדם. כמו כן אני רואה בסגרת זו את הקשר המקדים בין התחנה לבין כבאיה בעתיד . אני תומך במתן עדיפות לצופי אש בקבלה לעבודה ככבאים מהמנין לאחר שחרורם מהצבא. בזמן שרותו כמיתנדב יש למפקדי התחנה הזדמנות לתהות על קנקנו של המתנדב ולדעת אם הוא מתאים לשרת ככבאי. כמובן שהידע והנסיון שרכש בתקופה זו עומדים לרשותו ולרשות התחנה.

ken kaniff

New member
אבל איך השכר?

לפי מה שהבנתי אי אפשר לחיות משכר של כבאי לא?

למעלה